Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 2. 2017,
22.47

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

3

Natisni članek

Bayern UEFA liga prvakov Monaco Manchester City Arsenal Porto Juventus Kevin Kampl Jan Oblak Jan Oblak Bayer Leverkusen Napoli Leicester City Sevilla Real Madrid Atletico Madrid PSG Barcelona Borussia Dortmund Benfica Lizbona

Sreda, 22. 2. 2017, 22.47

1 leto

Liga prvakov, osmina finala (prve tekme)

Angleški prvak še upa, Juventus izkoristil neumnost Brazilca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

3

Jamie Vardy | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Na zadnjih dveh tekmah prvega dela osmine finala lige prvakov sta se zmage veselila Sevilla in Juventus. Andaluzijci so z 2:1 premagali Leicester City, Torinčani pa so si z zmago v gosteh pri Portu (0:2) že skoraj zagotovili nastop med osmimi najboljšimi.

Dvoboj na Pizjuanu je prepričljivo bolje začela Sevilla in si že v 13. minuti priigrala enajstmetrovko. Priboril jo je mladi Joaquin Correa, a strel z bele točke tudi zapravil. Andaluzijci niso popuščali in do nagrade za vložen trud prišli v 25. minuti, ko je za zasluženo domače vodstvo poskrbel Pablo Sarabia.

V drugem polčasu so si domači priborili vodstvo z 2:0. Sevillino vodstvo je podvojil ravno Correa, osmoljenec prvega polčasa, za upanje lisic pred povratnim srečanjem pa je s pomembnim zadetkom v gosteh poskrbel angleški reprezentant Jamie Vardy.

Juventus že napredoval?

Na tekmi v Portu v prvem delu nismo videli zadetka, smo pa videli neumen rdeči karton. Po dveh rumenih kartonih v pičlih dveh minutah (v 25. in 27. minuti) je moral zelenico zapustiti domači branilec Alex Telles, Porto pa je neumnost Brazilca drago plačal.

Številčno premoč so italijanski prvaki izkoristili v drugem polčasu in v razmaku dveh minut zadeli dvakrat v polno. Juventus je v vodstvo popeljal hrvaški reprezentant Marko Pjaca, za udobno zmago v gosteh pa je poskrbel Brazilec Dani Alves.

Atletico blizu napredovanja

Kevin Kampl, ki ga je s tribun v Leverkusnu spremljal selektor Srečko Katanec, ne more biti zadovoljen. | Foto: Getty Images Kevin Kampl, ki ga je s tribun v Leverkusnu spremljal selektor Srečko Katanec, ne more biti zadovoljen. Foto: Getty Images Jan Oblak se je prvič po sredini decembra lani, ko se je poškodoval, znašel v ekipi Atletica, a ga trener Diego Simeone ni postavil med vratnici, ampak na klop. Prednost je tokrat dobil izkušenejši Miguel Angel Moya, ki ga je od prve do zadnje minute ogrožal Kevin Kampl, ki pa tokrat ni bil pri strelu.

Veliko bolje je šlo nogometašem Atletica. Najprej Saulu Niguezu, ki je s pravcatim evrogolom popeljal Madridčane v vodstvo, potem še Antoinu Griezmannu, ki je zadel v 25., in potem še Kevin Gameiro v 59. minuti z enajstih metrov. Vmes sta zaostanek za Nemce znižal najprej Karim Bellarabi, potem z avtogolom še Stefan Savić, srbski branilec Atletica. Končni izid je tik pred koncem postavil rezervist Fernando Torres.

Nor preobrat Man Cityja

Manchester City je predvsem po zaslugi Sergia Agüera prišel do neverjetnega preobrata. | Foto: Reuters Manchester City je predvsem po zaslugi Sergia Agüera prišel do neverjetnega preobrata. Foto: Reuters Še veliko bolj noro je bilo v Manchestru, kjer je City proti Monacu najprej prišel do vodstva, zadel je Raheem Sterling. Potem so sledile minute gostov. Najprej Radamel Falcao, potem še mladi, komaj 18-letni Kylian Mbappe s sploh prvim golom v elitnem evropskem klubskem tekmovanju sta poskrbela, da so gostje odšli na polčas z vodstvom. Na začetku drugega dela igre bi lahko Monaco povišal vodstvo, a je Falcao zapravil enajstmetrovko. Vratar Cityja Willy Caballero se je izkazal z obrambo.

Sledila je kazen in izenačenje v režiji Sergia Agüera, ki je zadel tudi po zaslugi velike napake hrvaškega vratarja med vratnicama Monaca Danijela Subašića, a že dve minuti za tem se je Falcao odkupil za zapravljeno enajstmetrovko in s pravcato mojstrovino poskrbel za novo vodstvo Monačanov.

Potem so sledile minute nogometašev iz Manchestra. Najprej Agüero, potem še branilec John Stones in za konec mladi Nemec Leroy Sane so poskrbeli, da je bil slovit Španec na klopi Cityja Josep Guardiola lahko še kako zadovoljen.



Polom Barcelone v Parizu

Že prejšnji teden so bile na sporedu prve tekme osmine finala. Najbolj vroče je bilo v Parizu, kjer je PSG s kar 4:0 premagal Barcelono, ki se je zdaj znašla v velikih težavah.

Lionel Messi in soigralci so v Parizu doživeli hladen tuš. | Foto: Reuters Lionel Messi in soigralci so v Parizu doživeli hladen tuš. Foto: Reuters

Real je bil veliko uspešnejši od svojega španskega tekmeca in s 3:1 v Madridu odpravil Napoli.

Polom je doživel tudi Arsenal. Londončani so z 1:5 izgubili v Münchnu proti Bayernu. Benfica je v Lizboni z 1:0 odpravila Borussio Dortmund.

Liga prvakov, osmina finala (prve tekme):

Sreda, 22. februar:
Porto : Juventus 0:2 (0:0)
Pjaca 72., Alves 74.; R.K.: Telles 27./Porto

Sevilla : Leicester City 2:1 (1:0)
Sarabia 25.. Correa 62.; Vardy 73.

Torek, 21. februar:
Manchester City : Monaco 5:3 (1:2)
Sterling 26., Agüero 59., 71., Stones 77., Sane 82.; Falcao 32., 61., Mbappe 40.

Bayer Leverkusen : Atletico Madrid 2:4 (0:2)
Bellarabi 48., Savić 68./a.g.; Niguez 17., Griezmann 25., Gameiro 59./11m, Torres 86.
Kevin Kampl je za Bayer igral vso tekmo. Jan Oblak je bil pri Atleticu na klopi.

Sreda, 15. februar:
Real Madrid : Napoli 3:1 (1:1)
Benzema 19., Kross 49., Casemiro 54.; Insigne 8.

Bayern München : Arsenal 5:1 (1:1)
Robben 11., Lewandowski 54., Alcantara 56., 63., Müller 88.; Sanchez 30.

Torek, 14. februar:
Benfica : Borussia Dortmund 1:0 (0:0)
Mitroglou 49.

PSG : Barcelona 4:0 (2:0)
Di Maria 18., 55., Draxler 40., Cavani 72.

Povratne tekme bodo 7., 8., 14. in 15. marca.

Ne spreglejte