Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 4. 2017,
16.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,08

Natisni članek

Anderlecht Jose Mourinho Liga Europa angleško prvenstvo Manchester United Zlatan Ibrahimović

Petek, 21. 4. 2017, 16.22

6 let, 6 mesecev

Poškodba zvezdnika Manchester Uniteda

Neuradno: konec sezone za Ibrahimovića #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,08
Zlatan Ibrahimović | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Zvezdniku Manchester Unitedu Zlatanu Ibrahimoviću je na tekmi lige Europa proti Anderlechtu ob doskoku grdo obrnilo koleno in hitro je postalo jasno, da se je Šved resno poškodoval. Vse glasnejše so govorice, da si je 35-letni veteran strgal sprednjo in zadnjo križno vez. Te informacije United še ni potrdil, a če se izkažejo za resnične, bo potrebna operacija, sezona za Ibrahimovića pa bi tako bila predčasno končana.

Veselja po uvrstitvi Manchester Uniteda v polfinale evropske lige ni pokvarila le poškodba izkušenega napadalca Zlatana Ibrahimovića, ki je še vedno lačen lovorik, ampak tudi poškodba argentinskega branilca Marcosa Roja. Tudi njemu jo je zagodla poškodba kolena.

Dolgoletni švedski reprezentant, ki se je lani poslovil od državnega dresa, se je poškodoval v zadnji minuti rednega dela. | Foto: Guliverimage/Getty Images Dolgoletni švedski reprezentant, ki se je lani poslovil od državnega dresa, se je poškodoval v zadnji minuti rednega dela. Foto: Guliverimage/Getty Images

Skandinavec z bosanskimi in hrvaškimi koreninami je danes opravil temeljit zdravstveni pregled, ki bo razkril, koliko časa bo odsoten z igrišč. Iz Manchestra še ni potrditve, a je bolj ali manj jasno, da je že končal sezono. Vedno dobro obveščeni italijanski novinar Gianluca Di Marzio pravi, da si Šved strgal sprednjo in zadnjo križno vez, kar pomeni operacijo in dolgotrajno okrevanje. Govori, da bo Ibra nared šele januarja leta 2018.

Na videz podobno poškodbo je pred letom dni branilec Chelseaja Kurt Zouma, okrevanje pa je trajalo skoraj devet mesecev.

Kako se je poškodoval Ibrahimović?

Kako je bilo pri branilcu Chelseaja lani februarja:

Se Zlatan Ibrahimović poslavlja od nogometa? #video

  • Bojim se, da je konec.
    25,64 %
    201 glasov
  • Ne. Ibrahimović je vendarle Ibrahimović.
    74,36 %
    583 glasov
Oddanih 784 glasov

Je že odigral zadnjo tekmo na Old Traffordu?

Manchester United bo do konca sezone odigral vsaj še devet tekem: sedem v angleškem prvenstvu, dve pa v ligi Europa. Šved se z Unitedom še ni dogovoril o sodelovanju v prihodnji sezoni. Poškodba se je izkazala za zelo resno, zato bi se lahko uresničil črni scenarij, po katerem je v četrtek že odigral zadnjo tekmo za velikana iz Manchestra. Morda je bila to celo njegova zadnja tekma na vrhunski ravni ...

Trener Jose Mourinho je imel slab občutek. Bojazni so se uresničile. | Foto: Guliverimage/Getty Images Trener Jose Mourinho je imel slab občutek. Bojazni so se uresničile. Foto: Guliverimage/Getty Images

Na derbiju dokazali, da se da brez Šveda

United želi v prihodnji sezoni zaigrati v ligi prvakov. Nastop med elito si lahko zagotovi z naslovom najboljšega v evropski ligi ali uvrstitvijo med štiri najboljše v angleškem prvenstvu. Sedem krogov pred koncem je na petem mestu, dobro formo pa je dokazal z nedavno zmago na derbiju, ko je na Old Traffordu premagal Chelsea (2:0). Takrat je večino dvoboja odigral brez Ibrahimovića, v tej sezoni s 17 zadetki najboljšega strelca Man Utd v angleškem prvenstvu.

Ne spreglejte