Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
16. 4. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Darijan Matić Mura NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 16. 4. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Darijan Matić, Mura

Lani kapetan prvakov, letos v boju za drugo ligo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

"Z Olimpijo si nočem beliti glave, saj imam v Muri dovolj težav," pravi nekdanji slovenski reprezentant Darijan Matić, ki je lani z dvigom pokala za naslov državnega prvaka obnorel Ljubljano, letos pa se dokazuje na pomurskih nogometnih ravnicah.

"Treba je uživati v teh trenutkih, saj nikoli ne veš, kaj bo čez dva meseca, pol leta ali več," je v sobotnem intervjuju za Sportal pred enajstimi mesci dejal Darijan Matić. Tedaj je bil kapetan Olimpije, lastnik priznanja zmajevo srce, ki ga navijaška skupina Green Dragons podeljuje najbolj srčnim nogometašem, in skoraj nepogrešljivi člen zeleno-bele verige tik pred naslovom državnega prvaka, na katerega je Ljubljana čakala 21 let.

Kot bi vedel, da bo nekaj mesecev pozneje postal odvečni nogometaš kluba, ki ob popolni prevetritvi igralskega kadra ter številnih trenerskih in direktorskih menjavah še kar naprej nemočno išče svojo identiteto. Ko je uvidel, da zanj v kadru Olimpije ni prostora, se je začel spogledovati s trenerskim poklicem, ob tem pa sprejel tudi izziv, ki mu ga je ponudila Mura iz Murske Sobote v 3. nogometni ligi vzhod.

Pred enim letom se je po ljubljanskih ulicah sprehajal s prav posebnim ponosom in zanosom. | Foto: Bojan Puhek Pred enim letom se je po ljubljanskih ulicah sprehajal s prav posebnim ponosom in zanosom. Foto: Bojan Puhek

Na poti v drugo ligo

Matič, ki je v svoji karieri igral še za Triglav, Ljubljano, Interblock, Koper, Domžale, Šinik, Spartak, Rapid iz Bukarešte in Kryvbas, se je pozimi kot posojeni nogometaš slovenskega prvaka preselil v Prekmurje ter kaj hitro prevzel tudi kapetanski trak nove Mure, nastale na več pogoriščih nekdanjega prvoligaša.

Z novim klubom po porazu z lendavsko Nafto (2:5) in remijem z Beltinci (1:1) po 19 krogih v 3. SNL vzhod zaseda drugo mesto. Za vodilno Nafto zaostaja pet točk, Odranci na tretjem mestu pa imajo enako število točk (42). "Osnovni cilj je uvrstitev v drugo ligo, v katero vodita prvi dve mesti. Tihi cilj pa je naslov prvaka," pred zadnjimi sedmimi krogi poudarja Matič.

Klub na prvoligaški ravni  "V Muri se počutim dobro. Le rezultat bi bil lahko boljši." | Foto: MaPa "V Muri se počutim dobro. Le rezultat bi bil lahko boljši." Foto: MaPa

O selitvi iz prve v tretjo ligo nekdanji reprezentant, ki bo prihodnji mesec dopolnil 34 let, prav veliko besed noče izgubljati. "To je zame nov izziv," pravi, o konkurenci v ligi, ki je z izjemo Ljutomera popolnoma prekmursko obarvana, pa dodaja: "Tu sta dve ekipi, ki sta poleg nas dobro organizirani. To sta Nafta in Beltinci. V vseh preostalih primerih zgolj poskušamo prebiti bunker."

Čeprav gre za tretjeligaško konkurenco, pa se Mata, kot ga kličejo nogometni sopotniki, v Murski Soboti počuti kot pravi profesionalec. Med drugim mu je namenjeno tudi bivanje v Moravskih Toplicah. "Klub je na visoki ravni. Lahko bi dejal, da je to prvoligaška raven. Prav zaradi tega trdim, da mora Mura naprej," poudarja Matić.

Lani je dvignil pokal za prvaka v Prvi ligi Telekom Slovenije, bo letos podobno storil v 3. SNL vzhod? | Foto: Sportida Lani je dvignil pokal za prvaka v Prvi ligi Telekom Slovenije, bo letos podobno storil v 3. SNL vzhod? Foto: Sportida

Za Olimpijo mu ni vseeno

Kaj pa Olimpija, ki je po vstopu v pomladni del prvenstva s krizo že skorajda povsem zapravila možnosti za drugi zaporedni naslov slovenskega prvaka? "V Muri imam dovolj težav, tako da si z Olimpijo pretirano ne belim glave. Priznam, da mi ni lahko, ko vidim, kaj se dogaja v Ljubljani, toda na to nimam vpliva, zato se s tem resnično nočem obremenjevati," odgovarja nekdanji kapetan zmajev.

"Sem na tekočem z dogajanjem, to pa je tudi vse," dodaja Matić, ki se bo ob koncu prihodnjega meseca vseeno vrnil v klubske prostore Olimpije, v katerih se, kot pravi, položaj spreminja iz dneva v dan. "Z Olimpijo imam nato še enoletno pogodbo, zato v tem trenutku težko govorim o prihodnosti," pravi član Mure, ki bo v prihodnjem krogu 3. SNL vzhod gostovala pri Tromejniku.

Ne spreglejte