Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 5. 2023,
18.00

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

2

Natisni članek

NK Bravo NŠ Mura Almin Kurtović NK Maribor NK Maribor Rok Kronaveter Prva liga Telemach 1. SNL NK Celje Matjaž Rozman

Torek, 23. 5. 2023, 18.00

11 mesecev, 2 tedna

Nogometna tržnica, 23. maj

Maribor zapušča legenda prve lige, Celje s svojo podaljšal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

2

Rok Kronaveter | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Komaj se je končala sezona prve slovenske nogometne lige, že so tukaj prve kadrovske poteze. Olimpija je v ponedeljek zvečer podaljšala s Portugalcem Davidom Sualehom, Celje v torek zjutraj z vratarjem Matjažem Rozmanom. Iz Maribora pa zdaj prihaja potrditev, da ekipo zapuščata Rok Kronaveter in Rok Sirk. 

David Sualehe
Sportal Rojak novega trenerja Olimpije ostaja med zmaji

Marko Šuler | Foto: Vid Ponikvar Marko Šuler Foto: Vid Ponikvar Športni direktor Maribora Marko Šuler je pravkar končano sezono označil za neuspešno. "Ne more in sme biti sprejemljivo, da smo prvenstvo končali na tretjem mestu," je dejal v pogovoru za klubsko spletno stran. Zato jih pred naslednjo čaka nekaj sprememb. Potrdil je dva zvezdniška odhoda: "Z nekaterimi igralci smo se oziroma se bomo razšli. Rok Kronaveter in Rok Sirk po izteku pogodb zaključujeta zgodbo v vijoličastem. Glede odnosa jima ne moremo ničesar očitati, bila sta zgledna profesionalca od prvega do zadnjega dne. Pustila sta pečat, predvsem Kronaveter, ki je prispeval velik delež ob osvojitvi naslova državnega prvaka v prejšnji sezoni."

Šestintridesetletni Rok Kronaveter je v pretekli sezoni zaigral na 33 tekmah in dal tri gole ter imel 11 asistenc. V spomladanskem delu prvenstva je bil samo še adut s klopi. Devet let mlajši Rok Sirk se ni naigral (13 tekem in en gol). Odhaja tudi Altin Kryeziu. Rok Maher, ki je bil na posoji v Slovenski Bistrici, ob izteku pogodbe ni dobil nove ponudbe Maribora.

Odšel bo še kdo, največ zanimanja je seveda za Žana Vipotnika. Negotovi sta še usodi Marka Tolića in Marka Božića. "Pri vseh je trenutno še prehitro za konkretnejše informacije. Vipotnik je član NK Maribor s številnimi ponudbami, vendar prestop še ni izpeljan. Glede Tolića in Božića se prav tako še pogovarjamo. Želja, da ostaneta v Ljudskem vrtu, obstaja, ampak je dogovor odvisen od različnih okoliščin." S tremi, štirimi igralci so že v zaključni fazi dogovorov za prihod v Ljudski vrt, a Šuler imen še ne razkriva. 

Mura prvo okrepitev našla v Bravu
NŠ Mura je sporočila, da je 23-letni vezist Almin Kurtović njena prva okrepitev. "Almin Kurtović je čarno-bejli," so zapisali Sobočani na spletni strani. Kurtović je bil v preteklih sezonah član Brava, torej trenerja Dejan Grabića že pozna. Igral je tudi za mlajše selekcije Slovenije. Ob podpisu pogodbe do konca maja 2026 je povedal: "Vem, kam sem prišel, vem, kaj Mura pomeni v Sloveniji. Igranje za črno-bele je zame velik izziv, saj vem, da se od mene veliko pričakuje." Mura je obenem podpisala še prvo profesionalno pogodbo s svojim kapetanom kadetske ekipe Binetom Anželjem.

Celjani v Evropo z izkušenim vratarjem

Matjaž Rozman spada med najbolj izkušene vratarje v 1. SNL. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Rozman spada med najbolj izkušene vratarje v 1. SNL. Foto: Vid Ponikvar Matjaž Rozman je s Celjem podpisal novo pogodbo do 30. junija 2024 z možnostjo podaljšanja za dodatno leto. Celjani so v nedavno končani sezoni osvojili drugo mesto, tako da jih poleti čakajo tudi nastopi v Evropi. Rozman se bo za vlogo prvega vratarja Celja potegoval s Hrvatom Matkom Obradovićem

Izkušeni čuvaj mreže bo tako v začetku junija začel svojo osmo sezono v dresu Celja. "Odločitev o nadaljevanju skupne zgodbe ni bila težka. Še vedno uživam v nogometu in čutim, da lahko pomagam ekipi, zato smo z vodstvom kluba, ki se mu zahvaljujem za izkazano zaupanje, hitro našli skupen jezik pri novi pogodbi," je dejal Rozman, ki je v tekmovalni sezoni 2022/23 zaigral na 21 obračunih v vseh tekmovanjih in svojo mrežo ohranil nedotaknjeno na devetih.

Na zadnji tekmi, gostovanju pri prvaku Olimpiji, je Rozman ohranil mrežo nedotaknjeno. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na zadnji tekmi, gostovanju pri prvaku Olimpiji, je Rozman ohranil mrežo nedotaknjeno. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Rozman je v Sloveniji v preteklosti nastopal za Aluminij, Interblock in Rudar Velenje, v tujini pa za Greuther Fürth (Nemčija) in Slaven Belupo (Hrvaška). V sezoni 2022/23 je presegel mejo 300 nastopov v 1. SNL, dres Celja je do tega trenutka oblekel na 161 tekmah. Leta 2020 mu je pomagal do zgodovinskega uspeha, državnega naslova.

"Veliko nogometa je že za menoj, verjamem pa tudi, da ga je še kar nekaj pred mano. Zdravje mi služi, vnema za vsakdanji trening je še vedno prisotna, prav tako tista iskrica tekmovalnosti in želja po igranju. Dokler bo tako in dokler bo vodstvo kluba v meni prepoznalo kakovost, bom želel svojo pot nadaljevati. V Celju se počutim odlično. Zadnje leto je bilo resnično uspešno, saj je klub naredil korak v pravo smer. Ekipa je izjemno kakovostna in verjamem, da smo v prihodnji sezoni sposobni narediti še več," je dodal Rozman, ki se bo za mesto med vratnicama potegoval s hrvaškim stanovskim kolegom Matkom Obradovićem.

Velike spremembe pri Kopru

Velike spremembe se obetajo pri KopruTrener Zoran Zeljković bo verjetno nadaljeval svojo trenersko pot na Obali, vendar pa so se po poročanju Sportkluba v klubu že zahvalili za sodelovanje Rudiju Požegu Vancašu, Wilkinsu Ochiengu, Brightu Edomwonyiju, Žanu Benedičiču, Karlu Biliću, Matthiasu Fanimu, Milanu Šimčaku in Anisu Jašaragiću.

Ob tem naj bi odšla tudi Adnan Golubović in Omar Correia, medtem ko imajo v klubu tudi že nekaj prestopnih tarč, med katerimi Sportklub omenja Adriana Zeljkovića, Marka Pabaija, Jana Koprivca, Eneja Marsetića in tudi Nardina Mulahusejnovića.

NK Olimpija Igor Barišić Goran Boromisa
Sportal Trenerska sprememba v Olimpiji, pa igralci? "Črnega petka ne bo!"
Olimpija Prvak
Sportal Kdo bi razumel Olimpijo?
NK Olimpija prvak
Sportal Kako so šampioni zeleni zatresli Ljubljano #video
NK Olimpija
Sportal Veliko slavje Olimpije, Domžale pa zadnji potnik v Evropo
Ne spreglejte