Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
10. 9. 2016,
17.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Wayne Rooney Claudio Bravo Pep Guardiola Jose Mourinho Manchester United Manchester City

Sobota, 10. 9. 2016, 17.55

6 let, 6 mesecev

Odmevi po derbiju med Manchester Unitedom in Manchester Cityjem

Mourinho prevzel odgovornost za poraz na mestnem derbiju #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Jose Mourinho | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho po porazu (1:2) proti mestnim rivalom seveda ni bil zadovoljen in se po tekmi posul s pepelom. "Jaz sem trener, jaz sem se tako odločil," je po tekmi angleškim medijem dejal Portugalec.

Rdeči vragi so tekmo proti sinjemodrim začeli zelo slabo, kar se je hitro poznalo tudi na rezultatu. Najprej je hudo napako branilca Daleyja Blinda izkoristil hitri Kevin de Bruyne, ki se je sam znašel pred golom Uniteda in brez težav premagal Davida de Geo.

Dobrih 15 minut pozneje je belgijski vezist poskrbel še za podajo in povišanje vodstva. Preigral je polovico obrambe Uniteda, močno streljal in zadel vratnico, odbitek pa je povsem sam v gol pospravil mladi Kelechi Iheanacho, ki nadomešča kaznovanega Sergia Agüera. Argentinec zaradi udarca s komolcem, ki ga sodnik na tekmi z West Hamom ni opazil, tri tekme ne sme igrati za City.

Povsem nemočni domačini so zadihali v zadnjih minutah prvega dela, ko je napako vratarja Claudia Brava v zadetek spremenil Zlatan Ibrahimović in navijačem Uniteda vlil nekaj upanja, a rezultat se kljub močnemu pritisku rdečih vragov v drugem polčasu ni več spremenil.

Kdo je kriv za poraz Manchester Uniteda?

  • Igralci Uniteda sami.
    59,72 %
    129 glasov
  • Jose Mourinho.
    26,39 %
    57 glasov
  • Pep Guardiola.
    13,89 %
    30 glasov
Oddanih 216 glasov

Eden ali dva sta bila pod vsako kritiko

"V prvem polčasu so bili veliko boljši od nas. Začeli smo zelo slabo. V igri so bili nekateri igralci, ki so igrali pod svojimi sposobnostmi. Niso bili zbrani in z glavo niso bili pri tekmi. Na takih tekmah moraš biti oster, hitrih misli, a eden ali dva sta bila res slaba in ekipa je plačala davek," je povedal kontroverzni Portugalec, ki je v nadaljevanju prevzel odgovornost za slabo igro.

"To je moja napaka, jaz sem trener, jaz sem se tako odločil in te igralce postavil na igrišče. Če bi vedel, da se bodo tako odzvali, jih seveda ne bi izbral, a tako pač je. To je nogomet. Tako kot lahko igralci trenerja razočarajo, ga lahko tudi pozitivno presenetijo," je nadaljeval Mourinho.

Wayne Rooney je po brutalnem štartu Claudia Brava pravico iskal pri sodniku Marku Clattenburgu, ki pa ni spremenil svoje odločitve.  | Foto: Guliverimage/Getty Images Wayne Rooney je po brutalnem štartu Claudia Brava pravico iskal pri sodniku Marku Clattenburgu, ki pa ni spremenil svoje odločitve. Foto: Guliverimage/Getty Images

Rdeči karton Brava in enajstmetrovka?

V drugem polčasu smo lahko videli tudi sporno odločitev. Bravo, ki je slabo posredoval že pri prvem zadetku Ibrahimovića, je po preigravanju in skoraj izgubljeni žogi grdo s podplatom štartal na Wayna Rooneyja, a ostal nekaznovan. Čilenec je sicer zadel žogo, sodnik Mark Clattenburg pa se ni odločil za enajstmetrovko.

"Razočaran sem nad dvema Markovima odločitvama. Po tistem štartu Brava bi moral dosoditi enajstmetrovko in Čilenca poslati v slačilnico, druga stvar pa je Otamendijevo igranje z roko v kazenskem prostoru," Mourinho ni pozabil komentirati dela sodnikov, kar pa mu ne bo kaj dosti pomagalo.

Kaj pravite?

Guardiola še devetič premagal Mourinha

Mourinho je na 17. srečanju z Guardiolo še devetič izgubil. Ostaja pri vsega treh zmagah. "Lepo je priti na Old Trafford in zmagati. Vemo, da so to le tri točke in nič drugega, a nam to pomeni veliko. V naslednje tekme bomo šli še bolj motivirani, še bolj samozavestni," je za BBC tekmo nasmejan komentiral Katalonec, prvi trener Cityja v zgodovini, ki je dobil vseh prvih šest tekem na klopi sinjemodrih.

Pep Guardiola | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

"Lahko smo le molili"

"V prvem polčasu smo igrali res dobro in bili boljši od nasprotnika, v drugem pa so nas močno pritisnili. Bilo je težko, a moja ekipa ima srce. To govorim že od prvega trenutka, odkar sem tukaj. A ko te nasprotnik z dolgimi žogami začne stiskati z igralci, kot so Ibrahimović, Fellaini in Pogba, ki so vsi močnejši od naših, je težko in tega ne moreš nadzorovati. Lahko le moliš. Na koncu se je za nas vse srečno končalo," je dodal nekdanji trener Bayerna in Barcelone.

V naslednjem krogu angleškega prvenstva se bo Manchester City pomeril z Bournemouthom, Manchester United pa se bo v zmagovalne tirnice poskušal vrniti v Londonu pri Watfordu.

Ne spreglejte