Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
31. 3. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

3

Natisni članek

Rok Vodišek Marijan Pušnik NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije naj gol

Petek, 31. 3. 2017, 4.00

6 let, 7 mesecev

Rok Vodišek

Najstnik v vratih Olimpije o pogovoru z navijači: Padale so težke besede

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

3

Rok Vodišek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Pri Olimpiji so se po novem prvenstvenem porazu proti Gorici (1:2) odločili za zanimivo potezo. Pred sedmo silo so poslali kar najmlajšega nogometaša. Vsega 18-letnega vratarja Roka Vodiška, ki je nastopil prvič v letošnjem letu in moral odgovarjati na neugodna novinarska vprašanja.

Po poškodbi Nejca Vidmarja je mladi as Olimpije, ki je lani pod vodstvom zdaj že nekdanjega trenerja Luke Elsnerja debitiral, star vsega 17 let, spet stopil med vratnici prvakov. Z razpletom ne more biti zadovoljen. Prejel je dva gola. Novega, še četrtega poraza v zadnjih petih tekmah, ni mogel preprečiti.

"Težko je povedati karkoli pametnega po takšni tekmi. Bojevali smo se, a nismo bili na pravi ravni. Morda bi si zaslužili točko, a na koncu smo v sodnikovem dodatku prejeli gol in izgubili. Razočaranje je veliko. Padli smo v veliko krizo. Zdaj moramo vsi stopiti skupaj in se pobrati. V življenju so vzponi in padci. Mi zdaj strmo padamo, a upam, da se čim prej izvlečemo in začnemo zmagovati," je v slogu izkušenega profesionalca odgovarjal Rok Vodišek.

Z njim v vratih je Olimpija le dvakrat izgubila

Vodišek je za Olimpijo zdaj odigral 18 tekem. Tri v pokalu in 15 v prvenstvu. Z njim v vratih je Olimpija dosegla 13 zmag, trikrat remizirala in le dvakrat izgubila.

Na 18 tekmah je prejel 13 golov. Osemkrat je ohranil mrežo nedotaknjeno.

Kljub vsemu so podpore veseli

Podobno se je odrezal tudi pozneje, ko so začela padati neugodna vprašanja, na katera je kot eden izmed dveh nogometašev, ki so ju pri Olimpiji po tekmi poslali pred novinarje, moral odgovarjati.

Proti Gorici je bil premagan dvakrat. Drugič v 91. minuti, ko je Dejan Žigon zadel za zmago gostov. | Foto: Vid Ponikvar Proti Gorici je bil premagan dvakrat. Drugič v 91. minuti, ko je Dejan Žigon zadel za zmago gostov. Foto: Vid Ponikvar

"Če igraš v Olimpiji, se moraš privaditi na pritisk. Ne čutim dodatnega bremena, ker dosegamo slabe rezultate. S soigralci smo dobri prijatelji, zato so mi pomagali. Olimpija mora na vsaki tekmi po zmago. To je odgovornost, ki jo čutimo do navijačev, ki nas kljub slabim rezultatom še vedno podpirajo. V imenu vse ekipe se jim za podporo lahko le zahvalim. Upam, da jim bomo za zaupanje čim prej lahko vrnili," je povedal najstnik, ki je decembra lani dopolnil komaj 18 let.

Odgovarjati je moral tudi na vprašanje, kaj si ekipa misli o žaljivkah, ki so od članov organizirane navijaške skupine Green Dragons spet letele na račun trenerja Marijana Pušnika.

"Navijači imajo očitno neka nesoglasja z našim trenerjem, a kljub vsemu vseh 90 minut navijajo za nas. To, kar se dogaja, na nas nogometaše ne sme vplivati. Moramo opraviti svoje delo. Kljub vsemu smo lahko še vedno veseli, da navijači prihajajo na naše tekme in nas bodrijo. Zavedamo pa se, da bo, če bomo še naprej dosegali slabe rezultate, obisk naših tekem vse slabši," je še povedal mladi vratar in odgovoril tudi na vprašanje, kaj se je dogajalo po tekmi.

Ko je debitiral, je bilo povsem drugače

V prvi polovici sezone je redno branil. | Foto: Vid Ponikvar V prvi polovici sezone je redno branil. Foto: Vid Ponikvar V članski ekipi Olimpije je Vodišek debitiral 7. septembra lani, pri zmagi v pokalu nad nižjeligašu Turnišču z 2:0. Toda takrat so bili časi povsem drugačni, kot so zdaj, kar je pošteno priznal tudi sam. Takrat je bila Olimpija še na vrhu lestvice. Zdaj je druga in za Mariborom zaostaja kar za 12 točk. Vmes se je zgodila nova menjava na trenerskem stolčku. Pa tudi dva odhoda športnih direktorjev, prav na dan tekme proti Gorici je odšel še Ranko Stojić.

"Res je, takrat je bilo drugače, a s tem, kaj se dogaja okoli kluba, ne obremenjujem. Misliti moram le na treninge in na to, kaj se dogaja na igrišču. Nogometaši se z drugimi zadevami ne smemo obremenjevati. Misliti moramo le na naslednjo tekmo, ki je pred nami. Je pa dejstvo, da je bilo takrat vzdušje povsem drugačno, veliko boljše. Toda, kot sem že rekel, v življenju pridejo vzponi in padci. Treba bo stopiti skupaj in se dvigniti," je povedal Vodišek.

Padale so težke besede, kar je normalno

Takrat so namreč nogometaši Olimpije odšli pod tribuno, na kateri so nastanjeni Green Dragons, in z njimi izmenjali nekaj besed. Kaj se je dogajalo?

Nogometaši Olimpije so potolčeni. V zadnjih petih tekmah so osvojili vsega točko. Štirikrat so izgubili. | Foto: Vid Ponikvar Nogometaši Olimpije so potolčeni. V zadnjih petih tekmah so osvojili vsega točko. Štirikrat so izgubili. Foto: Vid Ponikvar

"Seveda navijači niso bili zadovoljni. Padlo je tudi nekaj težkih besed, a to je upravičeno. Navijači pridejo gledat nogomet in nas podpirajo, potem pa se dogaja, kar se dogaja. S tem so nas morda želeli le spodbuditi, da bomo na naslednjih tekmah boljši," je govoril Vodišek, ki o tem, kako vroče je bilo v garderobi Ljubljančanov po novem porazu, ni želel razglabljati.

"Razočaranje je bilo ogromno, a prav veliko se po tekmi v garderobi nismo pogovarjali. Bolje je, da vse skupaj prespimo in s treznimi glavami ugotovimo, kaj gre narobe. V nasprotnem primeru bi se lahko pojavili novi spori. Na treningih je vse skupaj videti veliko bolje, potem pa pride tekma in slika je povsem drugačna. Upam, da bomo to, kar kažemo na treningih, kmalu začeli kazati tudi na tekmah," je z velikim razočaranjem v glasu govoril mladi up slovenskega nogometa, tudi mladi slovenski reprezentant.

Najlepši zadetki 26. kroga:



 

 

Ne spreglejte