Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 9. 2023,
22.30

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Kasper Schmeichel Simone Inzaghi nogometna tržnica Yannick Carrasco

Torek, 5. 9. 2023, 22.30

8 mesecev

NOGOMETNA TRŽNICA, 5. SEPTEMBER

Schmeichel odslej za Anderlecht, Carrasco v Savdsko Arabijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Kasper Schmeichel, Mohamed Salah | Kasper Schmeichel | Foto Guliverimage

Kasper Schmeichel

Foto: Guliverimage

Ponekod je nogometni prestopni rok še odprt. Dejavni so predvsem v Turčiji, kjer se je Galatasaray okrepil z dvema nogometašema Tottenhama Davinsonom Sanchezom in Tanguyem Ndombelejem, v Besiktas pa se iz Manchester Uniteda seli Eric Bailly. Belgijec Yannick Carrasco odhaja v Savdsko Arabijo, danski vratar Kasper Schmeichel pa bo kariero nadaljeval pri belgijskem Anderlechtu.

Kot je sporočil Anderlecht, je 36-letni vratar Kasper Schmeichel, ki je bil brez kluba, sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Schmeichel je bil nazadnje član francoske Nice, a je pred novo sezono ostal brez kluba, potem ko je pred dnevi sporazumno končal sodelovanje. "Čeprav smo zadovoljni s postavo, ki jo imamo, je bila to izjemna priložnost, saj je Kasper vratar z veliko izkušnjami in znanjem," je direktor kluba Jesper Fredberg pojasnil odločitev za sodelovanje.

Sin nekdanjega prvega vratarja danske izbrane vrste Petra Schmeichla je v karieri najdlje igral za Leicester (2011-2022) in s tem klubom dosegel tudi največji uspeh, ko je v sezoni 2015/16 osvojil naslov prvaka v Angliji. Na reprezentančni ravni ima 91 nastopov, dvakrat je igral tudi na SP, v kvalifikacijah za EP 2024 pa je tudi tekmec Slovenije, na prvi medsebojni tekmi je bil junija v Ljubljani izid 1:1.

Turki zelo dejavni

Francoski vezist Tanguy Ndombele se bo Galatasarayu pridružil kot posojen nogometaš z možnostjo odkupa, Davinson Sanchez pa se v Turčijo seli za stalno. Ndombele bo s turškim prvoligašem izpolnil tudi željo igranja v ligi prvakov, to pa bo sicer že njegova tretja zaporedna posoja, odkar se je 2019 pridružil Tottenhamu. Sanchez se je klubu iz severnega Londona pridružil 2017 iz Ajaxa, osrednji branilec je od takrat zbral 207 nastopov.

Podobno pot iz Anglije v Turčijo je ubral branilec Manchester Uniteda in Slonokoščene obale Eric Bailly. Devetindvajsetletnik je lansko sezono preživel kot posojen nogometaš pri francoskem Marseillu.

Za nov odhod v Savdsko Arabijo pa je poskrbel belgijski reprezentant Yannick Carrasco. Slednji zapušča vrste španskega Atletica iz Madrida, katerega član je tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, in bo odslej igral v dresu Al-Šababa. Tridesetletni Belgijec je za Atletico zbral več kot 250 nastopov in osvojil naslov španskega prvaka leta 2021 in evropsko ligo leta 2018.

Villarreal se je razšel s trenerjem Setienom

Quique Setien | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Quique Setien Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Španski nogometni klub Villarreal, trenutno 15. v španskem prvenstvu s tremi porazi v zadnjih štirih krogih, je objavil, da je odstavil svojega trenerja Quiqueja Setiena. Slednji je na trenerski klopi sedel od oktobra 2022. "Villarreal sporoča, da trener prve ekipe Quique Setien zapušča klub," se glasi izjava na spletni strani kluba.

Štiriinšestdesetletni Setien je prišel v klub konec oktobra in nasledil Unaija Emeryja, ki je po prekinitvi pogodbe odšel v Aston Villo. Do imenovanja njegovega naslednika bo delo prevzel športni direktor kluba, Miguel Angel Tena.

Inzaghi podaljšal pogodbo z Interjem

Simone Inzaghi | Foto: Reuters Simone Inzaghi Foto: Reuters

Italijanski nogometni strateg Simone Inzaghi, ki je lani popeljal milanski Inter do finala lige prvakov, je podaljšal pogodbo z milanskim klubom do leta 2025. "Inter Milano z veseljem sporoča podaljšanje pogodbe s trenerjem Simonejem Inzaghijem, ki je zdaj vezan na klub do leta 2025," so zapisali na spletni strani italijanskega kluba.

Sedeminštiridesetletnik, mlajši brat Filippa Inzaghija, je vodenje kluba prevzel junija 2021 in ga popeljal do dveh lovorik v italijanskem pokalu in finala lige prvakov, kjer je Inter izgubil proti Manchester Cityju. Inzaghi je za italijansko izbrano vrsto vpisal tudi tri nastope, svojo trenersko pot pa je leta 2016 začel pri Laziu.

Inter je po treh tekmah na začetku nove sezone še neporažen in v serie A zaseda prvo mesto pred mestnim tekmecem Milanom. Ekipi se bosta pomerili že v naslednjem, 4. krogu, ki bo takoj po koncu reprezentančnega premora.

Sergio Ramos
Sportal Po 18 letih se vrača v matični klub
Euro 2021: Georginio Wijnaldum
Sportal Nizozemski zvezdnik v Savdsko Arabijo, španski pa na Japonsko
Mbappe Dembele
Sportal Parižanom tik pred koncem uspel nor prestop
Ne spreglejte