Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2024,
18.10

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Lazio Maurizio Sarri Roberto D'Aversa serie A italijansko prvenstvo

Torek, 12. 3. 2024, 18.10

1 mesec, 2 tedna

Maurizio Sarri

Lazio išče novega trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Maurizio Sarri Lazio | Maurizio Sarri ni več trener Lazia. | Foto Reuters

Maurizio Sarri ni več trener Lazia.

Foto: Reuters

Zadnji neuspehi, piko na i je predstavljal domač poraz v ponedeljek proti Udineseju (1:2), so prisilili Maurizia Sarrija k odločitvi, da zapusti vroči stolček Lazia. Rimski velikan tako išče novega trenerja.

Sandi Lovrić Udinese Lazio
Sportal Inter se ne ustavlja, Udinese zmagal, vrnil se je Bijol

Lazio je padel v rezultatsko krizo, po kateri se bo v domačem prvenstvu, kjer zaseda skromno deveto mesto, le stežka vmešal v boj za Evropo. Za nameček je izpadel še iz lige prvakov, kjer je bil boljši Bayern. Maurizio Sarri je z varovanci izgubil kar štirikrat zapored, po bolečem porazu v ponedeljek proti Udineseju (1:2), za katerega sta zaigrala oba slovenska reprezentanta Sandi Lovrić in Jaka Bijol, za slednjega je bil to prvi nastop po nekaj mesecih okrevanja, pa se je umaknil s položaja glavnega trenerja. Petinšestdesetletni Italijan je v zadnjih sezonah vodil Napoli, Chelsea (z njim je osvojil ligo Europa) in Juventus, od leta 2021 pa je bil trener Lazia.

Izgubil službo, zdaj še kaznovan

Roberto D'Aversa je nedavno izgubil službo pri Lecceju. | Foto: Reuters Roberto D'Aversa je nedavno izgubil službo pri Lecceju. Foto: Reuters Italijanski nogometni trener Roberto D'Aversa je danes prejel kazen v serie A, potem ko je minulo nedeljo ob koncu tekme z glavo udaril francoskega napadalca Verone Thomasa Henryja. Vodstvo italijanskega prvenstva mu je izreklo kazen štirih tekem prepovedi. Že pred tem je D'Aversa zaradi incidenta izgubil službo pri prvoligašu Lecceju.

Trenutno 15. ekipa serie A je že v ponedeljek v kratki izjavi preko družbenega omrežja X zapisala, da je 48-letnika razrešila dolžnosti s takojšnjim učinkom. Poleg tega D'Aversi zaradi škandala grozi tudi daljša izključitev iz športa.

D'Aversa bo moral ob tem plačati tudi deset tisoč evrov denarne kazni zaradi prekrška, ki ga je opazil tudi eden od pomočnikov sodnika Danieleja Chiffija, so sporočili iz serie A.

Zdaj že nekdanji trener Lecceja se je sicer prek družbenih omrežij opravičil za incident in dodal, da je poskušal le zavarovati svoje igralce.

Vir: STA

Joshua Zirkzee Bologna
Sportal Poškodba najboljšega strelca ekipe, ki preseneča v serie A
Roberto D`Aversa
Sportal Po nespametnem vložku ostal brez službe
 
Ne spreglejte