Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
21. 7. 2016,
14.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Gregor Bajde

Četrtek, 21. 7. 2016, 14.21

6 let, 6 mesecev

Darko Milanič in Gregor Bajde

Mariborčani optimistično v sofijski pekel

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Danes bodo ob Domžalčanih na delu v Evropi tudi nogometaši Maribora, ki jih čaka povratna tekma 2. kroga kvalifikacij lige Europa v Sofiji proti Levskemu. "Gremo po napredovanje," sporočajo Mariborčani, ki so v Bolgarijo prišli z remijem (0:0) s prve tekme in jim za napredovanje zadostuje tudi remi z vsaj enim golom v mreži Bolgarov.

Mariborčani, ki so prvenstveno sezono začeli s tesno zmago nad Koprom z 1:0, tri točke jim je globoko v sodnikovem podaljšku prinesel Dare Vršič, so v Sofijo prispeli v sredo. Tam naj bi jih danes ob 19. uri, ko se začne tekma na štadionu Levskega, ta sprejme nekaj več kot 17 tisoč gledalcev in naj bi bil nabito poln, pričakalo peklensko vzdušje. Kako glasni so navijači Levskega, smo lahko spoznali že pred tednom dni v Mariboru.

A serijski slovenski prvaki, ki so v prejšnji sezoni prvič po petih letih ostali brez naslova državnega prvaka, imajo s takšnimi in podobnimi tekmami veliko izkušenj, zato se izziva ne bojijo.

Poznajo pot do uspeha

"Zanima nas le napredovanje," je sporočil Gregor Bajde. | Foto: "Zanima nas le napredovanje," je sporočil Gregor Bajde. "Zanima nas le napredovanje," je pred odhodom na pot dejal mladi napadalec vijoličastih Gregor Bajde.

"Naloga bo zahtevna, tega se zavedamo, a poznamo pot do uspeha," je dodal. "Moramo igrati disciplinirano in taktično dobro. Levski je zelo dobra, izkušena ekipa. Njen obrambni blok je težko prebiti, a vemo, kaj nam prinaša zadetek v gosteh, po katerega smo prišli. Moramo narediti vse, da bomo mi tisti, ki bomo prvi zatresli mrežo in odpeljali tekmo v želeno smer. Izkoristiti moramo naše prednosti," je še povedal 22-letni nogometaš.

"Velikega števila gledalcev, ki bodo na tribunah, se ne bojimo, bodo le dodaten motiv. Vemo, kaj nas čaka, a odločalo se bo na igrišču. Priložnosti ne bo veliko. Tiste, ki jih bomo imeli, bomo morali izkoristiti. Pripravili smo se dobro, temeljito analizirali tekmeca in verjamem, da bomo dosegli, kar si želimo," je dejal nogometaš, ki je na prvi tekmi igral le v drugem polčasu, medtem ko je bil na tekmi proti Celju na igrišču vseh 90 minut.

"Za uresničitev cilja ne bomo brezglavo napadali. Pred nami je 90 minut, v katerih bo pokalo," se zaveda Darko Milanič. | Foto: "Za uresničitev cilja ne bomo brezglavo napadali. Pred nami je 90 minut, v katerih bo pokalo," se zaveda Darko Milanič. Ne bodo brezglavo napadali

Podobno pred drevišnjo tekmo govori tudi njegov trener. "Z vzdušjem, ki se je ustvarilo v garderobi, sem zadovoljen. Fantje so delovni, polni spoštovanja do svojih nalog. To se čuti in takšno vzdušje moramo zadržati," je zadovoljen Darko Milanič, ki ga čaka nova evropska preizkušnja. Takšnih in podobnih je na klopi Maribora doživel že ogromno.

"Pričakujem zahtevno preizkušnjo. Za uresničitev cilja ne bomo brezglavo napadali. Pred nami je 90 minut, v katerih bo pokalo. Tekmeci bodo želeli biti agresivni. Kot smo videli na prvi tekmi, nam ne bodo puščali veliko prostora. Tokrat jim bo poln štadion predstavljal dodatno motivacijo in jih bo prisilil k napadalnejši igri. Odigrali bomo dobro tekmo, o tem ne dvomim,” je še povedal 48-letni trener, ki ima na voljo skorajda vse nogometaše. Na pot jih je popeljal 22. "Spet je gneča v boju za mesta v ekipi," je zadovoljno ugotovil. 

Ne spreglejte