Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 7. 2017,
21.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Luka Zahović Darko Milanič

Torek, 11. 7. 2017, 21.19

6 let, 7 mesecev

Mariborčane je v Mostarju pričakal pravi pekel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45
Darko Milanič | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Nogometaši Maribora so danes pripotovali v Mostar, kjer jih je pričakala peklenska vročina. Opravili so zadnji trening, na igrišču je bil tudi Luka Zahović, ki je bil v zadnjih dneh v središču pozornosti. "Pripravljeni smo," pred prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij proti Zrinjskemu pravi njihov trener Darko Milanič.

Glavna novica današnjega dne je tista, ki so jo navijači Maribora pričakali dopoldne, ko se je na letališču v Mariboru na letalu za Mostar znašel tudi Luka Zahović. Najboljši strelec slovenskega prvaka naj bi bil zelo blizu vnovičnega odhoda v tujino, a za zdaj ostaja član Maribora in bo proti Zrinjskemu igral.

V Mostarju je nogometaše pričakala peklenska vročina, med zadnjim treningom na štadionu, kjer bo v sredo vloga glavnega sodnika pripadla Nemcu Danielu Siebertu, je termometer kazal kar 34 stopinj Celzija.

Peklenska vročina, na katero so že navajeni

Marko Šuler v vedru vode. | Foto: Instagram/Getty Images Marko Šuler v vedru vode. Foto: Instagram/Getty Images Vročina je nogometaše Maribora seveda zdelala. Celo tako zelo, da so nekateri med njimi po treningu skočili kar v vedro vode. "Vročina je sestavni del takšnih tekem, to doživljamo iz leta v leto. Res je Mostar v tem obdobju med najbolj vročimi mesti v tem delu Evrope, a tako pač je. Vroče bo tudi jutri, psihološko bomo morali biti močni in aktivirati vse moči. Takšne razmere zahtevajo tudi drugačen pristop. Odigrati bomo morali pametno. Po drugi strani velja omeniti, da smo med letošnjimi pripravami že imeli veliko podobnih dni, zato se bomo znali ustrezno odzvati," se z razmerami, ki ga čakajo v Mostarju, ne obremenjuje preveč Darko Milanič.

Pred njim je eden izmed pomembnejših preizkusov v sezoni: prva izmed dveh tekem, ki bosta v marsičem začrtali pot, po kateri bodo Mariborčani hodili v prihodnjih mesecih. Če bodo izločili Zrinjski, bodo odigrali še vsaj štiri evropske tekme in bo v klubsko blagajno kapnilo tudi kar nekaj denarja. Če jim ne bo uspelo, bo njihove evropske sezone ekspresno konec. Zrinjski so leta 2014 brez težav izločili. Toda zdi se, da bo tokratna naloga veliko težja, saj v novo sezono vstopajo močno oslabljeni.

Močno oslabljeni na enega ključnih izpitov sezone

Ob prihodu v Mostar. | Foto: Instagram/Getty Images Ob prihodu v Mostar. Foto: Instagram/Getty Images Odšel je Dare Vršič, ki je bil v prejšnji sezoni gonilna sila Maribora in najboljši igralec slovenskega prvenstva. Zraven ni več niti izkušenega napadalca Milivoja Novakovića, ki se je upokojil. Za nameček so v Ljudskem vrtu ostali tudi brez stebra obrambe Rodriga Difendija.

Okrepitev je bilo bolj malo. Francoski branilec Jean-Claude Billong, ki je prišel iz velenjskega Rudarja, še ni povsem nared in tokrat verjetno ne bo igral.

Drugače velja za napadalca Jasmina Mešanovića, ki se je na prijateljskih tekmah dobro znašel. Bosanski nogometaš je bil strokovnemu štabu Maribora v pomoč tudi pri pripravah na tekmeca. 25-letnik je bil namreč še pred kratkim član Zrinjskega.

Pomagal jim je pri stvareh, ki niso takoj opazne

Odhod na trening. | Foto: Instagram/Getty Images Odhod na trening. Foto: Instagram/Getty Images "Športni direktor Zlatko Zahović in moj pomočnik Saša Gajser sta si ogledala njihove pripravljalne tekme, tako da ni bilo potrebe vključevati Mešanovića za pridobitev splošne ocene o ekipi Zrinjskega. Jasno pa je, da smo se pogovarjali o določenih insajderskih zadevah, ki niso takoj opazne na igrišču," je na to temo povedal trener Maribora, ki že ve, s kakšno postavo in postavitvijo se bo lotil Zrinjskega, a tega ni želel deliti z javnostjo.

"Dilem ni veliko, a kljub temu je še dovolj časa, da se odločim, kdo bo igral. Ali bomo nastopili z enim ali dvema napadalcema, niti ni pomembno. Tudi ob nastopu z dvema napadalcema se zadeve bistveno ne spremenijo. Ne smemo pozabiti, da Valon Ahmedi v zadnjem času igra odlično in je dejansko v vlogi napadalca. Daje nam ritem v napadu, razigrava ekipo in nas dela dobre. Tako da ne bomo igrali z enim ali dvema, ampak z več napadalci," napoveduje Milanič, ki nasprotnika zelo spoštuje in ga je v zadnjih dneh dodobra spoznal.

"Kar sem videl in smo analizirali, smo posredovali igralcem. To je dovolj. Posamičnih ali dodatnih ocen ne bi dajal," je bilo vse, kar je povedal o bosanskem prvaku.

Ne spreglejte