Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
19. 11. 2014,
15.15

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Benjamin Verbič slovenska nogometna reprezentanca NK Celje Petar Stojanović Kolumbija

Sreda, 19. 11. 2014, 15.15

8 let, 1 mesec

Ko ti tvoj sostanovalec prepreči, da bi debitiral za reprezentanco

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na tekmi med Slovenijo in Kolumbijo so se prvenca za člansko izbrano vrsto razveselili Damjan Bohar, Erik Janža in Petar Stojanović, Benjamin Verbič pa bo moral na odmeven dogodek še malce počakati.

Za najboljšega nogometaša Celja, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije neporaženo vse od 3. kroga, je bil usoden prvi trening s člansko reprezentanco. Vpoklica se je zelo razveselil in komaj čakal na priložnost, da se dokaže proti močni Kolumbiji. Ko pa je v nedeljo v Lescah prvič treniral pod vodstvom Srečka Katanca, mu je lažja poškodba gležnja preprečila, da bi se v torek lahko predstavil širnemu občinstvu v obračunu proti tretji reprezentanci sveta. "Žal sem se poškodoval ob nepravem času. Takšne priložnosti ne bo več, a je čas le moj zaveznik. Sem še mlad in verjamem, da bom dočakal še kakšno podobno priložnost. Razočaran sem, ker nisem igral, sem pa ne glede na vse doživel lepo izkušnjo, ki si jo bom zapolnil za vedno," je dejal Benjamin Verbič, osmoljenec zadnje reprezentančne akcije, v kateri je selektor ponudil priložnost nekaterim izstopajočim nogometašem v Prvi ligi Telekom Slovenije.

"Dobro so se izkazali in upirali Kolumbiji. Za prihodnost slovenske reprezentance se nam ni treba bati. Tekma je pokazala, da preveč podcenjujejo našo prvo ligo. Dokazali smo, da se lahko kosamo z najboljšimi, to dokazuje tudi Maribor v ligi prvakov," je bil poln vtisov, saj je atraktivno srečanje spremljal s klopi za rezervne igralce.

Usoden je bil dvoboj z najmlajšim debitantom

Poškodba se mu je pripetila ob najbolj neposrečenem času. Vse je bilo že pripravljeno za ogromno čast in veliko priznanje za zadnje nastope, nato pa je bilo usodno posredovanje najmlajšega debitanta vseh časov, Petra Stojanovića. "Bila sva v dvoboju za žogo, nato sem si zvil gleženj. In to prav v dvoboju z mojim sostanovalcem," nam je podaril kisel nasmešek.

Mlademu branilcu Maribora, s katerim si na reprezentančnih pripravah deli sobo, seveda nič ne zameri, v šaljivem tonu pa se je spraševal, ali je to morda zaradi tega, ker je Celje v tej sezoni že dvakrat premagalo vijolice. Šalo na stran, Verbič je od srca čestital mlademu Ljubljančanu za prvi nastop v članski reprezentanci, s katerim je postavil nov mejnik, saj je postal najmlajši reprezentant vseh časov.

Verbič bo zaradi poškodbe gležnja preskočil dvoboj z Rudarjem, za zadnji tekmi v tem koledarskem letu pa naj bi bil nared. V tem jesenskem delu je manjkal le na tekmi s Koprom, ki se je razpletla z remijem (1:1), kar je opozorilo Rožmanovi četi, da je brez najboljšega strelca in podajalca bolj ranljiva kot sicer.

"Glede tekme z Rudarjem smo zelo motivirani, saj v zadnjih sezonah nismo mogli premagati Rudarja. Radi bi prekinili črni niz," je zaželel veliko sreče soigralcem, ki na lestvici po slabi polovici prvenstva zasedajo izjemno drugo mesto. Da je njegova poškodba le lažje narave, je dokazal že s tem, da je brez večjih težav opravil tekalni del na sredinem treningu.

Ne spreglejte