Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 3. 2017,
21.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Blaž Vrhovec NK Celje Darko Milanič naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Marwan Kabha

Torek, 14. 3. 2017, 21.00

6 let, 7 mesecev

Poškodba Marwana Kabhe

Maribor brez Izraelca približno šest tednov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Marwan Kabha | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Nogometašem Maribora gre v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije vse kot po maslu. Po treh zaporednih zmagah so prednost pred Olimpijo povišali na devet točk. Idilično podobo v Ljudskem vrtu je zmotila le poškodba Marwana Kabhe, ta bo z igrišč odsoten poldrugi mesec.

Izbranci Darka Milaniča so po zmagah nad Olimpijo (1:0), Gorico (4:2) in Aluminijem (4:1) zagospodarili na vrhu razpredelnice, kjer imajo pred najbližjim zasledovalcem, državnim prvakom Olimpijo, že devet točk prednosti.

Poškodba mišice v zadnji stegenski loži

Zadovoljstvo po zadnji prvenstveni zmagi, ko so v Ljudskem vrtu padli Kidričani, je bilo veliko. Mariborčani so prvič v tej sezoni premagali Aluminij, a so na tej tekmi doživeli tudi udarec, ki je nekoliko pokvaril spomladansko evforijo v mestu ob Dravi. Sredi prvega polčasa na tekmi z Aluminijem je z igrišča odšepal Marwan Kabha. Izraelec, ki se je v zadnjem obdobju uveljavil kot pomemben člen zvezne vrste, je zapustil igro zaradi poškodbe stegenske mišice.

Kaj se je dogajalo na zadnji tekmi v Ljudskem vrtu?

Podroben zdravstveni pregled je pokazal, da bo moral Kabha zaradi večje poškodbe mišice v zadnji stegenski loži, ki zahteva daljše okrevanje, počivati okrog šest tednov. To je pojasnil dr. Zmago Krajnc, ki se bo skupaj z zdravniško službo NK Maribor trudil, da bi se Kabha čim prej vrnil na igrišča.

Bo zamudil vse derbije z Olimpijo?

Izraelec se bo najverjetneje na igrišča vrnil v začetku maja. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Izraelec se bo najverjetneje na igrišča vrnil v začetku maja. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Če bi se eden izmed dveh izraelskih nogometašev v dresu Maribora vrnil do 29. aprila, bi ujel zadnji večni derbi z Olimpijo v tej sezoni. Mariborčani bodo takrat v prvenstvu gostovali v Stožicah, ki so jih v jesenskem delu že osvojili (3:1).

Pred tem jih v aprilu čakata še polfinalna pokalna spopada z ranjenimi zmaji, tako da bi se lahko zgodilo, da bi pomemben člen Milaničeve udarne enajsterice zaradi okrevanja zamudil vse tri večne derbije, ki čakajo Mariborčane do konca sezone.

Ko je v soboto zapustil igro, ga je zamenjal Blaž Vrhovec. Morda bo tako tudi to soboto, ko bo Maribor v štajerskem derbiju gostoval v Celju. Vrhovec je nekdanji kapetan Celja, tako da pozna štadion Arena Petrol do zadnje potankosti ...

Najlepši zadetki 24. kroga:

Ne spreglejte