Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
11. 3. 2017,
20.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,88

5

Natisni članek

Matic Črnic Roman Bezjak Hajduk Split Rijeka Matjaž Kek

Sobota, 11. 3. 2017, 20.50

6 let, 6 mesecev

Po vročem jadranskem derbiju v Splitu

Huligan s palico zasenčil nov Kekov podvig #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,88

5

Matjaž Kek Rijeka Hajduk | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Derbi hrvaškega prvenstva med Hajdukom in Rijeko, na katerem so imeli Slovenci pomembno vlogo, se je končal brez zmagovalca (1:1). Po tekmi se ni toliko razpredalo o nizu nepremagljivosti Kekove čete, kot o sporni enajstmetrovki in vdoru navijača Hajduka, ki je želel obračunati s sodnikom.

Nogometaši Rijeke so osvojili točko (1:1) na vedno zahtevnem gostovanju v Splitu. Čeprav so pred srečanjem napovedali boj za zmago, so bili na koncu zadovoljni tudi s točko, saj so še deset minut pred koncem rednega dela zaostajali z 0:1. Nato je za končni rezultat poskrbel slovenski reprezentant Roman Bezjak. S kazenskega udarca, ki je razbesnel gostitelje, saj so bili prepričani, da je bil dosojen prestrogo, je prelisičil vratarja Hajduka Danteja Stipico in v navalu sreče odtekel proti jugozahodni tribuni, kjer se je stiskalo okrog 1.500 navijačev Rijeke.

Zadetek in veselje Romana Bezjaka v Splitu:

Večina njih je v Split prispela po nočni vožnji s trajektom. Operacija, ki so jo navijači poimenovali Desant na Split, je postala medijska senzacija dneva na Hrvaškem. Privrženci obeh jadranskih velikanov so na Poljudu ustvarili čudovito navijaško kuliso, ki jo je pohvalil tudi Matjaž Kek.

Kako so se navijači Rijeke vkrcali na trajekt, ki jih je zapeljal do Splita:

Da se je po tekmi govorilo tudi o navijačih, a žal v negativnem tonu, je poskrbel eden izmed pristašev Hajduka. Ko se je začel sodnikov podaljšek, se je zamaskiran pretihotapil na igrišče in v kazenskem prostoru Rijeke s teleskopsko palico v roki lovil glavnega sodnika Maria Zebeca.

Kako je huligan s palico želel obračunati s sodnikom:

Delivec pravice mu je ušel in s pomočniki pobegnil na drugo stran igrišča, splitski huligan pa je po "neuspešni misiji" mirno odkorakal proti severni tribuni in si prislužil ovacije navijaške skupine Torcida. Varnostnikov ni bilo od nikoder, s štadiona pa so ga šele z veliko zamudo odvlekli pripadniki javnega reda in miru.

Za dodaten incident, o katerem je poročal hrvaški portal Index, so poskrbeli domači privrženci, ki so na zahodni tribuni v predsednika Rijeke Damirja Miškovića, ta je bil v častni tribuni, zalučali steklenico. Na srečo velikega prijatelja in ožjega sodelavca Keka je steklenica zgrešila cilj, Mišković pa je dejanje označil za sramotno.

Kek: Poljud je Poljud, Hajduk pa Hajduk

Kaj pa je o spornem kazenskem udarcu, ki je preprečil domačo zmago Hajduka, povedal trener Rijeke? "Mislim, da je bil storjen prekršek za kazenski strel, a sem stal predaleč, da bi lahko bolje ocenil," se je opravičil slovenski strateg na novinarski konferenci po remiju, zaradi katerega se je prednost pred zagrebškim Dinamom (s 4:0 je nadigral Split) stopila na štiri točke.

Dvoboj je bil zaradi pirotehničnega vložka navijačev Hajduka za kratek čas prekinjen:

Hajduk je še 16. zapored, odkar na Reki trenersko paličico Rijeke vihti nekdanji slovenski selektor, zaman čakal na zmago na jadranskem derbiju. Štajerec po prihodu na Reko ni skrival, da je v mladosti zaradi čarobne energije nekdanjega Hajdukovega štadiona Stari Plac simpatiziral s splitskim klubom. Zdaj je postal velik strup za klub, ki ga je v jesenskem delu vodil njegov prijatelj Marijan Pušnik, na razpredelnici pa za vodilno Rijeko zaostaja ogromnih 20 točk.

Nekdanji slovenski selektor na klopi Rijeke sploh še ni izgubil proti Hajduku. | Foto: Vid Ponikvar Nekdanji slovenski selektor na klopi Rijeke sploh še ni izgubil proti Hajduku. Foto: Vid Ponikvar

"Vsaka točka je dragocena, fantje so pokazali karakter. To je bil pravi nogometni derbi z lepo kuliso. Podpiram igralce, saj so še enkrat več dokazali, da so zasluženo na prvem mestu. Poljud je Poljud, Hajduk pa Hajduk," je dejal Kek, ki je svojim izbrancem najbolj zameril zamujanje v dvobojih, pa tudi ne dovolj natančne in kakovostne podaje pri predaji žoge.

Rojaka Bezjaka je uvrstil v začetno postavo, Matic Črnic pa je vstopil v igro v 66. minuti in poživil igro Rijeke v napadu. Sodeloval je v akciji, po kateri je sodnik pokazal na belo točko, Rečani pa so ohranili sanjski niz neporaženosti v tej sezoni.

Ne spreglejte