Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
19. 7. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25

3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Etien Velikonja

Torek, 19. 7. 2016, 4.00

6 let, 6 mesecev

Etien Velikonja

Bodo zmaji v sredo le bruhali ogenj?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25

3

Še dva dni ali še nekaj tednov, morda celo mesecev? Koliko časa bo še trajala evropska sezona nogometašev Olimpije? Etien Velikonja, njen najučinkovitejši napadalec, verjame, da bo pripomogel k temu, da je v sredo ne bo konec.

Olimpija na prvih dveh tekmah nove sezone ni navdušila. Prejšnji teden je v prvih 30 minutah na tekmi, ki jo je nogometna Ljubljana čakala vrsto let, obračunu kvalifikacij za ligo prvakov proti Trenčinu, doživela pravcati polom. Po pol ure igre je zaostajala z 0:4. Do konca tekme je močno popravila vtis, zabila tri gole in pred sredinim gostovanjem na Slovaškem še verjame v napredovanje. Vmes je v soboto v prvenstveni tekmi, prvi v tej sezoni, doma odpravila Celje z 1:0.

V letošnjem letu 15 tekem in kar 12 golov

"Gremo po napredovanje," sporoča napadalec Olimpije. | Foto: "Gremo po napredovanje," sporoča napadalec Olimpije. Na obeh tekmah je zadel Etien Velikonja, ki je potrdil, da je velika okrepitev za prvake. K njim je pristopil pred nekaj tedni. Nekdanji veliki up slovenskega nogometa, ki se je po štirih letih vrnil iz tujine, na domačih tleh je mreže nasprotnikov tresel kot član Gorice in velikega tekmeca Ljubljančanov, Maribora, je v izjemni strelski formi.

V zelenem dresu le nadaljuje niz iz prejšnje sezone, v kateri je blestel v Belgiji kot član Liersa. Resda v drugi ligi, a zadeval je kot po tekočem traku in s početjem, ki razveseljuje navijače klubov, katerih član je, nadaljeval tudi pri Olimpiji.

Dva nastopa, dva gola je njegov učinek v Ljubljani. Pred tem je v letošnjem letu na 13 prvenstvenih tekmah v Belgiji zabil deset golov. Njegov izkupiček je torej 15 tekem in 12 zadetkov. Če bo serijo nadaljeval tudi v sredo v Žilini, ko se bo slovenski še drugič v tednu dni pomeril s slovaškim prvakom, bo Olimpija bližje velikemu cilju, s katerim se spogleduje. Zmagi z dvema zadetkoma prednosti. V to, da bi zadostovala tudi zmaga z zadetkom prednosti in bomo na Slovaškem spet videli vsaj sedem zadetkov, pač ne verjame nihče.

Že takoj po koncu prve je povedal svoje

"Že takoj po koncu prve tekme sem dejal, da verjamem v naš uspeh. Trenčin ima veliko pomanjkljivosti v igri, kar lahko izkoristimo. Verjamem v naše moštvo, ki ima dovolj kakovosti in znanja, da preskoči sicer visoko slovaško oviro," je optimističen 27-letni napadalec, ki ima kar nekaj izkušenj z evropskimi tekmami. Do zdaj jih je odigral natanko 20.

Skupaj z nigerijskim napadalcem Blessingom Elekejem predstavljata smrtonosen ljubljanski napad. | Foto: Skupaj z nigerijskim napadalcem Blessingom Elekejem predstavljata smrtonosen ljubljanski napad.

"Poraz na prvi tekmi ni zamajal naše samozavesti. Prepričan sem, da bomo na drugi tekmi bistveno bolje zaigrali od začetka, saj vemo, od kod pretijo največje nevarnosti. Z zmago na uvodni prvenstveni preizkušnji smo močno okrepili našo samozavest. V Žilini nas čaka povsem drugačna zgodba, kot je bila tista v Stožicah. Preprosto ne verjamem, da se nam lahko ponovi tako slav uvod v tekmo. Ob tem si želim, da bi se znali ustrezno odzvati na agresivno igro Slovakov," je še povedal nekdanji nogometaš valižanskega Cardiff Cityja, portugalskega Rio Aveja in belgijskega Liersa, ki upa, da bodo Ljubljančani na Slovaškem pokazali tisto, kar navijači od njih pričakujejo.

Slovaki so konec tedna doživeli polom

Dodatno je samozavest Ljubljančanov prav gotovo podkrepil podatek, da je Trenčin v uvodni tekmi slovaškega prvenstva, ki jo je prav tako odigral v soboto, doživel polom. V gosteh pri Zemplinu v Michalovcih je proti klubu, ki se je v prejšnji sezoni komajda rešil pred izpadom, izgubil z 1:2.

Ne spreglejte