Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
26. 8. 2016,
21.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,58

2

Natisni članek

Roman Bezjak Matjaž Kek Rijeka Matic Črnic

Petek, 26. 8. 2016, 21.50

6 let, 6 mesecev

Slovenski reprezentant v vrstah Rijeke

Matic Črnic je že takoj opozoril nase

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,58

2

Matic Črnic | Foto HNK Rijeka

Foto: HNK Rijeka

"Vesel sem, ker sem prišel v največji klub na Hrvaškem," je po podpisu triletne pogodbe s tamkajšnjim prvoligašem Rijeko povedal donedavni nogometaš Domžal Matic Črnic in s temi besedami dodobra razburkal tamkajšnjo športno javnost.

V petek se je zgodilo, kar se je šušljalo že nekaj časa. Rijeka, ki se je v zadnjih letih z uspehi v Evropi in tudi na Hrvaškem prebila do statusa drugega najboljšega hrvaškega nogometnega kluba, je v svoje vrste zvabila slovenskega reprezentanta Matica Črnica. O tem prestopu se je pisalo že nekaj tednov, začelo se je predvsem po sijajni predstavi dozdajšnjega vezista Domžal pri zmagi nad londonskim West Ham Unitedom v Stožicah z 2:1, ko je angleškemu klubu zabil dva gola.

Zdaj je Rijeki le uspelo. S 24-letnim nogometašem, ki je do zdaj enkrat nastopil v dresu Slovenije in se je znašel tudi na zadnjem seznamu selektorja Srečka Katanca, so Rečani podpisali triletno pogodbo. Zanj naj bi Domžalam, ki so medtem že našle zamenjavo zanj in k sebi zvabile Veljka Batrovića, odšteli pol milijona evrov. To je neuraden podatek.

Postaja na poti proti največjim evropskim klubom?

Navdušil je z dvema goloma proti West Ham Unitedu. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Navdušil je z dvema goloma proti West Ham Unitedu. Foto: Morgan Kristan / Sportida Medtem se je Črnic, ki je nogometno pot začel pri Mariboru, že predstavil hrvaški športni javnosti in s pogumno izjavo razburkal tamkajšnjo športno javnost. Z besedami, da je prišel v največji hrvaški klub (Rijeka do zdaj ni osvojila še niti enega naslova državnega prvaka, Dinamo jih je 18, splitski Hajduk pa šest), je poskrbel za navdušenje pri pristaših Rijeke in ogorčenje med navijači preostalih tamkajšnjih klubov, predvsem Dinama in Hajduka.

"Vesel sem, ker sem postal del zanimive zgodbe, ki jo Rijeka piše. Imel sem ponudbe iz Anglije in Nemčije, a Rijeka je zame velik korak naprej. V prihodnosti morda tudi postaja na poti proti največjim evropskim klubom," je še dejal nogometaš, ki je Domžale zapustil po letu in pol, v katerem se je prebil med najboljše posameznike slovenske lige.

"Dinamo je velik tekmec Rijeke, podobno velja tudi za Hajduk. Kmalu nas čaka derbi proti Dinamu. Moramo se dobro pripraviti in pred svojim navijači pokazati, da se lahko bojujemo za vrh," je še povedal Črnic, ki je v prvi slovenski ligi v majicah Domžal in Maribora zbral 113 nastopov, v katerih je dosegel 16 golov in prispeval 19 podaj.

V pokalnem tekmovanju je igral na 13 tekmah in se trikrat vpisal med strelce. V Evropi je do zdaj odigral 14 tekem in se štirikrat vpisal med strelce.

Matjaž Kek je vesel, da je po Romanu Bezjaku pozdravil novega rojaka. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matjaž Kek je vesel, da je po Romanu Bezjaku pozdravil novega rojaka. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Matjaž Kek je vesel novega rojaka

Mariborčana bo po novem treniral Matjaž Kek, s katerim je sodeloval že v mlajših selekcijah Maribora. Trener Rijeke je nove okrepitve vesel. "Rijeka je dobila nogometaša, ki smo ga iskali. Pokazal je veliko željo, da se nam priključi. Je reprezentant in bo dobra okrepitev," je dejal 54-letni slovenski trener. Ta je dobil novega rojaka po Romanu Bezjaku, napadalcu, ki je na začetku nove sezone v izjemni strelski formi. S šestimi goli je trenutno najboljši strelec hrvaškega prvenstva.

Rijeka je po šestih odigranih tekmah skupaj z Dinamom iz Zagreba, ki brani naslov, na prvem mestu prvenstvene lestvice. Nova tekma jo čaka že v soboto, ko bo doma gostila Slaven Belupo, ki je trenutno peti. Iz Evrope je že izpadla.

Ne spreglejte