Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
31. 12. 2007,
12.36

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 31. 12. 2007, 12.36

8 let, 1 mesec

N. Čeh: Nisem se za vedno odrekel reprezentanci

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski nogometaš na začasnem delu v ruski prestolnici, Nastja Čeh, je zbral za člansko izbrano vrsto 46 nastopov. Nazadnje je oblekel državni dres 6. junija ...

Nekateri nogometaši v zimskem premoru še zlepa ne počivajo. Razlog? Mali nogomet. Na 33. novoletnem turnirju v dvoranskem nogometu, ki se je končal pred slabim tednom v Mariboru, je bil izbran za najboljšega igralca turnirja Nastja Čeh. ''Nekdanji'' slovenski reprezentant, ki si služi nogometni kruh pri ruskem Himkiju, je v Lukni oblekel dres ptujske ekipe Poetovio Mila. ''Rad igram mali nogomet. Dobro služi predvsem za rekreacijo. To je moj hobi, stara ljubezen … Na moštvo Peotovio me vežejo tudi lepi spomini. Žal nam je letos za malo zmanjkalo in smo izgubili v finalu,'' je povedal 29-letni Ptujčan, ki naj bi 5. in 6. januarja na tekmovanju All Stars zimska liga v malem nogometu na odboj branil barve Drave. ''Informacija še ni dokončna, saj glede na to, da bom takrat najbrž zaseden, najverjetneje ne bom utegnil nastopiti. Bi pa drugače zelo rad pomagal Dravi. Navsezadnje sem pri njej začel nogometno pot,'' je naznanil strelec šestih zadetkov za člansko reprezentanco. Čast njegove družine bo na turnirju v Mariboru zagotovo branil njegov brat Aleš, sicer član Nafte iz Lendave.

Muslin preporodil Čeha

Eden najboljših izvajalcev prostih strelov na Stari celini (vsaj pred leti) uživa še zadnje dni dopusta, saj se bo moral osmega januarja vrniti v Moskvo. Zaradi poškodbe reber je pripotoval domov že mesec dni pred koncem prvenstva. ''Tako žal nisem podoživel dogodkov, ko so se Rusi uvrstili na evropsko prvenstvo. Bilo naj bi zelo zanimivo, vsaj po pričevanju soigralcev,'' je hitel pripovedovati za Sportal nekdanji član Club Bruggeja in dunajske Austrie, ki nima več nikakršnih težav z zdravjem, tako da se bo lahko kakovostno pripravil na novo sezono. ''Moj cilj je, da bi ostal v Moskvi vsaj še nekaj let. Himki je mladi klub, ustanovljen šele pred desetimi leti. Dosedaj smo ogromno naredili, v prvi prvoligaški sezoni smo si zagotovili obstanek. Do junija bo nared nov štadion, tako da se že veselim novih nastopov. Višji bodo tudi klubski cilji, saj bomo naskakovali mesta, ki vodijo v Evropo. Vesel sem, da ostaja trener Slavoljub Muslin. V zadnjih mesecih sem pod njegovim vodstvom močno povzdignil raven igre. Manjkajo le še zadetki. Prevsem tisti s prostih strelov. Nič, potrebno bo še malce trenirati ...,'' je pozitivno ocenil dosedanje delo nekdanjega trenerja Crvene zvezde, ki ostaja na klopi kluba iz moskovskega predmestja.

Več prostega časa za družino

Kakšno je bilo nogometno leto 2007 v očeh Nastje Čeha? ''Pri meni je vsako leto razburljivo. V tem letu je bil zagotovo največji dogodek rojstvo drugega sina,'' je najprej izpostavil lepšo plat iztekajočega se leta, nato pa se je zaustavil pri reprezentanci. Selektor Matjaž Kek je po prvi polovici leta, podobno kot pri še nekaterih ''starejših'' nogometaših, nanj ''kar'' pozabil.

Je zveznega igralca Himkija vse skupaj prizadelo? ''Pošteno povedano je bila takšna tudi moja želja. Nisem je sicer nikoli javno izpovedal, a je tudi ni bilo potrebno. Zdaj lahko več prostega časa posvetim družini, ki je navdušena nad življenjem v ruski prestolnici. Drugače pa je bila moja forma v zadnjih treh mesecih vedno na visoki ravni. Bi pa rad poudaril, da se reprezentanci nisem odrekel za vedno. Če se bo izkazala priložnost, bi rad še kdaj oblekel državni dres. Če pač do tega ne bo prišlo, bom pa preživel več časa z družino ...,'' razmišlja dvakratni očka, ki želi ''nekdanjim'' soigralcem v izbrani vrsti lepo prihodnost. ''Rad bi, da bi se vrnili na stara pota, bo pa potrebno ogromno dela in potrpežljivosti s strani medijev. Ekipa mora vedno dihati kot kolektiv, potrebuješ pa vedno kakega posameznika. Zlata generacija je imela Zlatkota, ki je naredil tisto, kar je v prelomnih trenutkih nagnilo tehtnico na našo stran,'' je še pridodal član nepozabne slovenske odprave na svetovnem prvenstvu leta 2002 let in dal vedeti, da v nogometu kolektiv še zdaleč ne predstavlja vsega.

Ne spreglejte