Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 10. 2023,
23.00

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

Natisni članek

Kenan Bajrić Nino Žugelj Žan Celar Blaž Kramer Miha Zajc Ester Sokler Miha Kompan Breznik Slovan Bratislava Joao Henriques Adrian Zeljković NK Olimpija NK Olimpija konferenčna liga

Četrtek, 5. 10. 2023, 23.00

6 mesecev, 3 tedne

Konferenčna liga, skupinski del (2. krog)

Vidovšek zakrivil dve 11-metrovki, eno ubranil, druge ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12
konferenčna liga NK Olimpija Slovan Bratislava Matevž Vidovšek | Matevž Vidovšek je v 25. minuti zakrivil 11-metrovko, a jo nato takole mojstrsko ubranil. | Foto www.alesfevzer.com

Matevž Vidovšek je v 25. minuti zakrivil 11-metrovko, a jo nato takole mojstrsko ubranil.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski prvak Olimpija je prvič v skupinskem delu konferenčne lige igral v Ljubljani. V Stožice je v drugem krogu prišel najboljši slovaški klub Slovan Bratislava in zmagal z 1:0. Po prvem polčasu je bilo 0:0, Olimpija je imela en strel na gol, Slovan pa 11-metrovko, ki jo je zakrivil in nato ubranil Matevž Vidovšek. V 53. minuti pa še en prekršek Vidovška za 11-metrovko, a te ni ubranil. V drugi tekmi skupine A je favorizirani Lille na Ferskih otokih s Klaksvikom igral 0:0. Še večje presenečenje pa v skupini C: Dinamo Zagreb je z 0:2 izgubil v Prištini pri Ballkaniju.

Konferenčna liga, skupinski del (2. krog):

Četrtek, 5. oktober:

konferenčna liga NK Olimpija Slovan Bratislava
Sportal Henriques zadovoljen: Čestitke igralcem. Dobri so bili. Napredujejo.
KI Klaksvik
Sportal Olimpija, pozor! Ferci priredili novo evropsko senzacijo.

Začetek tekme v znamenju navijaške bitke

Gostujoči navijači Slovana so že na začetku tekme poskrbeli za baklado. | Foto: www.alesfevzer.com Gostujoči navijači Slovana so že na začetku tekme poskrbeli za baklado. Foto: www.alesfevzer.com Zmaji so začeli evropsko pot v konferenčni ligi s porazom v Lillu (0:2), v drugem krogu pa v Stožicah gostili slovaškega prvaka iz Bratislave, za katerega nastopa tudi nekdanji branilec Olimpije Kenan Bajrić (začel je v prvi enajsterici). Slovan je v prvem krogu doma z 2:1 ugnal KI Klaksvik, tako da je prišel v Ljubljano kot drugouvrščena ekipa skupine A. Pri Olimpiji težav z zdravjem in poškodbami ni, tako je trener Joao Henriques lahko sestavil najmočnejšo enajsterico.

V Stožicah se je zbralo okoli 5.000 navijačev, od tega je bilo več kot 1.500 slovaških. | Foto: www.alesfevzer.com V Stožicah se je zbralo okoli 5.000 navijačev, od tega je bilo več kot 1.500 slovaških. Foto: www.alesfevzer.com

konfernečna liga NK Olimpija Slovan Bratislava | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com V uvodnih minutah dvoboja je bilo bolj kot na zelenici zanimivo na tribunah. Še 15 minut pred začetkom je namreč kazalo, da bo v Stožicah več slovaških navijačev, a so se nato vendarle solidno popolnili tudi preostali deli največjega stadiona v Sloveniji. Zbralo se je okoli pet tisoč ljudi, od tega Slovakov nekaj več kot 1.500. In gostje so bili zelo glasni, a so jih Green Dragons z nekaj malega pomoči preostalih domačih navijačev le preglasili.

Vidovšek zakrivil prvo 11-metrovko, a jo je ubranil

Vidovšek je podrl Čavrića, dobil rumeni karton, a nato branil 11-metrovko. | Foto: www.alesfevzer.com Vidovšek je podrl Čavrića, dobil rumeni karton, a nato branil 11-metrovko. Foto: www.alesfevzer.com Prva četrtina na igrišču navijačev ni navdušila. Posest žoge je bila 50:50, strel v okvir vrat pa en sam: v 18. minuti je poskusil kapetan Timi Max Elšnik, a premalo močno in neposredno v gostujočega vratarja. V 27. minuti pa prvi ključni trenutek tekme: odlična globinska podaja za Srba v vrstah Slovana Aleksandra Čavrića, obramba Olimpije je zamudila. Prišel je v kazenski prostor, vratar Matevž Vidovšek se mu je vrgel pod noge in ga podrl, ne da bi se dotaknil žoge. Sodnik je takoj pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvedel Vladimir Weiss, a mu jo je Vidovšek branil. Ostalo je 0:0, Stožice so eksplodirale. "Zeleni Vida, zeleni Vida," je odmevalo s tribun. V sodnikovem dodatku prvega polčasa je lepo žogo povsem sam v kazenskem prostoru dobil Čavrić, a z nekaj metrov streljal v roke Vidovšku. Po prvem polčasu je tako ostalo pri začetnih 0:0.

V drugem polčasu Slovan vendarle zadel z bele točke

Še drugič Vidovšku ni uspelo ubraniti strela z bele točke. | Foto: www.alesfevzer.com Še drugič Vidovšku ni uspelo ubraniti strela z bele točke. Foto: www.alesfevzer.com

11-metrovka za Slovan. | Foto: www.alesfevzer.com 11-metrovka za Slovan. Foto: www.alesfevzer.com Pri Olimpiji tudi v nadaljevanju tekme ni bilo zadnje podaje za tisti zares nevaren strel, na drugi strani je Slovan postajal vse nevarnejši. V 53. minuti pa je bil znova v središču dogajanja vratar Vidovšek. Strel Čavrića je branil, nekaj trenutkov pozneje pa se je vrgel pod nove Armencu Tigranu Barseghyanu, da ta ne bi prišel do nevarne priložnosti v kazenskem prostoru. In sodnik je še drugič pokazal ne belo točko. Ni pa Vidovšek dobil še drugega rumena kartona. Tokrat je žogo na belo piko postavil Čavrić in jo za razliko od Weissa tudi izkoristil. Gostje so povedli z 1:0.

Slovan Bratislava ima zdaj v skupini A šest točk, sledita Lille s štirimi, Klaksvik z eno. Olimpija Ljubljana je brez točke na zadnjem mestu. | Foto: www.alesfevzer.com Slovan Bratislava ima zdaj v skupini A šest točk, sledita Lille s štirimi, Klaksvik z eno. Olimpija Ljubljana je brez točke na zadnjem mestu. Foto: www.alesfevzer.com Domači so imeli v nadaljevanju tekme več žogo, še naprej pa nobene prave priložnosti za gol. Henriques je poskušal s štirimi menjavami, namesto Ruia Pedra je na primer vstopil ljubljenec občinstva Mustafa Nukić, a preobrata in izenačenja še ni bilo. Vse bolj se je slišalo samo še gostujoče navijače. Pika na i nenavadni tekmi pa v 85. minuti: odlična globinska podaja za Davida Strelca. Ta je bil sam pred Vidovškom, ki pa se zdaj ni vrgel nasprotniku pod noge. Strelec ga je preigral, a nato nespretno žogo poslal desno od leve vratnice praznega gola. V zadnji minuti sodnikovega dodatka pa vendarle strel Olimpije, a je Nukić streljal visoko čez prečko. Tekma se je tako končala z 0:1, Olimpija pa je brez točke zdaj zadnja v skupini.

Slovaških navijačev na tribunah stadiona v Stožicah ni manjkalo, takole pa so že popoldne zasedli ljubljanske ulice:

Povorka navijačev Slovana se je v spremstvu policije takole pomikala proti Stožicam:

Fotogalerija
1 / 8

Olimpija Trenčin 2016
Sportal Slovaki šokirali Olimpijo, sledili so neverjetni prizori

Podvig Lugana v Istanbulu, vrnitev Zajca in Žuglja

V skupini D je Žana Celarja pričakalo zahtevno gostovanje v vročem Istanbulu. Lugano je igral pri Bešiktašu in po preobratu zmagal s 3:2. Zaostajal je z 0:2, a v zadnjih 10 minutah priredil izjemen preobrat in prišel do treh golov (zadnji je bil avtogol). Celar je odigral celotno tekmo.

Veselje nogometašev Lugana po zmagi v Turčiji na dvoboju, na katerem so zaostajali že z 0:2. | Foto: Reuters Veselje nogometašev Lugana po zmagi v Turčiji na dvoboju, na katerem so zaostajali že z 0:2. Foto: Reuters

Norveški Bodo/Glimt, za katerega je prvič po treh mesecih zaigral Nino Žugelj, je z 0:1 izgubil z ekipo Club Brugge, ki je v prejšnji sezoni zaigrala v osmini finala lige prvakov. Nekdanji nogometaš Maribora in Brava je vstopil v igro v 72. minuti.

Zrinjski Mostar se je po čudežnem preobratu proti AZ Alkmaarju odpravil k enemu od največjih favoritov za osvojitev lovorike, nekdanjemu evropskemu prvaku Aston Villi in izgubil z 0:1, zadetek pa prejel šele v izdihljajih srečanja, Nizozemci pa so po bolečem porazu v Hercegovini (3:4) vrnili nasmešek na obraze navijačev z zmago nad Legio Varšavo (1:0), pri kateri se dokazuje tudi slovenski napadalec Blaž Kramer. Ta je priložnost dočakal v 72. minuti.

V Birminghamu je zmagovalca v četrti minuti sodnikovega podaljška odločil John McGinn. | Foto: Reuters V Birminghamu je zmagovalca v četrti minuti sodnikovega podaljška odločil John McGinn. Foto: Reuters

V skupini H je bil "slovenski" spopad v Trnavi, kjer barve Spartaka branita Adrian Zeljković in Miha Kompan Breznik, slednji tekmovalno formo ohranja pri drugoligašu Malženice, pri gostih iz Turčije pa že vrsto let izstopa Miha Zajc. Primorec je odpravil zdravstvene težave, zaradi katerih ga na reprezentančni seznam za tekmi s Finsko in Severno Irsko ni uvrstil niti Matjaž Kek. Za Fenerbahče je zaigral prvič po treh tednih. Odigral je 63 minut in zmagal z 2:1, njegov klub pa je nadaljeval sanjsko formo. V tej sezoni je dobil vseh 15 tekem, dvakrat je premagal tudi Maribor. Zeljković je za Trnavo odigral celotno srečanje, Kompan Breznik pa je v igro vstopil v 87. minuti.

Miha Zajc je zaigral prvič za Fenerbahče po 17. septembru. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Miha Zajc je zaigral prvič za Fenerbahče po 17. septembru. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ester Sokler je z Aberdeenom gostil HJK Helsinki. Nekdanji napadalec Radomljanov na Škotskem ne dobiva veliko priložnosti in še čaka na prvi zadetek, tokrat je v igro vstopil v 87. minuti pri izidu 1:1, ki je ostal nespremenjen do konca tekme.

Trener Bešiktaša izgubil službo

Senol Günes po bolečem porazu proti Luganu ni več trener Bešiktaša. | Foto: Reuters Senol Günes po bolečem porazu proti Luganu ni več trener Bešiktaša. Foto: Reuters Trener Bešiktaša Senol Günes je v petek odstopil s položaja, manj kot dan po tem, ko so njegovi igralci doma izgubili v evropski nogometni konferenčni ligi proti Luganu, so sporočili iz turškega kluba, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Lugano je v največjem turškem mestu v končnici uprizoril prvovrsten preobrat in po zaostanku 0:2 slavil s 3:2. Med 81. in 89. minuto so zadeli Ignacio Aliseda in Shkelqim Vladi, zmagoviti gol pa jim je z avtogolom "podaril" domači branilec Eric Bailly.

Nekdanji turški selektor, ki je Turčijo popeljal do zgodovinskega tretjega mesta na svetovnem prvenstvu leta 2002, je konec oktobra lani na trenerski klopi nogometnega kluba iz Istanbula nasledil Francoza Valeriena Ismaela. Bešiktaš zaseda četrto mesto na razpredelnici turške prve lige süper lig, z osmimi točkami zaostanka za vodilnim Fenerbahčejem.

Vir: STA

Konferenčna liga, skupinski del (2. krog):

Četrtek, 5. oktober:

Lestvice:

 

Mura Olimpija
Sportal Noro, koliko milijonov se nasmiha Olimpiji
NK Olimpija : Lille konferenčna liga Matevž Vidovšek
Sportal Kapetanu Olimpije za marsikaj žal, a podobno poudarja tudi najdražji as Lilla
Real Madrid
Sportal Velika poslastica v Neaplju, spodrsljaja angleških velikanov
NK Olimpija : Ludogorec Matevž Vidovšek
Sportal Vidovšek ne skriva žalosti, Slovaki se bodo v Stožicah počutili kot doma
Olimpija Maribor finale pokal
Sportal Rogaška preskočila pokalno oviro, Aluminij izpadel proti tretjeligašu
Jan Oblak, Atletico Madrid - Feyenoord
Sportal Newcastle ponižal PSG, brez presenečenja Leipziga proti prvakom, Oblak do zmage
Jan Oblak
Sportal Zgodovinski podvig Jana Oblaka, ki ne odmeva le v Španiji
Vegard Forren
Sportal Kradel denar, nato zakuhal še zloglasno zabavo
Ne spreglejte