Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
30. 5. 2016,
10.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Sergio Ramos Florentino Perez Zinedine Zidane Atletico Madrid Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo liga prvakov Real Madrid

Ponedeljek, 30. 5. 2016, 10.49

6 let, 6 mesecev

Nedeljska proslava Reala

Ronaldo je bil tako srečen, da je začel peti (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Nogometaši Reala, novopečenega evropskega prvaka, so v nedeljo rajali z navijači in proslavljali enajsto evropsko zvezdico. Predsednik Florentino Perez je naslov posvetil umorjenim navijačem Reala v Iraku, prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo pa je poudaril, da se v belem dresu počuti kot riba v vodi.

Beli baletniki so se po dramatični zmagi nad mestnim tekmecem Atleticom v Madrid vrnili v nedeljskih jutranjih urah. S slavnostnim dvonadstropnim avtobusom z odprto streho so se takoj odpravili na slovesen mimohod po madridskih ulicah, ko so si dali duška in pozdravljali navdušene navijače. Odpravili so se na trg Cibeles, se ustavili pri znamenitem vodnjaku in že po tradicionalnem scenariju proslavljali lovoriko.

Kapetana Sergia Ramosa je čakala posebna naloga, da se je zahvalil podobi Cibeles, boginji narave in plodnosti (grško Rea) na priljubljenem vodnjaku. Njen obraz je ovil v bele barve in ga poljubil, nato pa prejel aplavz okrog 30 tisoč navijačev, ki so spremljali dogodek na svetem mestu za privržence Reala.

Nato se je bela povorka odpravila na obisk k županji Madrida. "Rada bi se vam zahvalila v imenu mesta Madrid, ki vam je zelo hvaležen. Ste poseben klub, ste središče tega mesta. Zgodovina Madrida je povezana z Realom, tu je vaš dom," je poudarila Manuela Carmena, ponosna, da sta se v finalu lige prvakov že drugič v zadnjih treh letih udarila madridska tekmeca.

Predsednik napovedal napad na 12. evropsko lovoriko

"Rad bi izrazil spoštovanje Atleticu, našemu velikemu tekmecu, prijatelju in sosedu," se je na poražence spomnil predsednik Reala Florentino Perez, ki namerava trenerski stolček tudi v prihodnji sezoni zaupati Zinedinu Zidanu. Francoz si je z evropskim naslovom zagotovil ogromno zaupanje klubskega vodstva, igralci ga obožujejo. "Naš novi cilj je 'duodecima', dvanajsti evropski naslov. To je naša nova misija," je izpostavil, kaj bi ga zadovoljilo v sezoni 2016/17.

"Evropskega naslova ne posvečamo le našemu mestu, ampak tudi našim navijačem v Iraku, ki so jih ubili skrajneži," je še poudaril predsednik evropskega klubskega rekorderja.

Trg Cibeles je bil v nedeljo dopoldan prepoln navijačev madridskega Reala. | Foto: Trg Cibeles je bil v nedeljo dopoldan prepoln navijačev madridskega Reala.

Nogometaši Reala so se v večernih urah zbrali še enkrat in lovoriko proslavili na štadionu Santiago Bernabeu. Bil je poln in primerno okrašen. Na štadionu je enajst velikanskih balonov simboliziralo evropske naslove, spektakularna igra luči pa je napovedala prihod junakov. Najprej je na slavnostni oder prikorakal trener Zidane. "Hvala za podporo, Hala Madrid. Srečen sem, da sodelujem s tako dobrimi igralci," je dejal ljubljenec madridskega občinstva.

Po trenerju so na oder prikorakali še njegovi izbranci, kot zadnji pa je prišel kapetan Ramos, ki je s seboj prinesel dragoceni tovor, pokal, namenjen evropskemu prvaku. "Ste najzahtevnejši navijači na svetu, a je to nekaj običajnega, saj smo mi najboljši klub na svetu. Zdaj se lahko prepustimo užitku, saj smo evropski prvaki. Počaščen sem, da nosim kapetanski trak. Kapetan sem šele prvo sezono, pa sem že dvignil pokal za evropskega prvaka. Sanje so se mu uresničile," je dejal strelec zadetka za Real v finalu na San Siro. Pred njim je bil vrsto let kapetan Reala vratar Iker Casillas.

Ronaldo se je zahvalil navijačem

Finale v Milanu je s strelom z bele točke odločil Cristiano Ronaldo. "Brez vaše podpore ne bi mogli osvojiti tega pokala. Hvala, da ste verjeli v nas. Počutim se počaščenega, da lahko nosim ta dres. Zelo sem srečen, zdaj pa želim peti," je Portugalec zapel "Asi, asi, asi gana el Madrid," pesem, ki opeva podvige Reala.

Na štadionu Santiago Bernabeu je v večernih urah potekal spektakularni sprejem evropskih prvakov. | Foto: Na štadionu Santiago Bernabeu je v večernih urah potekal spektakularni sprejem evropskih prvakov.

Branilec Alvaro Arbeloa je prišel v dresu Denisa Černiševa, mladega Rusa, ki je jeseni nosil dres Reala, spomladi pa Valencie. Zaradi njega je Real po hitrem postopku končal pokalno tekmovanje, saj je Černišev zaigral, čeprav bi moral zaradi kazni rumenih kartonov počivati. S tem je izkušeni branilec samo še dokazal, da v slačilnici Reala po prihodu Zidana vsi dihajo kot eden. To je bil tudi recept za velikanski uspeh, ki je sezono 2015/16 po milanskem srečanju prelevil v zelo uspešno.

Po kratkih govorih igralcev je sledil barvit ognjemet, nato se je iz zvočnikov razlegla nesmrtna rockovska oda športnim junakom, skladba We are the Champions skupine The Queen. Pozneje je legendarni operni pevec in veliki navijač Reala Placido Domingo zapel himno v čast evropskemu naslovu, sledile so zahvale, častni krog igralcev, ki so se jim pridružili družinski člani, po koncu slavnostnega večera pa so zvezdniki že začeli počasi razmišljati o reprezentančnih obveznostih.

Ronaldo, prvi strelec Reala, bo v četrtek s Portugalsko že gostoval na Wembleyju na prijateljski tekmi z Anglijo. Do začetka evropskega prvenstva v Franciji je le še poldrugi teden …

 

Ne spreglejte