Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 5. 2017,
22.38

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

Diego Simeone Leonardo Jardim Massimiliano Allegri Zinedine Zidane Gianluigi Buffon Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Jan Oblak Jan Oblak UEFA liga prvakov Atletico Madrid Real Madrid Juventus Monaco

Sreda, 10. 5. 2017, 22.38

12 mesecev

LIGA PRVAKOV, POLFINALE (POVRATNI TEKMI)

V finalu lige prvakov Real in Juventus

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78
Real Atletico Isco Ramos | Foto Reuters

Foto: Reuters

V velikem finalu lige prvakov, ki bo 3. junija v Cardiffu v Walesu, se bosta za evropsko krono udarila branilec naslova Real in torinski Juventus. Galaktiki so na povratni tekmi izgubili z 1:2, a se vseeno gladko uvrstili v finale. Že v torek se je z Monacom poigrala stara dama.

Začetek tekme je nakazal, da bi bili lahko priča pravemu nogometnemu čudežu, na koncu pa je vse dvome o potniku v finale že v prvem polčasu razblinil Isco.

Domači so ob zadetkih Saula Nigeuza in Antoina Griezmanna so že po 16 minutah povedli z 2:0, v nadaljevanju pa se povsem ustavili in Realu dovolili, da prevzame pobudo. Beli balet je premoč kronal z zadetkom in drugi finalist je bil jasen že v prvem polčasu.

Odmevi po zmagi Atletica nad Realom

Atletico, ki je v drugem polčasu nekajkrat zelo nevarno zapretil, a se je v vratih Reala venomer izkazal Keylor Navas, se je tako od svojega štadiona, vsaj kar zadeva evropska tekmovanja, poslovil z odmevno zmago, od velikega finala pa je bil zelo oddaljen.

Kdo bo končni zmagovalec lige prvakov?

  • Real Madrid
    35,47 %
    83 glasov
  • Juventus
    64,53 %
    151 glasov
Oddanih 234 glasov

Sprehod stare dame

Juventus se je s skupnim izidom 4:1 gladko uvrstil v finale. | Foto: Getty Images Juventus se je s skupnim izidom 4:1 gladko uvrstil v finale. Foto: Getty Images

Juventus je z dvema goloma Gonzala Higuaina zmagal že v Monacu in jasno je bilo, da se bodo Francozi težko prebili v veliki finale. Sploh zato, ker stara dama do tega srečanja na svojem štadionu ni izgubila že 50 tekem zapored.

Ko so po prvem polčasu Torinčani z goloma Maria Mandžukića in Danija Alvesa vodstvo v skupnem seštevku še povišali na 4:0, je bilo konec. Prvi finalist je bil znan.

Monaco je v drugem polčasu z golom komaj 18-letnega Kyliana Mbappeja prišel do tolažilnega zadetka in poskrbel, da je bil vratar Juventusa Gianluigi Buffon prvič po dolgih 600 minutah v ligi prvakov premagan, to pa je tudi vse, kar je Monacu v dveh tekmah uspelo. Ob koncu si je moral pošteno priznati, da je bil nasprotnik tokrat boljši.

Juventus, ki se lahko pohvali z dvema naslovoma evropskega prvaka, se je drugič v treh letih uvrstil v finale elitnega klubskega tekmovanja. Bo prvič po letu 1996 stopil na evropski vrh?

Ne spreglejte