Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
26. 8. 2016,
15.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

serie A Inter Samir Handanović

Petek, 26. 8. 2016, 15.24

6 let, 7 mesecev

Javier Zanetti

Legenda Interja opozarja Handanovića

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Javier Zanetti | Foto Reuters

Foto: Reuters

Argentinca Javierja Zanettija, dolgoletnega kapetana milanskega Interja, danes pa podpredsednika črno-modrih, je zmotila izjava Samirja Handanovića po nedeljskem porazu v Veroni, ko je slabšo predstavo povezoval s predolgimi julijskimi pripravami v ZDA. Ljubljančanu je svetoval, naj raje razmišlja o treningih in nastopih.

Slovenski nogometni vratar Samir Handanović v nedeljo ni skrival razočaranja po porazu Interja v uvodnem krogu italijanskega prvenstva. Milanski velikan, ki je v zadnjih letih le bleda senca nekdanjega evropskega prvaka (nazadnje leta 2010), je konec prejšnjega tedna izgubil na gostovanju v Veroni.

Chievo je bil boljši z 2:0, oba zadetka za leteče osličke pa je dosegel Valter Birsa. Primorec je dvakrat premagal nekdanjega reprezentančnega kolega po strelih z zanj manj tipično desno nogo, izkušeni slovenski vratar pa je po nepričakovanem porazu potožil, da so za slab rezultat krive predolge julijske priprave v ZDA. Inter je poleti čez lužo kar nekajkrat visoko izgubil, kar je omajalo njegov ugled v svetovnem nogometu.

Ne bi smeli iskati opravičil

Samir Handanović  že skoraj desetletje spada med najboljše vratarje v serie A. | Foto: Reuters Samir Handanović že skoraj desetletje spada med najboljše vratarje v serie A. Foto: Reuters "Veliko klubov se je odpravilo na dolge poletne turneje. Prepričan sem, da to ni pravi razlog za poraz proti Chievu," je Handanoviću odgovoril Javier Zanetti, podpredsednik Interja in živa legenda kluba. Argentinec je zelo priljubljen pri navijačih, ki radi prisluhnejo njegovim besedam.

Slovenskega vratarja je opozoril, da bi moral misliti na trening in nastope. "Ne bi smeli iskati opravičil za slabe rezultate. Odgovoriti moramo na igrišču in dokazati, da smo dozoreli v glavah. To lahko pokažemo že v nedeljo, ko se bomo pomerili s Palermom. Prepričan sem, da lahko ta ekipa igra dober nogomet," je dejal v pogovoru za televizijsko postajo Mediaset.

Icardi ne bo zapustil Milana

Zanetti se je obregnil tudi ob kapetana Maura Icardija. Rojaku, ki igra v konici napada, je svetoval, naj se v prihodnje osredotoči le na igranje na zelenici in se ne obremenjuje z drugimi stvarmi, v njegovem primeru z možnostmi prestopa v drugi klub. "Že dolgo je znano naše stališče, da Mauro ni na prodaj," je sporočil javnosti, da so vsa namigovanja in špekulacije o njegovem odhodu zaman.

Ne spreglejte