Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 6. 2017,
14.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Jean-Claude Billong Milivoje Novakovič Darko Milanič naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor

Petek, 9. 6. 2017, 14.30

6 let, 7 mesecev

Začetek priprav NK Maribor

Vijolice izgubile pomembnega strelca in pozdravile Francoza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Darko Milanič | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši slovenskih prvakov Maribora so se sinoči že tradicionalno dobili na večerji, kar pomeni le eno, začetek priprav na sezono 2017/18. Čeprav je nekaj posameznikov še manjkalo, nekateri so namreč na reprezentančni akciji za sobotno tekmo z Malto, je na zbor prišlo 26 igralcev, ki so danes ob 11. uri že opravili prvi skupni trening. V Mariboru ne bo več igral Milivoje Novaković.

Premor za Mariborčane ni trajal niti dva tedna. Vtisi po šampionski sezoni in zasluženem slavju so še sveži, pred ekipo pa so že novi "vijol'čni" izzivi.

Na zboru so sinoči manjkali Matej Palčič, ki je med udeleženci akcije članske reprezentance, ter Martin Kramarič in Dejan Vokić, ki sta med izbranci selekcije U-21. Ker pred potekom pogodb niso sklenjeni novi dogovori, Dare Vršič, Rodrigo Defendi in Sintayehu Sallalich za zdaj niso na seznamu predvidenih kandidatov za začetek priprav, Milivoje Novaković pa je objavil, da bo v soboto končal kariero.

Strokovno vodstvo je zaželelo dobrodošlico 26 igralcem. Kot edini novinec v primerjavi s prejšnjo sezono se je predstavil francoski branilec Jean-Claude Billong, ekipi pa se je pridružil Sunny Omoregie, ki je končal igranje v Izraelu, kjer je bil kot posojeni igralec.

Milanič: Kmalu že močne pripravljalne tekme

Darko Milanič bo Mariborčane prihodnji mesec že vodil v kvalifikacijah za ligo prvakov. | Foto: Grega Valančič/Sportida Darko Milanič bo Mariborčane prihodnji mesec že vodil v kvalifikacijah za ligo prvakov. Foto: Grega Valančič/Sportida Trener Darko Milanič je ob robu današnjega treninga novinarjem zaupal, da je bilo premora hitro konec, a da so se vsi odpočili. Zdaj bo treba pljuniti v roke in vse od prvega dne priprav močno trenirati.

"Vse skupaj je šlo zelo hitro mimo, a mislim, da smo se vsi dovolj dobro odpočili, da bomo od prvega dne zagrabili za delo. Prvih deset dni bomo trenirali doma, potem pa gremo v Moravske Toplice, kjer bomo še teden dni, že od naslednjega tedna pa nas čakajo pripravljalne tekme proti močnim tekmecem," je uvodoma povedal Milanič.

Novaković ne bo več oblekel vijoličastega dresa

Milivoje Novaković bo končal kariero, Luka Zahović pa ostaja v Ljudskem vrtu. | Foto: Vid Ponikvar Milivoje Novaković bo končal kariero, Luka Zahović pa ostaja v Ljudskem vrtu. Foto: Vid Ponikvar Primorec na štajerski klopi se bo trudil, da bo iz igralcev izvlekel maksimum.

"Z moštvom, ki ga imam na razpolago, se od danes osredotočam na delo. Spremembe so zmeraj mogoče in ne delam si pretiranih preglavic, če se bo kaj spremenilo, se bomo prilagodili, zdaj pa bo delo prilagojeno tem, ki jih imam. Sem štejem tudi Palčiča, ki je z reprezentanco, Hodžiča, Celarja, Štora, ki sem jim dal še nekaj premora, saj so do včeraj igrali za mlado ekipo in imajo dopust. Ko se nam bodo priključili, bomo popolni. Glede Novakovića in Vršiča pa je vse v njunih rokah, bomo videli, kaj bo čas prinesel," je morebitne odhode iz Ljudskega vrta komentiral Milanič.

Le nekaj ur pozneje je Novaković na reprezentančnih pripravah na Brdu pri Kranju sporočil, da bo v soboto končal profesionalno pot. S tem je postalo jasno, da Maribor v novi sezoni ne bo mogel računati na njegovo pomoč.

Milanič: Billong ima potencial

V mariborski ekipi so pozdravili prvo okrepitev, Billong je v Maribor prišel iz velenjskega Rudarja, že prej pa si je izkušnje nabiral v ZDA in na Portugalskem. "Fant je prav gotovo pokazal, da ima potencial, zdaj mora izkoristiti priložnost, ki jo bo imel na vsakem treningu. V njegovi govorici telesa sem videl, da bo priložnost zagrabil in izkoristil. Imam moštvo, ki bo dalo vse od sebe, da bo uresničilo visoke cilje kluba. Danes jih je na treningu 20, še štirje so odsotni, skupaj je to 24 igralcev, plus štirje vratarji. Kader je velik, a smo bistveno mlajši kot lani. Verjamem, da bomo naredili dobro delo in da bomo konkurenčni," je povedal mariborski strateg.

Tudi zdravstveni karton se izboljšuje. "Denis Šme in Marwan Kabha sta boljše, že trenirata z nami in smo optimisti. Če bo treba kaj spreminjati, bom vsakomur poiskal primerno mesto v ekipi," je še povedal Primorec.

Ekipo v času priprav čakajo tudi številne pripravljalne tekme, trener je razkril, da med drugim prihajajo trije ruski prvoligaši.

Najlepši zadetki 36. kroga:

Ne spreglejte