Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
2. 3. 2017,
11.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Koper NK Krško NK Olimpija NK Olimpija NK Radomlje NK Rudar NK Maribor NK Maribor naj gol infografika

Četrtek, 2. 3. 2017, 11.23

6 let, 7 mesecev

Nastopi zimskih novincev (infografika)

Maribor izstopa v 1. SNL tako ali drugače

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
Derbi Maribor Olimpija | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

V prvem spomladanskem krogu Prve lige Telekom Slovenije je zaigralo 26 zimskih novincev. Največ se jih je predstavilo v dresu Olimpije (šest), a ji niso pomagali do rezultatskega uspeha proti Mariboru (0:1), edinemu predstavniku 1. SNL, ki se je v popolnosti zanesel na preverjeno moč jesenske zasedbe.

Zimski prestopni rok je Prvo ligo Telekom Slovenije osvežil s številnimi novimi obrazi. Nekateri so se v Slovenijo vrnili, večina pa se prvič srečuje z nogometom na sončni strani Alp. V 22. krogu so trenerji dali priložnost 24 igralcem iz devetih klubov.

Edini, ki je vse minute namenil nogometašem, s katerimi je tekmoval že v jesenskem delu, je bil jesenski prvak Maribor. Gregor Bajde, povratnik iz Novare, je ostal na klopi in zaploskal soigralcem, ki so premagali Olimpijo in ji na lestvici ušli za tri točke. V bistvu kar štiri, saj so si zagotovili boljše razmerje v medsebojnih srečanjih (3:1, 1:1, 1:0), če bodo sezono končali z enakim številom točk. Vijolice so v najboljšem položaju, kar zadeva boj za osvojitev državnega naslova.

22 krog | Foto: Marjan Žlogar Foto: Marjan Žlogar

Vsi drugi, ki so v 22. krogu predstavili vsaj enega zimskega novinca, jim gledajo v hrbet. Najbližje ostaja Olimpija, ki je pozimi temeljito prevetrila zasedbo. Na derbiju v Ljudskem vrtu je zaigralo kar šest novih zmajev. Čeprav so se nekateri izkazali, zeleno-beli Romun Alexander Cretu si je na krstnem nastopu po podatkih InStat prislužil zelo visoke ocene in bil tretji najboljši posameznik kroga, je izostal rezultatski uspeh na Štajerskem.

Jure Balkovec se je na gostovanju v Velenju vpisal med strelce. V polno je zadel s prostega strela. | Foto: Vid Ponikvar Jure Balkovec se je na gostovanju v Velenju vpisal med strelce. V polno je zadel s prostega strela. Foto: Vid Ponikvar

Olimpija je izgubila z 0:1 in dovolila Domžalam, da se ji na razpredelnici približajo na šest točk zaostanka. Rožmanova četa je v izdihljajih srečanja v Velenju zapravila zmago. Na tekmi (1:1) sta blestela B-reprezentanta Matija Širok in strelec Jure Balkovec, ki sta si prislužila najvišji oceni za nastop v 22. krogu in krepko presegla jesensko povprečje.

Koprčani od silnih okrepitev zaigrali le z eno

Mariborčani so po sladki zmagi v derbiju svojega najboljšega posameznika pozdravili na petem mestu. To je postal nekdanji reprezentant Marko Šuler, dve mesti nižje je najboljši vratar kroga Jasmin Handanović.

Koliko zimskih novincev je zaigralo v spomladanskem uvodu?

6 – Olimpija
5 – Aluminij
4 – Radomlje
3 – Domžale
– Celje, Gorica, Krško
1 – Koper, Rudar
0 – Maribor

Največ zimskih novincev je predstavila Olimpija, takoj za njo so se zvrstili Aluminij, Radomlje in Domžale, presenetila pa je odločitev strokovnega vodstva Kopra, ki so od devetih zimskih novincev na srečanju s Celjani ponudili priložnost le enemu. Konec tedna imajo kozlički priložnost, da slovenski javnosti predstavijo nove obraze. Na prvi spomladanski tekmi je zaigral le vratar Igor Nenezić.

Ne spreglejte