Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
25. 7. 2012,
9.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič

Sreda, 25. 7. 2012, 9.20

8 let

Milanič: V slačilnici je bila prava bolnišnica

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Strateg slovenskega prvaka Darko Milanič uspešno krmari mariborsko ladjo proti novim evropskim dogodivščinam. Dudelange ne bo podcenjeval, skrbijo pa ga prejeti udarci izbrancev na tekmi v Sarajevu.

Nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance je v skupinskem delu lige prvakov že nastopal. A le kot nogometaš. Ko je branil barve graškega Sturma, je na lastni koži občutil čar najbolj prestižnega nogometnega klubskega tekmovanja. Takrat ga je vodil Ivica Osim, v torek pa je Darko Milanič storil pomemben korak k uresničitvi ''vijoličnih'' sanj o novem podvigu prek sarajevske ekipe, ki jo vodi njegov sin Amar.

''Super je, da smo zmagali tekmo, ki je bila bistveno drugačna od tiste v Mariboru. Bolj trda s strani domačinov, bolj agresivna od prve minute. To smo tudi pričakovali in smo se na to pripravili. Bilo je kar nekaj grobih prekrškov z njihove strani, vendarle pa smo se dobro odzvali na začeten pritisk. Zadetek v prvem polčasu je bil izjemno pomemben za končno zmago,'' je po zmagi v prestolnici BiH povedal trener Maribora. Pot do polnega izkupička mu je olajšala groba igra Željezničarja, ki je dvoboj končal zgolj z osmimi igralci, saj so trije v drugem polčasu prejeli rdeči karton. ''Zadovoljen sem z zmago, me pa zanimajo tudi hudi udarci, ki so jih dobili fantje dobili. V slačilnici je bila prava bolnišnica. Nasprotnik je bil zaradi emocij, ki jih nosi v sebi, v enem trenutku brezglav in nam s temi neumnostmi olajšal delo,'' se je dotaknil agresivnih prekrškov, ki so prestopili mejo dobrega okusa. Desetkratni slovenski prvaki so se v zadnjih 30 minutah znašli v nenavadnem položaju, saj se je mariborska enajsterica ''udarila'' s sarajevsko osmerico. ''Tako sam kot tudi fantje verjetno še nismo nikoli igrali proti tako malemu številu nasprotnikov. Bila je čudna situacija, v kateri želiš kontrolirati tekmo, v nekih trenutkih pa se je videlo, da se ne znajdemo. Zgodila se je situacija, na katero nismo navajeni.''

Ogledal si je Salzburg, dobil pa Luksemburžane

Čeprav so navijači Maribora podobno kot slovenska javnost v tretjem krogu kvalifikacij za ligo pravkov pričakovali sosedski obračun s Salzburgom, loči ''vijolice'' do izpolnitve evropskih sanj (ob napredovanju bi si zagotovile najmanj skupinski del lige Europa) le še skalp prvaka Luksemburga. Darilo ali dvorezen meč? ''Kar se tiče Dudelanga, imamo z njim izkušnje z lanskih kvalifikacij. Kljub temu, da nismo vedeli, kdo bo igral z nami, smo si ogledali Salzburg (v avstrijskem prvenstvu je ugnal Sturm z 2:0, op. p.). Videli smo, da ima hitro, zelo dobro, kvalitetno in izkušeno ekipo. S tem sem povedal vse. Dudelange je za spoštovati. Na naslednjega tekmeca se moramo odlično pripraviti,'' strpno in previdno, brez kakršnekoli evforije, napoveduje Milanič in dodaja, da bo, če bo potrebno, sprejel tudi vlogo favorita.

''Ne bomo pa nič prepustili naključju. V tekmi bomo šli s ciljem, da napredujemo.'' Prvi evropski ''posladek'', ki bi lahko poskrbel, da bodo nogometaši Maribora vztrajali na evropskih zelenicah v dolgih rokavih vsaj do decembra, bo na sporedu prihodnjo sredo. Pred domačimi gledalci v Ljudskem vrtu. ''Pokazalo se je že, da prva domača tekma ni slaba možnost. V sredo gremo s pomočjo navijačev na zmago. Poskušali bomo narediti dober rezultat za gostovanje.'' Za gostovanje v Luksemburgu, kjer je F91 Dudelange v tej evropski sezoni nenadkriljiv. Prvaka San Marina je ''povozil'' s 7:0, bogate Salzburžane pa pahnil v težave s tesnim, a toliko slajših 1:0. Tekmecev torej še ni dovolil, da bi se veselili zadetka na svojem štadionu. Maribor je v Sarajevu dosegel dva ...

Ne spreglejte