Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 5. 2017,
22.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Celta Ajax Amsterdam Lyon Manchester United Liga Europa

Četrtek, 4. 5. 2017, 22.59

6 let, 7 mesecev

Liga Europa, polfinale (prvi tekmi)

Čudežni deček Uniteda znova v polno, Mourinho ni zadovoljen #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Marcus Rashford | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Manchester United je na prvi polfinalni tekmi lige Europa v Vigu z 1:0 premagal Celto in si pred povratno tekmo na Old Traffordu priboril lepo prednost. Ajax je že v sredo razbil Lyon (4:1).

Rdeči vragi so v Španiji dolgo trpeli, na koncu pa le prišli do želenega rezultata. Po slabem prvem polčasu, ko so zapravili tri lepe priložnosti za zadetek, so do nagrade prišli v drugem delu. V 67. minuti je iz prostega strela srečanje v Vigu odločil mladi 19-letni Marcus Rashford, ki je tekmo začel poškodovan in in v 80. minuti tudi odšepal z igrišča.

Mourinho: Zadovoljen z igro, z rezultatom ne

Jose Mourinho kljub gostujoči zmagi ni bil zadovoljen. | Foto: Reuters Jose Mourinho kljub gostujoči zmagi ni bil zadovoljen. Foto: Reuters ''Rashford je star 19 let in ljubi nogomet. Po vsakem treningu ostaja še na igrišču in vadi proste strele. Fant dela trdo in je vsak dan boljši, bolj zrel. Na koncu niso pomembna njegova leta, pač pa njegova kakovost,'' je po zmagi v Vigu mladega napadalca pohvalil trener Manchester Uniteda Jose Mourinho.

Kljub zmagi in zadetku v gosteh Portugalec na koncu ni bil zadovoljen: ''Zadovoljen sem z igro, z rezultatom nikakor. Že bo polčasu bi morali voditi z dvema zadetkoma prednosti. Pred povratno tekmo je še vse odprto, lahko bi bilo tudi drugače.''

Zadetek mladega zvezdnika Uniteda:

Ajax že v finalu?

Evropski velikan iz Amsterdama je v četrtfinalu senzacionalno izločil Schalke, po prvi polfinalni tekmi pa jim odlično kaže tudi na obračunu z Lyonom.

Ajax je z eno nogo in pol že v velikem finalu, ki bo 24. maja v Stockholmu. | Foto: Reuters Ajax je z eno nogo in pol že v velikem finalu, ki bo 24. maja v Stockholmu. Foto: Reuters

Ajax, ki je svoj čas kar štirikrat osvojil ligo prvakov, leta 1992 pa tudi pokal UEFA, predhodnika zdajšnje lige Europa, je pred domačimi gledalci s 4:1 premagal Francoze in se praktično že uvrstil v veliki finale.

Ne spreglejte