Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
14. 11. 2016,
12.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,13

13

Natisni članek

Matjaž Nemec slovenska nogometna reprezentanca Aleksander Čeferin Radenko Mijatović Ivan Simič

Ponedeljek, 14. 11. 2016, 12.06

6 let, 7 mesecev

Matjaž Nemec potrdil kandidaturo

Nemec novi predsednik NZS?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,13

13

Matjaž Nemec | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Po Radenku Mijatoviću, začasnem predsedniku Nogometne zveze Slovenije, in Ivanu Simiču, nekdanjem predsedniku krovne zveze, je sodelovanje v predvolilni bitki za najvišji položaj v slovenskem nogometu potrdil tudi Matjaž Nemec. Poslanec in podpredsednik državnega zbora želi naslediti Aleksandra Čeferina.

Ključni poudarki:
  • Volitve novega predsednika NZS bodo 15. decembra na Brdu pri Kranju, kandidati se morajo prijaviti do 30. novembra.
  • Po odhodu Aleksandra Čeferina, ki je postal predsednik Uefe, slovensko zvezo kot vršilec dolžnosti vodi Radenko Mijatović.
  • Kandidaturo so že napovedali Radenko Mijatović, Ivan Simič in Matjaž Nemec.
  • NZS so do danes vodili Rudi Zavrl (1991–2009), Ivan Simič (2009–2010) in Aleksander Čeferin (2011–2016).

Kandidati, ki želijo na predsedniškem stolčku Nogometne zveze Slovenije (NZS) naslediti Aleksandra Čeferina, morajo kandidaturo oddati do 30. novembra. Po podpredsedniku NZS Radenku Mijatoviću, ki po odhodu Čeferina, aktualnega predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa), opravlja vlogo v. d. predsednika NZS, ter davčnem strokovnjaku Ivanu Simiču, ki je že izkusil, kako je biti predsednik NZS (od 2009 do 2010), je svojo kandidaturo podal tudi Matjaž Nemec.

''Lahko izbiramo pot nazaj ali pa pot kontinuitete. Nisem ne za eno ali drugo, sem za pot priložnosti. Za tiste priložnosti, ki jih je NZS pokazal Aleksander Čeferin. Želim, da to pot uberemo skupaj. Z ambicijami, navdušenostjo in samozavestjo. Srce bije za Slovenijo,'' je v volilnem nagovoru sporočil 36-letni politik, ki je v mladosti treniral nogomet in ostal z njim povezan prek domačega nogometnega kluba Bilje.

Kateri kandidat za predsednika NZS je najbolj primeren?

  • Radenko Mijatović
    11,83 %
    44 glasov
  • Matjaž Nemec
    44,89 %
    167 glasov
  • Ivan Simič
    19,35 %
    72 glasov
  • Nobeden izmed naštetih.
    23,92 %
    89 glasov
Oddanih 372 glasov

Nogomet je bil vselej njegov učitelj

Srečno je poročen z manekenko Iryno Osypenko Nemec. | Foto: Vid Ponikvar Srečno je poročen z manekenko Iryno Osypenko Nemec. Foto: Vid Ponikvar Nemec sporoča, da je nogomet že od nekdaj del njegovega življenja. Ko je bil obetaven mladinec, mu je nadaljnje načrte preprečila težja poškodba roke. Na zelenice se je vrnil le še kot ljubitelj nogometa, velike pozornosti je bil deležen na dobrodelnem turnirju v Biljah, kjer je s pomočjo Valterja Birse, Tima Matavža in številnih znanih gostov v nogometnih čevljih zbiral denar za pomoč najmlajšim.

"Sem otrok nogometa, ki je bil vselej moj učitelj in več kot šport. Nogomet je predanost, tudi odpovedovanje in garaško delo, predvsem pa strast in priložnost, ki jo moramo dati mladim in jim omogočiti, da odraščajo in živijo od vrednot pravega nogometa brez kalkulacij. To so delavnost, predanost, zavezništvo in fair play," meni Primorec, ki je najmlajši kandidat za novega predsednika NZS. Od Mijatovića je mlajši 16, od Simiča pa 21 let.

"Vsi čutimo te vrednote. Od tistih, ki so komaj shodili, pa že brcajo žogo, pa do pravih nogometašev, profesionalcev, sodnikov, trenerjev, klubov, navijačev … Nogomet imamo preprosto radi. Želim si, da bi te vrednote živele tudi v NZS, zato bom kandidiral za predsednika. Imam znanje, izkušnje, predvsem pa tisto pravo energijo in zagnanost," je prepričan, da bi bil kos odgovorni nalogi in visokem položaju, ki se je izpraznil po odhodu Čeferina na delovno mesto v Švico.

Matjaž Nemec:

Rojen: 10. april 1980
Delovno mesto: podpredsednik državnega zbora in poslanec SD

Izobraževanje:
2013: diploma na IBS Mednarodni poslovni šoli Ljubljana
2007: matura na CDI Univerzum

Delovne izkušnje:
2014: poslanec v Državnem zboru
2012–2014: asistent predsednika Republike Slovenije
2012: analitik v Uradu Vlade RS za komuniciranje
2008–2011: osebni tajnik predsednika vlade
2007–2008 komercialist v Bolton Adriatic

Vir: www.dz-rs.si

Volitve bodo 15. decembra

Nemec ima o odvetniku iz Grosupelj, ki predseduje Uefi, visoko mnenje.

"Slovenija je lahko ponosna, da ima predsednika Uefe (Aleksander Čeferin, op. p.), prvega strokovnjaka za preiskave na Fifi (Tomaž Vesel, op. p.), vratarje svetovnega kova, izvrstne klube, vrhunske sodnike in najkakovostnejšo člansko reprezentanco do zdaj. Predvsem pa je lahko ponosna na talentirane mlade igralce," je Nemec napovedal, da bo mlajšim zaljubljencem v nogomet posvetil pomemben del predsedniškega programa.

Tako se je na dobrodelni tekmi v Biljah (2011) boril za žogo s Samirjem Handanovićem. Akcijo je v ozadju spremljal rokometaš Vid Kavtičnik. | Foto: Vid Ponikvar Tako se je na dobrodelni tekmi v Biljah (2011) boril za žogo s Samirjem Handanovićem. Akcijo je v ozadju spremljal rokometaš Vid Kavtičnik. Foto: Vid Ponikvar

O novem predsedniku bodo odločali na volilni skupščini NZS na Brdu pri Kranju 15. decembra.

Kdo bo glasoval na volilni skupščini?

O novem predsedniku NZS bo na volilni skupščini 15. decembra odločalo 30 delegatov. MNZ Ljubljana ima pet, MNZ Maribor štiri, MNZ Celje, MNZ Murska Sobota in MNZ Ptuj po tri, MNZ Gorenjska Kranj, MNZ Koper, MNZ Lendava, MNZ Nova Gorica, sodniška in trenerska organizacija pa po dva delegata.
Ne spreglejte