Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 3. 2024,
12.49

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,82

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Barcelona Real Madrid PSG Manchester City Borussia Dortmund Bayern München Arsenal Atletico Madrid UEFA liga prvakov

Petek, 15. 3. 2024, 12.49

1 mesec, 1 teden

Liga prvakov, žreb četrtfinalnih parov

Tako norega žreba lige prvakov pa že dolgo ne!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,82
Atletico Madrid : Inter | Kapetan slovenske reprezentance in prvi vratar Atletica Jan Oblak se bo za polfinale potegoval proti Borussii Dortmund. | Foto Guliverimage

Kapetan slovenske reprezentance in prvi vratar Atletica Jan Oblak se bo za polfinale potegoval proti Borussii Dortmund.

Foto: Guliverimage

Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) je potekal žreb četrtfinala in polfinala lige prvakov. V boju za evropsko krono vztraja le še osem velikanov. Ples kroglic je zagotovil štiri zanimive pare. Slovenske barve bo branil Jan Oblak, ki ga od največjega uspeha z Atleticom, tako želenega prvega evropskega naslova, delijo še trije koraki. Škofjeločan se bo v četrtfinalu z Atleticom nameril na Borussio Dortmund. Rekorder tekmovanja Real Madrid se bo udaril z branilcem naslova Manchester Cityjem, Arsenal bo skušal izločiti Bayern, PSG pa Barcelono.

Liverpool
Sportal Poslastice tudi v ligi Europa, Liverpool prihaja v bližino Slovenije
Maribor Fenerbahče
Sportal Vroče bo, Miha Zajc za polfinale proti grškemu velikanu

Liga prvakov, četrtfinalni pari:

Arsenal (Ang) – Bayern München (Nem)
Atletico Madrid (Špa) – Borussia Dortmund (Nem)
Real Madrid (Špa) – Manchester City (Ang)
PSG (Fra) – Barcelona (Špa)

Polfinalna para:

PSG (Fra)/Barcelona (Špa) – Atletico Madrid (Špa)/Borussia Dortmund (Nem)*
Arsenal (Ang)/Bayern München (Nem) – Real Madrid (Špa)/Manchester City (Ang)

*Zmagovalec tega obračuna bo uradni gostitelj na finalnem dvoboju v Londonu,

Med najboljših osem so se uvrstili klubski nogometni velikani iz najmočnejših lig v Evropi. Izjema je le Italija, ki je v osmini finala ostala brez Interja, Lazia in Napolija. Najbližje napredovanju v četrtfinale je bil Inter, sicer lanskoletni finalist, a je po izvajanju 11-metrovk izpadel proti madridskemu Atleticu. Največji junak Simeonejeve čete pri sredini zmagi je bil Jan Oblak, ki je ubranil dva strela z bele točke.

Atletico je "majhna pošast"

Edin Terzić zelo spoštuje Oblakov klub. | Foto: Reuters Edin Terzić zelo spoštuje Oblakov klub. Foto: Reuters Škofjeločan je edini Slovenec, ki se v tej sezoni še poteguje za največji nogometni naslov, kar ga premore Evropa. Ples kroglic mu je v četrtfinalu nameril Borussio Dortmund, nemškega velikana, ki si je napredovanje priigral isti večer kot Atletico. Rumeno-črni so izločili PSV Eindhoven (2:0 in 1:1), v primerjavi z Atleticom, ki je že trikrat izgubil v sklepnem dejanju najmočnejšega evropskega tekmovanja, pa se že lahko pohvalijo z evropskim naslovom. 

"Mislim, da je zelo zanimiv žreb," je dejal trener Borussie Edin Terzić in dodal: "Seveda so Španci močan nasprotnik. A ko si pogledal žreb, si vedel, da bo pot v naslednji krog še težja." Terzić je Atletico opisal kot "majhno pošast, ki jo je težko premagati, posebej v izločilnih bojih". Atletico je doma v izločilnih bojih lige prvakov na svojem stadionu neporažen na zadnjih 17 tekmah.

Naslov evropskega prvaka brani Manchester City. V četrtfinalu ga čaka Real Madrid, ki je v osmini finala izločil Šeškov in Kamplov RB Leipzig. | Foto: Reuters Naslov evropskega prvaka brani Manchester City. V četrtfinalu ga čaka Real Madrid, ki je v osmini finala izločil Šeškov in Kamplov RB Leipzig. Foto: Reuters

Žreb je v četrtfinalu združil rekorderja tekmovanja, 14-kratnega evropskega prvaka Real Madrid, ki je bil v osmini finala usoden za RB Leipzig Benjamina Šeška in Kevina Kampla (1:1 in 1:0), ter branilca naslova Manchester City. Varovance Josepa Guardiole tako čaka spopad z zelo zahtevnim tekmecem, ki se mu v Španiji nasmiha naslov državnega prvaka. City na Otoku čaka težje delo, saj sta to sezono imenitna tudi Liverpool in Arsenal. 

Obeta se spektakularni spopad, v katerem se bodo predstavili številni zvezdniki, tako mladi kot tudi starejši, v središču zanimanja pa bo obračun najbolj vročih posameznikov, Angleža Juda Bellinghama in Norvežana Erlinga Haalanda. Real in City sta se v zadnjih dveh sezonah srečala v polfinalu lige prvakov, tisti, ki je napredoval (Real leta 2022 in City leta 2023), pa je pozneje osvojil naslov evropskega prvaka.

Kylian Mbappe, ki bo po koncu sezone zapustil Pariz, se želi od pariškega kluba posloviti z evropskim naslovom. | Foto: Reuters Kylian Mbappe, ki bo po koncu sezone zapustil Pariz, se želi od pariškega kluba posloviti z evropskim naslovom. Foto: Reuters

Med tremi četrtfinalisti, ki še niso osvojili evropskega naslova (Arsenal, Atletico in PSG), izstopa bogati francoski klub, saj ima v tej sezoni še zadnjo priložnost, da se povzpne na nogometni Olimp s pomočjo enega najboljših nogometašev na svetu, francoskim asom Kylianom Mbappejem. Njegov trener Luis Enrique bo na poti do tako želenega prvega evropskega naslova, dolgoletne želje katarskih mogotcev, ki polnijo blagajno pariškega kluba, primoran izločili klub, ki ga nosi globoko v srcu. To je Barcelona, s katero je leta 2015 osvojil ligo prvakov! Takrat je bil njegov varovanec tudi Xavi Hernandez, ki se je pozneje preselil v Katar, zdaj pa se dokazuje kot trener Barcelone. A le do konca sezone, nato pa bo zapustil vroči stolček v Kataloniji. Navijače Barcelone je spravila v dobro voljo imenitna predstava na povratni tekmi osmine finala z Napolijem. PSG ponuja resnični izpit, kaj resnično zmore pomlajena Xavijeva zasedba.

Arsenal se je v četrtfinale lige prvakov uvrstil prvič po letu 2010. | Foto: Reuters Arsenal se je v četrtfinale lige prvakov uvrstil prvič po letu 2010. Foto: Reuters

Topničarje iz Londona čakata obračuna z Bayernom iz Münchna, ki ima opravka z nevsakdanjo sezono, saj mu grozi, da bo po dobrem desetletju zaporednih osvajanj nemške bundeslige ostal brez domače krone. Za vodilnim Bayerjem zaostaja kar deset točk, po koncu sezone bo trenerski položaj zapustil Thomas Tuchel, Bavarci pa bodo ponesrečeno sezono reševali v Evropi, kjer jih v četrtfinalu čaka Arsenal. Med najboljših osem v ligi prvakov se je uvrstil prvič po letu 2010, v primerjavi z Bayernom pa ni še nikoli osvojil evropskega naslova. 

Katerega četrtfinalnega para se najbolj veselite?

  • Arsenal (Ang) - Bayern München (Nem)
    14,15 %
    61 glasov
  • Atletico Madrid (Špa) - Borussia Dortmund (Nem)
    17,40 %
    75 glasov
  • Real Madrid (Špa) - Manchester City (Ang)
    52,44 %
    226 glasov
  • PSG (Fra) - Barcelona (Špa)
    16,01 %
    69 glasov
Oddanih 431 glasov

Četrtfinalne tekme bodo odigrali 9., 10., 16., in 17. aprila, polfinalne pa 30. aprila ter 1., 7. in 8. maja. Finale bo 1. junija na Wembleyju v Londonu.

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak? Ne, sveti Oblak! Slovenski as obnorel nogometni svet.

Kdo se bo 1. junija na kultnem londonskem stadionu Wembley potegoval za evropski naslov? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kdo se bo 1. junija na kultnem londonskem stadionu Wembley potegoval za evropski naslov? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Atletico Madrid : Inter
Sportal Drama v Madridu: Atletico na krilih Jana Oblaka do napredovanja
Arsenal
Sportal Arsenal nori od sreče, neverjetnega prekletstva v Evropi je konec!
Ne spreglejte