Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
14. 3. 2017,
15.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

1

Natisni članek

legionarji Jan Oblak Jan Oblak Matjaž Kek Boštjan Cesar Miha Mevlja Valter Birsa Jasmin Kurtić Josip Iličić Kevin Kampl Roman Bezjak Robert Berić

Torek, 14. 3. 2017, 15.21

6 let, 6 mesecev

SLOVENSKI NOGOMETAŠI NA DELU V TUJINI

Slovenec je v Nemčiji še naprej v nemilosti trenerja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

1

Srečko Katanec bo v četrtek razkril, na katere nogometaše bo računal na tekmi proti Škotski v Glasgowu 26. marca v nadaljevanju kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Pretekli konec tedna je (morebitne) kandidate še zadnjič spremljal na delu. Matjaž Kek na Hrvaškem ostaja neporažen, a tokrat prvič v letošnjem letu ni zmagal.

Matjaž Kek prvič letos z Rijeko ni zmagal, a je v Splitu nadaljeval niz neporaženosti. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Kek prvič letos z Rijeko ni zmagal, a je v Splitu nadaljeval niz neporaženosti. Foto: Vid Ponikvar

Matjaž Kek je z Rijeko v soboto remiziral na velikem jadranskem derbiju v Splitu proti Hajduku z 1:1. Za izenačenje je z enajstmetrovke v 81. minuti poskrbel njegov rojak Roman Bezjak. Za najstrožjo kazen je v veliki meri poskrbel drugi Slovenec v moštvu Rijeke, nekdanji član Maribora in Domžal, ki je lepo podal do Maria Gavranovića, ki ga je potem nasprotnikov branilec ustavil s prekrškom.

Prednost Rijeke pred zagrebškim Dinamom, ki je spet zmagal, se je sicer stopila na štiri točke, a se lahko Kek tolaži s tem, da je tudi po 30. tekmi na klopi Rijeke v tej sezoni v vseh tekmovanjih neporažen in da proti Hajduku ni izgubil še 16. zapored. Splitčani ga, odkar je postal trener Rijeke, še sploh niso premagali.

Slovenski reprezentanti:

Vratarji:

Jan Oblak: z Atleticom je v soboto gostoval pri Granadi in se dolgo časa mučil, da je prišel do treh točk, pomembnih v lovu na ligo prvakov. Zmagal je z golom Antoina Griezmanna v zaključku tekme. Ostaja na četrtem mestu, ki ob koncu sezone pelje v kvalifikacije za elitno evropsko klubsko ligo, a se je Sevilli, ki je tretja in je tokrat le remizirala, približal na pet točk zaostanka. Škofjeločan je drugič zapored ohranil mrežo nedotaknjeno. Obranil je oba strela, ki sta šla v njegova vrata.

Jan Oblak je v Španiji z Atleticom osvojil pomembne točke v lovu na ligo prvakov. | Foto: Vid Ponikvar Jan Oblak je v Španiji z Atleticom osvojil pomembne točke v lovu na ligo prvakov. Foto: Vid Ponikvar

Vid Belec: Carpiju je v drugi italijanski ligi v soboto pomagal do zmage z 1:0 v gosteh pri Latini. Branil je vso tekmo.

Jan Koprivec: z Anorthosisom je v prvi ciprski ligi v nedeljo doma izgubil proti Aelu z 0:1. Branil je vso tekmo.

Branilci:

Boštjan Cesar je v Italiji začel igrati. | Foto: Getty Images Boštjan Cesar je v Italiji začel igrati. Foto: Getty Images Boštjan Cesar: vrnil se je v začetno enajsterico Chieva, kar je za selektorja pred nadaljevanjem kvalifikacij za svetovno prvenstvo seveda zelo dobrodošla ekipa. Kapetan Slovenije se je tokrat pri zmagi Verončanov s 4:0 nad Empolijem vpisal tudi med strelce. V 89. minuti je postavil končni izid. Igral je vso tekmo.

Bojan Jokić: na drugi tekmi pri ruskem prvoligašu Ufi, s katerim je sodelovanje sklenil pred kratkim, je v soboto dobil priložnost za igro, kar pomeni, da je v klubskem dresu zaigral prvič po dolgih devetih mesecih. Pri zmagi Ufe z 1:0 nad Krivo Sovjetov je sodeloval od 77. minute.

Boban Jović: Bursaspor je v prvi turški ligi v soboto z 1:1 remiziral pri Osmanlisporju. Slovenski reprezentant ni dobil priložnosti za igro, ni ga bilo niti na klopi.

Miha Mevlja: z Rostovom je v ruski premier ligi v nedeljo gostil Terek Grozni in remiziral brez zadetkov. Igral je vso tekmo.

Antonio Mlinar Delamea: v prejšnjem krogu je debitiral v severnoameriški profesionalni ligi MLS in postal prvi Slovenec, ki je nastopil v njej. Z New England Revolutionom bi moral s soboto gostiti Orlando City, pri katerem igra nekoč najboljši nogometaš na svetu, nekdanji as Milana in madridskega Reala, Brazilec Kaka, a je bila tekma zaradi napovedanega sibirskega mrazu, temperature so se v Bostonu spustile krepko pod ničlo, prestavljen na 2. september.

Miral Samardžić: Akhisar Belediyespor je v prvi turški ligi v ponedeljek gostil Trabzonspor in izgubil z 1:3. Jeseničan je spet igral vso tekmo.

Gregor Sikošek: Brondby je v prvi danski ligi  v nedeljo z 2:0 zmagal v gosteh pri Horsensu. Nekdanji član Kopra ni imel pravice nastopa, saj je bil v prejšnjem krogu izključen.

Nejc Skubic: s Konyasporom je v turški prvi ligi v nedeljo doma izgubil proti Istanbul Basaksehirju z 0:3. Igral je vso tekmo..

Aljaž Struna: pri zmagi Carpija z 1:0 v drugi italijanski ligi v soboto v gosteh pri Latini ni sodeloval. Ni ga bilo niti na klopi.

Dejan Trajkovski: v nedeljo je s Twentejem v prvi nizozemski ligi v gosteh pri nekdanjem velikanu evropskega nogometa, Ajaxu iz Amsterdama, izgubil z 0:3. Igral je od 75. minute. Ko je prišel na igrišče, je bil rezultat 0:2.

Matic Črnic je tokrat dobil priložnost za igro pri Rijeki in se izkazal. | Foto: Vid Ponikvar Matic Črnic je tokrat dobil priložnost za igro pri Rijeki in se izkazal. Foto: Vid Ponikvar

Vezisti:

Valter Birsa: očitno je v odlični formi. V nedeljo je pri zmagi Chieva nad Empolijem s 4:0 v italijanskem prvenstvu v 84 minutah prispeval podajo in zabil gol. Igra v življenjski formi. V tej sezoni je v prvenstvu zbral že šest golov in osem podaj.

Zadetka Valterja Birse in Boštjana Cesarja:


All Goals & highlights - Chievo Verona 4-0... by kivancyildirim791

Matic Črnic: po treh tekmah Rijeke, na katerih ni dobil priložnosti za igro, je tokrat na sobotnem derbiju proti Hajduku v Splitu zaigral in dobro izkoristil minute, ki jih je dobil. Na igrišče je, ko je Rijeka zaostajala z 0:1, prišel v 67. minuti. V 81. minuti je v ogenj poslal soigralca Maria Gavranovića, tega je potem s prekrškom zaustavil nasprotnikov branilec in poskrbel za enajstmetrovko, s katere je Rijeka zadela za končnih 1:1.

Josip Iličić: pri nedeljski zmagi Fiorentine v italijanski prvi ligi nad Cagliarijem z 1:0 je igral od 66. minute. Ko je prišel na igrišče,  je bil izid še 0:0.

Kevin Kampl: pod vodstvom novega trenerja Tayfuna Korkuta je igral 90 minut pri petkovem remiju Bayerja v Leverkusnu proti Werderju z 1:1. 

Valter Birsa se je s soigralci pri Chievu veselil šestega prvenstvenega gola v sezoni. | Foto: Getty Images Valter Birsa se je s soigralci pri Chievu veselil šestega prvenstvenega gola v sezoni. Foto: Getty Images

Jasmin Kurtić: Atalanta je bila v sijajni formi in do nedelje, ko je gostovala v Milanu pri Interju, poraza ni poznala kar sedem tekem, zdaj pa doživela pravcato katastrofo in izgubila z 1:7. Slovenski reprezentant je pri tej blamaži moštva iz Bergama sodeloval vso tekmo in prejel rumen karton.

Rene Krhin: pri domačem porazu Granade v španski prvi ligi proti Atleticu Madridu z 0:1 v soboto zvečer ni sodeloval. Ni ga bilo niti na klopi.

Nik Omladič: Eintracht Braunschweig, ki se krčevito bojuje za preboj v prvo nemško ligo, je v ponedeljek v gosteh pri Fortuni Düsseldorfu zmagal z 2:1 in ostaja v igri za napredovanje med elito. Trenutno je četrti. Za tretjim mestom, ki vodi v dodatne kvalifikacije za napredovanje, zaostaja za točko. Nekdanji nogometaš Olimpije in velenjskega Rudarja je v zadnjem obdobju padel v nemilost trenerja in tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro.

Benjamin Verbič: okreval je po lažji poškodbi in v danskem prvenstvu pri zmagi nad Esjbergom z 1:0 sodeloval prvih 57 minut. Ko je odšel z igrišča, je njegovo moštvo vodilo z 1:0. 

Miha Zajc: od prestopa iz Olimpije v Empoli je odigral le 29 prvenstvenih minut. Na zadnjih štirih tekmah ni dobil priložnosti za igro. Tokrat si je s klopi ogledal boleč nedeljski poraz z 0:4 proti Chievu v Veroni.

Robert Berić je v Franciji prvič po 3. novembru lani spet zatresel mrežo. | Foto: Reuters Robert Berić je v Franciji prvič po 3. novembru lani spet zatresel mrežo. Foto: Reuters

Napadalci:

Robert Berić: poskrbel je za veselo novico za selektorja in prvič po novembru lani in okrevanju po poškodbi kolena zadel. Pri nedeljskem domačem remiju proti Metzu je v 53. minuti lepo preigraval v nasprotnikovem kazenskem prostoru in zadel za 1:1. Na igrišču je bil 86 minut.

Roman Bezjak: za Rijeko je dosegel prvi gol, odkar se je pozimi na Hrvaško vrnil iz Nemčije. Hladnokrvno je realiziral enajstmetrovko na velikem jadranskem derbiju proti Hajduku v Splitu in postavil končni izid 1:1. To je bil njegov osmi gol v hrvaškem prvenstvu v tej sezoni. Sedem jih je dosegel, preden je konec lanskega poletja prestopil v Darmstadt.

Andraž Šporar: Basel je v švicarskem prvenstvu nadaljeval z zmagovito serijo in v gosteh z 2:0 premagal tretjeuvrščeni Sion. Nekdanji golgeter Olimpije je igral 86 minut, a ni zadel, tako da še vedno čaka na prvi gol, odkar je pred več kot letom dni prestopil v najboljši švicarski klub.

Na seznamu so nogometaši, ki jih je selektor Srečko Katanec vpoklical za lanski novembrski tekmi proti Malti in Poljski, ter Kevin Kampl, Roman Bezjak, Robert Berić in Aljaž Struna, ki jih nazadnje sicer ni bilo zraven zaradi poškodb in kazni, a so v zadnjem obdobju standardni reprezentanti.

Preostali slovenski nogometaši:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Goran Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga Brentford : Huddersfield Town 0:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Timi Max Elšnik (Derby County) Anglija, 2. liga Brighton Hove : Derby County 3:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Haris Vučkić (Newcastle United) Anglija, 2. liga Newcastle United : Fulham 1:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Tadej Trdina (Wolfsberger) Avstrija, 1. liga Austria Dunaj : Wolfsberger 3:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Rajko Rep (LASK Linz) Avstrija, 2. liga Wiener Neustadt : LASK Linz 0:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Wacker Innsbruck : Liefering 0:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Gent : Mechelen 3:0 Igral je 51 minut.
Nicolas Rajsel (Union St. Gilloise) Belgija, 2. liga Ni tekem.  
Dino Martinović (Lokomotiva Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Dunav 2010 : Lokomotiva Plovdiv 1:1 Igral je in v 84. minuti postavil končni izid.
Marko Jakolić (Montana) Bolgarija, 1. liga CSKA Sofija : Montana 2:1 Sedel je na klopi, a ni igral.
David Poljanec (Karmiotissa) Ciper, 1. liga Karmiotissa : Ethnikos Achna 5:3 Igral je vso tekmo in v 58. minuti zadel za 3:2.
Erik Janža (Viktoria Plzen) Češka, 1. liga Viktoria Plzen : Slovan Liberec 1:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Filip Valenčič (PS Kemi) Finska, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 8. aprila.  
Denis Petrić (Angers) Francija, 1. liga Marseille : Angers 3:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Split 4:0 Igral je 90 minut.
Dalibor Stevanović (Slaven Belupo) Hrvaška, 1. liga Slaven Belupo : Osijek 1:2 Igral je vso tekmo.
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 1. liga Palermo : Roma 0:3 Igral je vso tekmo.
Samir Handanović (Inter Milan) Italija, 1. liga Inter : Atalanta 7:1 Igral je vso tekmo.
Jan Mlakar (Fiorentina) Italija, 1. liga Fiorentina : Cagliari 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Andrej Kotnik (Crotone) Italija, 1. liga Napoli : Crotone 3:0 Sedel je na klopi in ni dobil priložnosti za igro.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 2. liga Bari : Frosinone 1:0 Igral je vso tekmo.
Enej Jelenič (Carpi) Italija, 2. liga Latina : Carpi 0:1 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Nejc Pečnik (Omiya Ardija) Japonska, 1. liga Omiya Ardija : Jubilo Iwata 1:2 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Urawa Reds : Ventforet Kofu 4:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Matic Maruško (Kaisar) Kazahstan, 1. liga Kaisar : Taraz 2:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Vito Plut (Birkirkara) Malta, 1. liga Birkirkara : Hamrun Spartans 3:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Žiga Kastrevec (St. Andrews) Malta, 1. liga St. Andrews : Tarxien Rainbows 1:0 Igral je vso tekmo.
Martin Milec (Roda) Nizozemska, 1. liga Roda : Groingen 3:1 Igral je vso tekmo.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Ingolstadt : Köln 2:2 Igral je vso tekmo.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : Arminia Bielefeld 1:0 Igral je vso tekmo.
Tim Matavž (Nürnberg) Nemčija, 2.  Nürnberg : Arminia Bielefeld 1:0 Ni igral. Bil je na klopi.
Zlatko Dedić (Paderborn) Nemčija, 3. liga Paderborn : Rot Weiss Efrurt 0:1 Igral je vso tekmo.
Slobodan Vuk (Tromso) Norveška, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 1. aprila.  
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Slask Vroclav : Piast Gliwice 3:4 Igral je vso tekmo in v 47. minuti zadel za 0:2.
Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Slask Vroclav : Piast Gliwice 3:4 Igral je 66 minut.
Sandi Arčon (Gornik Zabrze) Poljska, 2. liga Pogon : Gornik Zabrze 2:1 Igral je v prvem polčasu.
Dejan Djermanović (Miedž Legnica) Poljska, 2. liga Miedž Legnica : Bytovia Bytow 2:1 Ni igral.
Alen Ploj (Bytovia Bytow) Poljska, 2. liga Miedž Legnica : Bytovia Bytow 2:1 Igral je od 89. minute.
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Stal Mielec : Olimpia Grudziadz 1:0 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Ažbe Jug (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Tondela : Sporting Lizbona 1:4 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Arsenal Tula : Ural 2:0 Igral je od prve minute in bil v 65. minuti zaradi drugega rumenega kartona v razmaku štirih minut izključen.
Denis Popović (Orenburg) Rusija, 1. liga Rubin Kazan : Orenburg 0:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Aljaž Krefl (Spartak Subotica) Srbija, 1. liga Rad Beograd : Spartak Subotica 2:0  Igral je vso tekmo.
Andraž Struna (Hearts) Škotska, 1. liga Hearts : Hamilton 4:0 Igral je vso tekmo.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Thun : Lugano 5:2 Igral je v prvem polčasu.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 2. liga Aarau - Zürich, tekma je bila odpovedana  
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen : Le Mont 2:2 Igral je vso tekmo.
Matic Fink (Rizespor) Turčija, 1. liga Rizespor : Antalyaspor 1:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Rizespor : Antalyaspor 1:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Dejan Lazarević (Karabükspor) Turčija, 1. liga Karabükspor : Adanaspor 2:0 Igral je od 56. minute.
Rajko Rotman (Kayserispor) Turčija, 1. liga Bešiktaš : Kayserispor 2:2 Igral je vso tekmo.
Etien Velikonja (Genclerbirligi) Turčija, 1. liga Galatasaray : Genclerbirligi 3:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Dejan Kelhar (Sivasspor) Turčija, 2. liga Sivasspor : Balikesirspor 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Miha Goropevšek (Volin Luck) Ukrajina, 1. liga Karpati : Volin Luck 2:1 Igral je od 80. minute.
Ne spreglejte