Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
20. 7. 2016,
12.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Miha Zajc NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 20. 7. 2016, 12.57

6 let, 6 mesecev

Miha Zajc

Mladi as prepričan, da pred Olimpijo ni misija nemogoče

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Danes zvečer, tekma se bo začela ob 20.15, nogometaše Olimpije čaka velik izziv. V Žilini, kjer so v Evropi gostovali nazadnje in se opekli, bodo skušali poskrbeti za velik preobrat proti slovaškemu prvaku Trenčinu in se prebiti v 3. krog kvalifikacij za ligo prvakov. Doma so prejšnji teden izgubili s 3:4. Velik adut na tekmi bo prav gotovo mladi Miha Zajc.

"Zaostanek s prve tekme ni previsok, da se ga izničiti. Zavedamo se, po kaj smo prišli na Slovaško. Pripravljamo se na vse mogoče taktične različice in ukane, ki nam bi jih lahko pripravil trener Trenčina. Na prvi tekmi v Ljubljani smo videli, od kod pretijo največje nevarnosti. Predvsem moramo bistveno izboljšati obrambo, ki je v prvem polčasu tekme v Ljubljani močno šepala," pravi Miha Zajc, ki je tudi na začetku nove sezone med najboljšimi nogometaši Olimpije in kot tak daje vtis, da bodo Ljubljančani z njim prej ali slej mastno zaslužili.

Skupaj jim lahko uspe

"Verjamem v soigralce in strokovno vodstvo." | Foto: "Verjamem v soigralce in strokovno vodstvo." Pojavljajo se namigovanja, da se utegne preseliti še letos poleti, a če gre verjeti besedam športnega direktorja Nenada Protege, se to ne bo zgodilo. Kakorkoli že, trenutno ta tema ni in ne more biti v ospredju. V teh dneh je v njegovih mislih zgolj in samo Trenčin.

"Tudi Slovaki so precej ranljivi v obrambi. Z malce več sreče bi jim lahko že na prvi tekmi zabili četrti gol. Odigrati moramo potrpežljivo in taktično brezhibno tekmo, če se želimo na koncu veseliti velikega uspeha. Po vsem, kar smo doživeli na prvi tekmi, bi bil preboj v naslednji krog resnično izjemen dosežek. Verjamem v soigralce, v ekipo in v strokovno vodstvo. Skupaj smo zmožni doseči želeni cilj," je prepričan 22-letni vezist.

Olimpija bo spet močno oslabljena

Olimpija je na Slovaško odpotovala z avtobusom v ponedeljek in po osemurni poti prispela na cilj. V Žilini bo spet oslabljena. Že nekaj časa so poškodovani branilec Nemanja Mitrović, vratar Nejc Vidmar ter vezista Nik Kapun in Rok Kronaveter. Trener Ljubljančanov Rodolfo Vanoli nanje ne bo mogel računati niti danes zvečer, a so nogometaši Olimpije prepričani, da jim lahko uspe tudi brez njihove pomoči.

"Tudi Žilina ima kar nekaj slabosti, ki jih lahko izkoristimo. Od sebe moramo dati več od maksimuma." | Foto: "Tudi Žilina ima kar nekaj slabosti, ki jih lahko izkoristimo. Od sebe moramo dati več od maksimuma."

"Tisti, ki bomo stopili na zelenico v Žilini, moramo dati več od maksimuma. Le tako lahko pričakujemo pozitiven razplet. Ob naši dobri in potrpežljivi igri so vse možnosti odprte. Naša primarna naloga bo, da ne prejmemo zadetka, imamo pa na drugi strani kar nekaj nogometašev, ki so z eno potezo zmožni odločiti srečanje. Nismo vrgli puške v koruzo, saj verjamemo, da nam na koncu lahko uspe veliki met," v eksplozijo Etiena Velikonje, Blessinga Elekeja in še koga verjame nogometaš, ki je letos debitiral tudi v dresu članske reprezentance Slovenije.

Ne spreglejte