Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
22. 6. 2017,
12.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Marco Verratti PSG Barcelona Andres Iniesta

Četrtek, 22. 6. 2017, 12.50

6 let, 6 mesecev

Marco Verratti

Barcelona bi ga kupila, a ga Parižani ne dajo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
Marco Verratti | Foto Reuters

Foto: Reuters

Italijanski reprezentant Marco Verratti bi lahko zaznamoval poletni prestopni rok. Zvezdnik PSG želi po petih letih zapustiti Francijo in se preseliti v Barcelono, kjer bi združil moči z vzornikom Lionelom Messijem. Bogati francoski klub nad njegovo idejo ni navdušen, čeprav bi mastno zaslužil.

Katalonski velikan se že nekaj časa ozira na nogometno borzo in išče primernega kandidata za naslednika 33-letnega Andresa Inieste. Španski zvezni igralec, ki je bil v zadnjem desetletju duša zvezne vrste Barcelone, je iz sezone v sezono manj prepričljiv. Temu primerna je tudi njegova minutaža na igrišču. Barcelona želi pripeljati svežo kri, kreativnega igralca, ki bi zapolnil vrzeli v zvezni vrsti in se dopolnjeval z atomskim napadalnim trojčkom MSN (Lionel Messi, Luis Suarez in Neymar).

Verratti želi k Barceloni

Razočaranje italijanskega reprezentanta po porazu z 1:6 na Camp Nouu. | Foto: Reuters Razočaranje italijanskega reprezentanta po porazu z 1:6 na Camp Nouu. Foto: Reuters Zelo resnega kandidata je prepoznala v 24-letnem Marcu Verrattiju, italijanskem reprezentantu, ki se je v petih letih igranja za PSG počasi zasitil francoskega prvenstva. S Parižani ni osvojil naslova, saj je zaostal za Monacom, v ligi prvakov pa je po redko videnem polomu izpadel v osmini finala. Na Camp Nouu je branil prednost štirih zadetkov, a na koncu izgubil z 1:6. Barcelona je Parižanom zadala evropske rane, to poletje pa bi jim lahko "ukradla" še enega izmed najboljših posameznikov.

Ustreza ji podatek, da Verratti ne skriva želje, da bi se preselil v Katalonijo in zaigral skupaj z Messijem. O tem je sanjal že kot najstnik, zdaj pa manjka le še dogovor klubov, pa bi lahko uresničil sanje. Čeprav ga v svoje vrste vabi tudi Juventus, je 24-letni organizator igre odločen, da bi svoje znanje od zdaj rad razkazoval navijačem Barcelone.

Za Kluiverta vreden več kot sto milijonov evrov

Verratti je tudi na poletnem seznamu okrepitev Juventusa. | Foto: Reuters Verratti je tudi na poletnem seznamu okrepitev Juventusa. Foto: Reuters Obstaja le ena ovira, ki pa je za zdaj še nepremostljiva. PSG, ki deluje na pogon katarskih milijonov, nima nikakršnih težav z denarjem. Klubska blagajna je povsem polna, zato vodstva pariškega kluba ni kaj pretirano ganilo, ko so se Katalonci oglasili s prvimi ponudbami za nakup Italijana.

Zanj so po poročanju časnika Mundo Deportivo pripravljeni plačati od 70 do 80 milijonov evrov. Če bi se dogovorili s Parižani, bi sklenili najvišji prestop tega poletja, a francoski podprvak ostaja dosleden v nameri, da v novo sezono vstopi z vsemi najboljšimi posamezniki.

O tem je spregovoril tudi nekdanji direktor pariškega kluba Patrick Kluivert. Legenda nizozemskega nogometa je prepričana, da je Verratti, ki je na pariški klub pogodbeno vezan do leta 2021, vreden krepko čez sto milijonov evrov. "Odlično poznam predsednika kluba. Verratti je lani podaljšal pogodbo za štiri leta, vem tudi, da se želi preseliti v Barcelono, a mu PSG ne bo izpolnil želje. Barcelona ga bo težko pripeljala k sebi," je dejal Kluivert v pogovor za La Sexta in poudaril, da bo o njegovi prihodnosti odločil PSG.

Koga snubi Barcelona?

Športni direktor Barcelone Robert Fernandez je napovedal, da bo klub na Camp Nou poleti pripeljal kar nekaj odmevnih okrepitev. Verratti je ena izmed njih. Katalonci snubijo tudi francoska nogometaša Hectorja Bellerina (Arsenal) in Ousmaneja Dembeleja (Borussia Dortmund) ter Brazilca Philippeja Coutinha (Liverpool). 

Se bo Iniesta vrnil k Guardioli?

Andres Iniesta dobiva pri Barceloni vedno manj priložnosti. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andres Iniesta dobiva pri Barceloni vedno manj priložnosti. Foto: Guliverimage/Getty Images Seznam okrepitev je dolg, skozi izhodna vrata pa bi se lahko podal Iniesta. Pri Barceloni ni več v osrednjih načrtih novega stratega Ernesta Valverdeja, po drugi strani pa se mu odpirajo možnosti, da bi nadaljeval vrhunsko kariero v močnih evropskih klubih.

Prvi kandidat je Manchester City, kjer bi ga vodil dolgoletni strateg pri Barceloni Josep Guardiola, drugi pa Handanovićev Inter, ki se želi vrniti na pota stare slave. Z drugim ima odlične odnose skavt Barcelone Ariedo Braida, kar ni nezanemarljiv podatek pri morebitni selitvi dolgoletnega dirigenta Barcelone na San Siro. Pogodba s Katalonci, s katerimi nastopa v članski karieri že 15 let, se mu izteče prihodnje leto.

Ne spreglejte