Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
10. 5. 2017,
10.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

UEFA liga prvakov Dani Alves Juventus

Sreda, 10. 5. 2017, 10.00

1 leto

Dani Alves je v polfinalu lige prvakov blestel

Svet se sprašuje, kaj, za vraga, je bilo Barceloni

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Dani Alves | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po uvrstitvi Juventusa v finale lige prvakov ob zimzelenem Gianluigiju Bufonu, ki mu vsak pravi navijač privošči, da bi končno postal evropski prvak, nogometni svet opeva Danija Alvesa. Brazilskega veterana, ki ga je Barcelona prehitro in zlahka odpisala.

Čeprav šteje 34 let, je brazilski bočni branilec dokazal, da še vedno spada med najboljše na svetu. Ko je lani poleti po osmih letih in kar 23 lovorikah - med njimi so tudi trije evropski naslovi - zapustil Barcelono, se od Kataloncev ni poslovil na najlepši način.

"Ljudje, ki vodijo Barcelono, nimajo pojma, kako bi morali delati s svojimi nogometaši," jim je sporočil, potem ko z njim niso podaljšali pogodbe in mu pustili oditi. Zdaj kaže, da so se ušteli, pa ne gre le za to, da Brazilčeva naslednika na desni strani obrambe Aleix Vidal in Sergi Roberto nista na njegovi ravni.

Ravno Dani Alves je bil z Juventusom tisti, ki je v četrtfinalu na boleč način ustavil Barcelono v lovu na nov evropski naslov. In za nameček navdušil še na obeh tekmah polfinala proti Monacu. Na prvi je prispeval podaji za oba gola Gonzala Higuaina pri zmagi z 2:0, na drugi je zakuhal prvi gol in s pravcatim evrogolom poskrbel za drugega. Juventus je predvsem po njegovi zaslugi zmagal z 2:1 in se sprehodil do velikega finala v Cardiffu.

Po polfinalu je moral tolažiti nekdanje soigralce pri Barceloni.  | Foto: Reuters Po polfinalu je moral tolažiti nekdanje soigralce pri Barceloni. Foto: Reuters

Ljudje mislijo, da je nor, toda ...

"Sem presenečen, ker igram tako dobro? Veliko treniram, živim za nogomet. Igram ga z užitkom in ljubeznijo," je po torkovi sijajni predstavi povedal junak tekme. "Vse, kar sem dosegel v življenju, je rezultat mojega dela, profesionalizma. Konec koncev pobiram sadove svojega dela," je dejal Alves.

"Ljudje mislijo, da sem nor, a ko beseda nanese na delo, dobro vem, kaj moram narediti," je nadaljeval dolgoletni brazilski reprezentant, ki je v tej sezoni za Juventus odigral 28 tekem. Na začetku sezone je imel nekaj težav, a zdaj postal eden ključnih mož ekipe, ki lahko osvoji trojno lovoriko: evropski naslov, italijansko prvenstvo in pokal.

Juventusu bo pomagal do tretjega naslova evropskega prvaka v zgodovini kluba. | Foto: Getty Images Juventusu bo pomagal do tretjega naslova evropskega prvaka v zgodovini kluba. Foto: Getty Images

Prepričan, da bo zmagal tudi v Cardiffu

"Potreboval sem nekaj časa, da sem se privadil na novo okolje. Imel sem tudi težave s poškodbo, a zdaj sem se prilagodil in sem zdrav. Počutim se odlično in predvsem vzhičeno zaradi vsega, kar nas še čaka. Juventus zmaguje, kar je najpomembneje," je bil po uvrstitvi v nov evropski finale vesel Alves, ki je dosegel tretji gol v ligi prvakov v tej sezoni.

"Ne zadevam prav pogosto, zato sem vesel, a še raje podajam. Predvsem pa najraje zmagujem. Verjamem, da bom zmagal tudi v velikem finalu lige prvakov, ki je pred nami," je tekmecu na nogometni tekmi letošnjega leta, to bo Real ali Atletico Madrid, jasno sporočil eden boljših bočnih branilcev na svetu.

Ne spreglejte