Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
4. 8. 2016,
23.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,15

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Aberdeen

Četrtek, 4. 8. 2016, 23.46

6 let, 6 mesecev

Odzivi trenerjev po zmagi Maribora nad Aberdeenom

Najprej je vstopil Zahović, nato je svoje opravil Milanič

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,15

1

Darko Milanič | Foto Sportida

Foto: Sportida

Trener Maribora Darko Milanič si je oddahnil po srečni zmagi nad Aberdeenom (1:0). S prvim polčasom, v katerem so gostje zapravili strel z bele točke, ni bil zadovoljen. Nato sta si s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem razdelila naloge in poskrbela, da so igralci v nadaljevanju prikazali boljši nogomet.

Trofejni strateg Maribora Darko Milanič si je oddahnil po zahtevnem srečanju. Ni ga namučil le Aberdeen, opravka je imel tudi s stresom, posledico torkove tragedije, boleče smrti dveh mladih nogometašev. Na koncu se je veselil napredovanja, s katerim je NK Maribor evropsko sezono podaljšal vsaj še za dve tekmi.

Odzval se je tako, kot je čutil

Zlatko Zahović in Darko Milanič sta se po koncu prvega dela odpravila v slačilnico. | Foto: Zlatko Zahović in Darko Milanič sta se po koncu prvega dela odpravila v slačilnico. Povratna tekma z Aberdeenom, ki si je v prvem polčasu priigral kar nekaj zrelih priložnosti pred mariborskimi vrati, se ni začela po njegovih željah. Pogrešal je več gibanja.

Statičnost igralcev v prvem polčasu, zlasti v zvezni vrsti, ga je začudila, saj je bil prepričan, da je izbral takšne, ki bi morali biti bolj gibljivi. 

"V drugem polčasu so dokazali, da to znajo," je dejal Milanič in razkril, kdaj se je zgodila prelomna točka dvoboja. Povedal je, da sta s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem v premoru med polčasoma obiskala slačilnico vijolic.

"Razdelila sva si naloge. On se je odzval na en način in odšel iz slačilnice, jaz sem se na drugega. Odzoveš se tako, kot čutiš," v smehu ni želel pojasniti, kako sta se s kritikami in motivacijskimi prijemi lotila nogometašev.

Škoti nezadovoljni s sojenjem

Trener Aberdeena je objokoval nesrečen poraz. Škoti so si v sodnikovem podaljšku, ko so z igralcem manj lovili zadetek za zmago, zabili nenavaden avtogol. "Rezultati ni pravičen. Na dveh tekmah smo si zaslužili več, a tak je nogomet," je dejal Derek McInnes.

Čestital je vratarju Maribora Jasminu Handanoviću, izvajalcu kazenskega strela Adamu Rooneyju, ki se je z Ljubljančanom pomeril že v dresu Birminghama, pa ni zameril prav nič. "Saj sploh ne vem, ali sem ga že kdaj videl, da bi zapravil 11-metrovko."

Trener Aberdeena je bil nezadovoljen s številnimi sodniškimi odločitvami. | Foto: Trener Aberdeena je bil nezadovoljen s številnimi sodniškimi odločitvami.

McInnes je bil zelo zadovoljen z igro v prvem polčasu, za ključna trenutka, ki sta odločila tekmo, pa je označil neizkoriščeno 11-metrovko po hudi napaki Marka Šulerja in rdeči karton, ki ga je bolgarski sodnik pokazal njegovemu igralcu zgolj po osmih minutah (dva rumena kartona).

"Sodnik je sodil slabo. Nogomet je vendarle kontaktni šport. Danes je bil vsak stik kaznovan s prekrškom, zato tekma ni stekla tako, kot bi si želeli. Rdeči karton je bil neupravičen," ga je začudila odločitev v 61. minuti. Ponosno je dodal, da je bil Aberdeen nevaren tudi z desetimi igralci, dokončno pa je ostal brez možnosti po avtogolu. Žoga je skočila pred vratarjem in ga prevarala, Maribor pa je nepričakovano dobil veliko darilo in dosegel prvo evropsko zmago v tej sezoni.

Ne spreglejte