Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
29. 7. 2016,
14.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

West Ham Kenan Horić NK Domžale

Petek, 29. 7. 2016, 14.33

6 let, 7 mesecev

Kenan Horić in Amedej Vetrih

Kapetan Domžal je ponosen, njegov soigralec bo k sebi prihajal še tri dni

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

"Dokazali smo, kaj zmoremo in znamo," je bil po veliki zmagi nad West Ham Unitedom na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa zadovoljen kapetan Domžal Kenan Horić. Nekoliko slabše volje je bil njegov soigralec Amedej Vetrih, ki je v zadnjem delu tekme zapravil veliko priložnost za zmago s 3:1.


"Lahko smo zelo zadovoljni in ponosni. Igrali smo dobro, vzdušje na tekmi je bilo sijajno, dosegli smo veliko zmago," je bil po tekmi vesel Kenan Horić, ki je vseskozi brezkompromisno bil boj z napadalci West Ham Uniteda, vrednimi deset milijonov evrov in več. "Najpomembneje je bilo, da smo bili psihično močni. Da smo odmislili vse in verjeli vase. Da so malenkosti tiste, ki ločijo večje in manjše ekipe. Najpomembneje je, da verjameš vase. Če daš vse od sebe in na igrišču pustiš srce, pride tudi rezultat," je zadovoljno razlagal kapetan Domžal.

Kaj je povedal o boju z zvezdniškim napadalcem?

"Zdaj je v naših glavah le Maribor." | Foto: "Zdaj je v naših glavah le Maribor." Vseh 90 in nekaj več minut se je ruval z zvezdnikom Londončanov Andyjem Carrollom. Nekdanji nogometaš Liverpoola, ki je zanj Newcastle Unitedu pred leti odštel kar 41 milijonov evrov, se je z bosanskim branilcem nekajkrat zapletel tudi v besedni dvoboj. "Bilo je zelo težko, saj gre za zelo dobrega in nevarnega napadalca. K sreči smo odlično sodelovali in ga ustavili," je dejal Horić.

Govoril je tudi o gledalcih, v Stožicah se jih je zbralo kar 8.500. "Navijanje je bilo res dobro in takšno, kot ga na domačih tekmah nismo vajeni. Upam, da bo podobno tudi na naslednjih tekmah," je dejal in se takoj zazrl k nedeljskemu prvenstvenemu derbiju z Mariborom. "Lepo bi bilo, če bi nas prišlo spodbujat čim več gledalcev. O Londonu še ne razmišljamo. Zdaj je v naših glavah le Maribor. Tokratni uspeh bomo prespali. Jutri je nov trening, pred nami je nova zgodba," je mirno razlagal 25-letni branilec.

Priložnost, ki jo bo sanjal še nekaj časa

Nekoliko slabše volje je bil njegov soigralec Amedej Vetrih. Na igrišče je prišel v 85. minuti in imel že nekaj trenutkov pozneje veliko priložnost za zmago s 3:1. Po strelu Matica Črnica, ki ga je vratar gostov odbil, je prišel do žoge in streljal z nekaj metrov, a se je spet izkazal španski vratar v vrstah gostov Adrian.

Domžalčani so v Stožicah osvojili zmago, ki bi bila lahko še višja. | Foto: Domžalčani so v Stožicah osvojili zmago, ki bi bila lahko še višja. "To je bila priložnost, ki se ti ponudi mogoče enkrat v življenju. Zelo obžalujem, da je nisem izkoristil. Verjetno bom potreboval tri dni, da bom prišel k sebi. Tak je žal nogomet in s tem se bom moral sprijazniti. Zgrešili so tudi že veliko večji igralci, kot sem jaz. Treba je iti z dvignjeno glavo naprej," je povedal 25-letni vezist, ki je v Domžale prišel iz Gorice.

"Streljal sem močno, mislim, da kar dobro, a vratar je posredoval fenomenalno in refleksno ubranil moj strel. Žogo sem že videl v golu, šla je mimo njega, a potem je iztegnil nogo in poskrbel za neverjetno obrambo. Škoda, res škoda," je bil poklapan domžalski vezist.

Ne spreglejte