Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 8. 2023,
22.40

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Dani Olmo Aljaž Casar Hannover Luka Krajnc Benjamin Šeško Benjamin Šeško Kevin Kampl RB Leipzig Bayern München nemški pokal

Sobota, 12. 8. 2023, 22.40

8 mesecev, 2 tedna

Nemški superpokal in prvi krog pokala

Šeško po hat-tricku Olma dvignil lovoriko, Kane debitiral

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Leipzig Dani Olmo | Dani Olmo je zadel za vodstvo Leipziga že v tretji minuti. | Foto Guliverimage

Dani Olmo je zadel za vodstvo Leipziga že v tretji minuti.

Foto: Guliverimage

S hat-trickom Danija Olma je RB Leipzig premagal Bayern München in sploh prvič dvignil nemško superpokalno lovoriko. Slovenski reprezentant Benjamin Šeško je odigral zadnje pol ure, za Bavarce je debitiral angleški zvezdnik Harry Kane. Drugi nemški klubi ta konec tedna igrajo prvi krog pokala.

Benjamin Šeško
Sportal Šeško navdušuje navijače Leipziga, zdaj ima besedo trener

Nemški superpokal, München:

Sobota, 12. avgust:

Sandi Lovrić
Sportal Nogometno sezono v Italiji z golom odprl Lovrić

Harry Kane je le dan po podpisu pogodbe že debitiral za Bayern. | Foto: Reuters Harry Kane je le dan po podpisu pogodbe že debitiral za Bayern. Foto: Reuters Novinec pri Leipzigu Benjamin Šeško je ob konkurenci Loisa Opende in Tima Wernerja nemško superpokalno tekmo začel na klopi. V prvi enajsterici bi moral biti drugi Slovenec v vrstah Leipziga Kevin Kampl, a se je poškodoval na ogrevanju. Le dan po podpisu pogodbe je bil pri Bayernu že v postavi Harry Kane, a je sedel na klopi. In že v tretji minuti so videli prvi gol na tekmi, za vodstvo rdečih bikov je zadel Dani Olmo. Španec je tik pred koncem prvega polčasa preigral oba osrednja branilca in vratarju Svenu Ulreichu žogo poslal med nogama. Rezultat polčasa 2:0 za goste. 

V 63. minuti je debi za Bayern dočakal Kane, minuto pozneje pa debi na uradni tekmi za Leipzig Šeško. V 68. minuti je bila superpokalna tekma odločena, ko je Olmo zadel še tretjič. Tokrat z bele točke, potem ko je v kazenskem prostoru z roko igral Noussair Mazraoui. To je bil tudi končni izid in 20-letni Šeško je dvignil prvo nemško lovoriko.

Benjamin Šeško je začel z osvajanjem lovorik v Nemčiji. | Foto: Reuters Benjamin Šeško je začel z osvajanjem lovorik v Nemčiji. Foto: Reuters

Šest golov Borussie v prvem kolu pokalnega tekmovanja

Medtem v prvem krogu nemškega pokala ni bilo večjih presenečenj, aktualni podprvak Borussia Dortmund je denimo s 6:1 odpravila nižjeligaša Schott Mainz.

Slovenski branilec Luka Krajnc ni bil v kadru drugoligaša Hannovra, ki je gostoval pri tretjeligašu Sandhausnu in izpadel po streljanju 11-metrovk (4:3 za Sandhausen). V soboto bo tretjeligaš Hallescher, za katerega nastopa slovenski zvezni igralec Aljaž Casar, gostil "drugokategornika" Greuther Fürth.

Bayern se bo 26. septembra pomeril s tretjeligašem iz Münstra, RB Leipzig pa bo vstopil v tekmovanje, ki ga je osvojil dvakrat zapored, dan pozneje v Wiesbadnu.

Nemška bundesliga, v kateri bo poskušal Bayern osvojiti naslov prvaka dvanajstič zapored in mu bo pri tem pomagal še Kane, se bo začela prihodnji konec tedna.

Nemški pokal, 1. krog:

Petek, 11. avgust:

Sobota, 12. avgust:

Nedelja, 13. avgust:

Ponedeljek, 14. avgust:

Torek, 26. september:

Sreda, 27. september:

Harry Kane
Sportal Uradno: Kane je član Bayerna, Dembele v PSG, Kampl in Šeško dobila novega soigralca
Ne spreglejte