Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
15. 8. 2016,
10.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Roman Bezjak Petar Stojanović Hajduk Split Rijeka Matjaž Kek Marijan Pušnik

Ponedeljek, 15. 8. 2016, 10.47

6 let, 7 mesecev

Slovenska trenerja na Hrvaškem

Marijan Pušnik v Osijeku do točke, Matjaž Kek spet zmagal

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Kako sta se pretekli konec tedna odrezala slovenska trenerja, ki delujeta v hrvaškem prvoligaškem nogometu? Marijan Pušnik je s splitskim Hajdukom osvojil točko. Matjaž Kek je z Rijeko zmagal.

Po nepričakovanem nizu kar šestih zaporednih zmag v vseh tekmovanjih z začetka sezone je Marijan Pušnik na velikem derbiju hrvaškega prvenstva sredi tedna doživel polom in izgubil v Splitu proti zagrebškemu Dinamu z 0:4. V nedeljo je v prvenstvu igral še v Osijeku in remiziral z 1:1. Pravljična serija nekdanjega trenerja Olimpije je torej končana, a se lahko že kmalu vrne v zmagovite tirnice in poskrbi za evforijo.

Že v četrtek ga namreč čaka prva tekma play-offa za ligo Europa, s Hajdukom bo gostoval pri Maccabiju Tel Avivu. Če bodo Splitčani izločili Izraelce, se bodo uvrstili v skupinski del tekmovanja in poskrbeli za še vsaj šest evropskih tekem, česar se pred začetkom sezone ni nadejal nihče.

V prvenstvu je Hajduk po petih odigranih tekmah sicer na tretjem mestu z desetimi točkami.

Matjaž Kek je z Rijeko na prvem mestu prvenstvene razpredelnice prve hrvaške lige. Deli si ga z zagrebškim Dinamom. | Foto: Matjaž Kek je z Rijeko na prvem mestu prvenstvene razpredelnice prve hrvaške lige. Deli si ga z zagrebškim Dinamom.

Matjaž Kek je zmagal

Prvo mesto si z zagrebškim Dinamom – ta je tokrat premagal Inter Zaprešić z 2:1, Slovenec pa Petar Stojanović je spet igral vso tekmo – deli Rijeka Matjaža Keka, ki je po nesrečnem remiju v prejšnjem krogu tokrat zmagala. Doma je bila z 1:0 boljša od zagrebške Lokomotive.

Slovenski napadalec Roman Bezjak, ki je s štirimi goli še vedno najboljši strelec prvenstva, je igral vso tekmo, a se ni vpisal med strelce.

Kek se je od Evrope že poslovil, saj je v prejšnjem krogu kvalifikacij za ligo Europa izpadel proti turškemu Basaksahirju.

Prihodnji teden že prvi medsebojni derbi slovenskih trenerjev

Že prihodnji teden bomo videli prvi obračun slovenskih trenerjev na Hrvaškem. V naslednjem prvenstvenem krogu bo namreč na sporedu veliki derbi med Rijeko in Hajdukom. V nedeljo ga bo gostil Split.

Ne spreglejte