Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
21. 8. 2017,
16.53

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič UEFA liga prvakov Hapoel Be'er Sheva Ljudski vrt

Ponedeljek, 21. 8. 2017, 16.53

1 leto

Novinarska konferenca NK Maribor

Darko Milanič bo poslušal gospoda z blagajne #video

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

"Razen Luke Zahovića, ki je bil včeraj operiran, so pripravljeni vsi nogometaši," je na današnji novinarski konferenci pred jutrišnjo povratno tekmo play-offa lige prvakov proti izraelskemu prvaku Hapoelu Be'er Shevi, na kateri bo lovil zaostanek (1:2), povedal trener Maribora Darko Milanić in poskrbel, da je marsikomu odleglo.

Maribor bo povratno tekmo play-offa za ligo prvakov, na kateri bo lovil zaostanek s prve tekme (1:2), igral v torek ob 20.45. Vloga glavnega sodnika na tej tekmi bo pripadla Italijanu Gianluci Rocchiju.

Posnetek današnje novinarske konference Maribora:

Predvsem je navijače Maribora skrbelo, kaj je z v tej sezoni najboljšima posameznikoma prvakov. S kapetanom Marcosom Tavaresom, ki zadeva na skoraj vsaki tekmi, in z morda celo najboljšim igralcem z začetka sezone, vratarjem Jasminom Handanovićem, ki blesti med vratnicama. Oba sta v Izraelu staknila lažji poškodbi, a bosta k sreči pripravljena na igro.

"Kar nekaj igralcev je prejelo udarce, imeli so težave, a razen Luke Zahovića so vsi popolnoma pripravljeni. Na današnjem treningu sem imel na voljo vse," je razveselil Darko Milanič in na vprašanje, na kakšen način si želi napredovanja, ponudil odgovor v svojem slogu.

"Seveda bi si želel, da bi dosegli čim več golov, a po drugi strani se zavedam tudi tega, da nam ne bo lahko ustaviti nasprotnika. Morali bomo igrati zelo pametno. Poleg energije, ki jo bomo vložili v napad, bomo morali optimalno igrati tudi v obrambi," je preudaren odgovor ponudil trener Maribora.



Imajo veliko možnosti za napredovanje

Darko Milanič je optimist. | Foto: Matjaž Vertuš Darko Milanič je optimist. Foto: Matjaž Vertuš "Mislim, da imamo velike možnosti za napredovanje. Igramo doma. Pred nami je zahtevna tekma, a sem prepričan, da bomo odigrali odlično," je optimističen Milanič, ki veliko prednost vidi predvsem v navijačih. "Čutimo energijo okolice, ki nam pomeni veliko. Navijači nas delajo boljše, tako bo tudi jutri. Pričakujem vroče vzdušje in glasno navijanje. Navijači nas bodo prisilili, da bomo izredno dobri," je povedal in hitro odgovor našel tudi na vprašanje, ali verjame v tradicijo.

Ta pravi, da je Maribor v Evropi vsakič, ko je na domači tekmi lovil zaostanek s prve tekme 1:2, izpadel. "Pogosto govorimo o tem, da je tradicija zato, da se jo spremeni. Mislim, da je nastopil pravi čas, da to naredimo. Kako? Z zmago. Da napredujemo," je odgovoril Milanič, ki ni razkrival, s kakšno postavo se bo lotil nasprotnika.

Bo kapetan Marcos Tavares osamljen v napadu Maribora ali ne? | Foto: Morgan Kristan / Sportida Bo kapetan Marcos Tavares osamljen v napadu Maribora ali ne? Foto: Morgan Kristan / Sportida

Odsotnost Luke Zahovića spremeni marsikaj

Je zato, ker je poškodovan Luka Zahović, odpadla možnost, da ob Marcosu Tavaresu zaigra še z enim napadalcem? "To, da ga tokrat ne bo z nami, marsikaj spremeni, a to nikakor ne pomeni, da ne moremo zaigrati z dvema ali več napadalci. Pričakujem, da bodo fantje, ki igrajo v napadu, tokrat bistveno bolj napadalno usmerjeni in bodo našli boljše rešitve, kot so jih ob nekaterih položajih v Izraelu. Ne. To, da ni Zahovića, ne pomeni, da ne bomo igrali z dvema napadalcema," je razkril Milanič.

Trener Maribora je namignil, da bi lahko tokrat priložnost za igro dobil tudi Martin Kramarič. Mladi napadalec, ki v zadnjem času navdušuje, ko dobi priložnost za igro. "Je v zelo dobri formi, zato resno razmišljam o njem," je razkril Primorec na klopi slovenskega prvaka, ki se pri nasprotniku boji predvsem Anthonyja Nwakaemeja.

"Če želimo napredovati, bomo morali ustaviti njihove napadalce. Eden izmed njih je tudi on, ki je zelo nevaren. To smo videli tudi na prvi tekmi," je povedal Milanič in v nadaljevanju v povezavi s strelcem štirih evropskih golov Hapoela Be'er Sheve v tej sezoni, zatresel je tudi mrežo Maribora, razkril simpatično anekdoto, ki jo je doživel v nedeljo.

Trener Maribora čuti, da mesto diha z njim in njegovimi nogometaši. | Foto: Matjaž Vertuš Trener Maribora čuti, da mesto diha z njim in njegovimi nogometaši. Foto: Matjaž Vertuš

Simpatičen dogodek, ki ga je doživel dan pred tekmo

"Včeraj sem doživel simpatično stvar. V trgovini me je pri blagajni ogovoril neki gospod. Pozdravil me je in mi zaželel veliko uspeha. Ob tem mi je predlagal, da moramo ustaviti številko devet (Nwakaemeja, op. p.). Da bomo, če nam bo to uspelo, zagotovo napredovali. Dobil sem nasvet, ki ga bomo seveda upoštevali," je nasmejal Milanič in pokazal pot do uspeha. Še tretje uvrstitve v skupinski del elitnega evropskega klubskega tekmovanja po letih 1999 in 2014.

V Ljudskem vrtu, ki je že nekaj dni razprodan in bo seveda nabito poln, seveda verjamejo v sanjski razplet. V preteklosti sta padla Lyon in glasgowski Celtic, zdaj je na vrsti izraelski prvak.

Ne spreglejte