Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
4. 5. 2017,
20.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Miran Burgić Luka Zahović Milivoje Novakovič Marko Šuler ND Gorica naj gol NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 4. 5. 2017, 20.25

6 let, 7 mesecev

Obrambni steber NK Maribor

Šuler popihal na dušo navijačem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Marko Šuler | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V Mariboru raste napetost pred sobotnim srečanjem 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije, na katerem si lahko vijolice zagotovijo naslov državnega prvaka. To je njihova druga zaključna žogica. Prve v Stožicah (0:0) niso izkoristile, zdaj jim lahko 14. krono zagotovi že točka proti Gorici. Marka Šulerja čaka spopad z nekdanjim klubom.

Nekdanji slovenski reprezentant Marko Šuler je magnet za lovorike. Osvajal jih je skoraj v vseh klubih, kjer je pomagal obrambnim vrstam. Naslov najboljšega v prvenstvu je osvojil v Sloveniji in na Poljskem, pokalna tekmovanja pa je poleg domovine osvajal tudi v Belgiji, Izraelu in na Poljskem.

Vse lovorike Marka Šulerja:

Državni naslov: Gorica (2005, 2006), Legia Varšava, Pol (2013), Maribor (2014, 2015)
Pokalni naslov: Gent, Bel (2010), Hapoel Tel Aviv, Izr (2012), Legia Varšava, Pol (2013), Maribor (2016)
Superpokalni naslov: Maribor (2014)

"Vijol'čni voz gre v tisto smer, kamor mora," sporoča izkušeni Korošec, ki je dres slovenske izbrane vrste oblekel 39-krat, nastopil pa tudi na svetovnem prvenstvu 2010 na jugu Afrike. Takrat je bil pod Kekovim vodstvom v udarni enajsterici tudi Milivoje Novaković, s katerim bosta v soboto naskakovala novo lovoriko v Slovenijo. Za Ljubljančana, ki je večino kariere preživel v tujini, bo to sploh prvi državni naslov.

Tukaj so zaradi navijačev

Mariborčani v tem letu v 1. SNL še niso doživeli poraza. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Mariborčani v tem letu v 1. SNL še niso doživeli poraza. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Želimo narediti zadnji korak. Verjamem, da se bo nabralo veliko gledalcev. Vemo, da je Maribor takšen klub zaradi zadev okrog igrišča, ljudi, ki živijo s klubom. Tukaj smo zaradi njih, radi bi se jim oddolžili za zaupanje in podporo," je za klubsko stran poudaril bradati branilec, ki si je v gimnazijskih letih šolske klopi delil tudi z nekdanjo smučarsko kraljico Tino Maze.

"Lepo bi bilo tisto, za kar smo garali vso sezono, proslaviti z našimi navijači. Čeprav vedno ne blestimo z igro, skušamo poskrbeti, da bodo zadovoljni. To je največji motiv. Brez tega mariborskega občinstva Maribor ne bi bil, kar je," je popihal na dušo navijačem, ki komaj čakajo na sobotno srečanje z Gorico. V Ljudskem vrtu se bo začelo ob 20.15, prireditelji pričakujejo velik obisk in ogromno veselje po dvoboju.

Maribor potrebuje le še točko

Šuler pri 34 letih še zdaleč ni rekel zadnje. Da je v dobri formi, priča podatek, da Mariborčani na zadnjih treh tekmah niso prejeli zadetka. Usoda je hotela, da si bodo 14. državni naslov NK Maribor poskušali zagotoviti proti klubu, kjer se je uveljavil v slovenskem prvoligaškem prostoru.

Korošcu lahko že tretji naslov državnih prvakov z Mariborom prepreči le še težko verjeten čudež. | Foto: Grega Valančič/Sportida Korošcu lahko že tretji naslov državnih prvakov z Mariborom prepreči le še težko verjeten čudež. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Verjamem, da bo 'kanta' spet tam, kjer ji je najlepše," se veseli potrditve državnega naslova, ki ga lahko vijolicam prepreči le še neverjeten scenarij petih zaporednih porazov. Vse do konca sezone, ki jo bodo Mariborčani sklenili 27. maja z domačo tekmo proti Krškemu. Takrat bo tudi podeljena "kanta", pokal, namenjen slovenskemu državnemu prvaku.

Strelski spopad golgeterjev, maščevanje za pokal?

Dvoboj med Mariborom in Gorico, ki se poteguje za Evropo, ponuja marsikaj. Tudi obračun za najboljšega strelca 1. SNL med Luko Zahovićem (15 zadetkov ) in Miranom Burgićem (14), vrtnice pa bodo dodatno motivacijo črpale iz želje po maščevanju za četrtfinalni izpad v pokalnem tekmovanju, kjer so po dveh remijih (1:1 v Novi Gorici, 0:0 v Mariboru) izpadle prav proti Milaničevi četi.

Najlepši zadetki 31. kroga: 

Ne spreglejte