Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
10. 7. 2017,
13.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,75

6

Natisni članek

Luka Zahović liga prvakov NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović

Ponedeljek, 10. 7. 2017, 13.20

6 let, 6 mesecev

Zlatko Zahović: Luka je član Maribora, toda …

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,75

6

Športni direktor Nogometnega kluba Maribor Zlatko Zahović je na uradni novinarski konferenci slovenskega prvaka prvič po daljšem obdobju stopil pred novinarje in napovedal napad na zmago v Mostarju. Upa, da bo v vijoličastem dresu igral tudi njegov sin Luka.

Video: Kaj je povedal Zlatko Zahović?

Maribor bo ta teden na obeh frontah odprl sezono. Štajerce namreč že v sredo v Mostarju (ob 19.00) v prvi tekmi drugega predkroga kvalifikacij za ligo prvakov čaka Zrinjski. V soboto se bo četa Darka Milaniča na domačem štadionu proti Aluminiju podala na pot ubranitve naslova slovenskega prvaka.

Še pred tem je pod žaromete (pravzaprav pod vroče sonce v Ljudskem vrtu) stopil športni direktor Zlatko Zahović. V zanj značilnem nastopu je napovedal napad na zmago v BiH, hudomušno dodal, da tudi v evropskih tekmovanjih v Mariboru ne morejo navijati za Olimpijo, čeprav se ne veselijo njenega poraza, potrdil dokončno igralsko slovo Dareta Vršiča in skorajšnje slovo Luke Zahovića. Ta ostaja član kluba, a zanj velja veliko zanimanje, zato odhod še pred sredino tekmo ni izključen. 

Luka Zahović | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar O odhodu Luke Zahovića

Športni direktor NK Maribor je potrdil, da je njegov sin Luka pred izhodnimi vrati. Vseeno poudarja, da do nadaljnjega ostaja član kluba. "Veliko možnosti je, da odide. Upam pa, da bo vsaj v sredo še igral," pravi šef mariborskega nogometnega kadrovanja. "Prestopni rok je vedno zanimiv. Dokler so vsi igralci tukaj, računamo na njih. Tudi na Luko, a v nogometu je včasih pomemben pravi trenutek. Ure so včasih daljše kot sicer. Če se pojavi prava priložnost … Bomo videli. Nekaj ponudb smo že odbili. Ponavljam pa, da obstaja možnost odhoda."

O pričakovanjih pred sezono 

"Če si v Mariboru, seveda meriš proti vrhu, toda … Pomladili in prevetrili smo ekipo. To terja svoj davek, a prepričan sem, da bo sezona za nas uspešna. Jasno, v določenih trenutkih lahko pričakujemo kakšen padec ali nihanja. To je pač mladost, toda odlično smo delali v pripravljalnem obdobju. Imeli smo vrhunske tekme. Malce smo presenečeni nad podobo. Vendarle gre za mlade fante, ki so postali nosilci. Priprave so izpeljali z odliko," poudarja Zahović.

Prispevek Planet TV:

O sredini tekmi v Mostarju 

"Zrinski ima kakovost. Ima pa tudi pomanjkljivosti, ki jih bomo skušali izkoristiti. Treba bo trpeti, a kakovost je na naši strani," pravi Zaho in poudarja, da gredo kapetan Tavares in druščina že v Mostar po zmago. O morebitnem naslednjem tekmecu (še) ne razmišlja. "Počasi, počasi … Najprej Zrinjski. Trpeli bomo," pravi.

O Daretu Vršiču

"Maribor bi ga potreboval. Storili smo vse, da bi ostal. Odločil se je drugače. Odločil se je za veliko družinsko tveganje," je dejal Zahović, Miran Pavlin, njegova desna roka, pa ga je dopolnil, da je NM Maribor Vršiču namenil dobrodušno ponudbo. "Za slovenske razmere je bila to velika ponudba. Dvomim, da bi mu jo še enkrat ponudili," pravi Pavlin.

Maribor novinarska. | Foto: Planet TV Foto: Planet TV O evropskem porazu Olimpije 

Mariborčani obžalujejo propad Kopra. O Olimpiji, ki se je spotaknila že ob prvo oviro v ligi Europa, pa ... "Škoda poraza. No, za Olimpijo v Mariboru seveda ne moremo navijati, toda nismo bili veseli poraza," je v svojem slogu dejal ZZ in dodal: "Finci so imeli v nogah 17 tekem. To je velika prednost. Treba je analizirati. Vseeno, izpasti proti Fincem ni prijetno. Ne za slovenski nogomet ne za Olimpijo." Kljub vsemu v državnem prvenstvu pričakuje močno Olimpijo. "S temi finančnimi vložki morajo biti močni. Ne vem pa, kaj se dogaja v klubu."

Skrival se je pred mikrofoni
Zlatko Zahović v zadnjih mesecih ni bil dostopen za novinarje. Za medijski molk se je odločil lanskega aprila, po izbruhu afere "SMS-Ibraimi". Odtlej je z javnostjo "komuniciral" le prek uradnih sporočil na klubski spletni strani. Pred tedni je privolil v intervju za časnik Večer.
Ne spreglejte