Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 8. 2017,
12.53

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,60

3

Natisni članek

Marcos Tavares NK Maribor NK Maribor UEFA liga prvakov FH Hafnarfjördur Viole

Četrtek, 3. 8. 2017, 12.53

1 leto

Veselica na mariborskem letališču

Junake v Mariboru pričakale bakle in pesem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,60

3

Ko se je nogometna odprava NK Maribor vrnila s severa Evrope, kjer je v sredo z zmago nad islandskim prvakom Hafnarfjordjurjem (1:0) poskrbela za nov presežek slovenskega klubskega nogometa, jo je na mariborskem letališču pričakal prisrčen sprejem. Junak Marcos Tavares si bo lahko končno privoščil nekaj počitka.

Ključni poudarki:

-> Maribor se je uvrstil v play-off kvalifikacij za ligo prvakov.

-> Zagotovil si je že najmanj nastop v skupinskem delu lige Europa.

-> Prislužil si je že več kot šest milijonov evrov nagrade. Če bi se uvrstil v ligo prvakov, bi se nagrada povišala na 15 milijonov evrov.

-> Morebitni tekmeci NK Maribor na petkovem žrebu play-offa kvalifikacij za ligo prvakov, ki se bo v Nyonu začel ob 12. uri, so Astana (Kaz), Hapoel Be'er Sheva (Izr), Qarabag (Aze), Rijeka (Hrv) in Slavia (Češ).

-> Marcos Tavares je najboljši strelec v zgodovini kvalifikacij evropskih tekmovanj. Kapetan Maribora je dosegel že 20 zadetkov.

Mariborčani so z gostujočo zmago na Islandiji (1:0) poskrbeli za vročico v mestu ob Dravi. Po vrnitvi s severa Evrope, kjer so igrali pri 13 stopinjah, so se morali spet navaditi na poletno soparo, ki je ob vročinskem valu postala mariborski vsakdan. Toplo jim je bilo tudi pri srcu, še posebej ko so izstopali iz stavbe mariborskega letališča Edvarda Rusjan in je zadonelo iz navijaških grl. Prižgale so se bakle in v sodelovanju z dimnimi bombami ustvarile barvito kuliso, s katero so se navijači Milaničevi četi zahvalili za nov podvig.

 

Kapetan si je rekel: To bo zadetek

Islandski prvak je dvakrat priznal premoč Mariboru, obakrat je bil strelec zmagovitega gola Marcos Tavares. Na Islandiji se je vpisal med strelce v sodnikovem dodatku, ko je prejel žogo na polovici in sam stekel proti vratom gostiteljev.

"Ko sem vzel žogo, je bilo daleč, a sem si rekel, da bo to zadetek," je po vrnitvi v Slovenijo z značilnim nasmeškom na licih pojasnjeval kapetan Maribora. Z 20 zadetki, ki jih je dosegel v kvalifikacijah evropskih tekmovanj, je rekorder stare celine. V tej sezoni je v polno zadel že trikrat, v Mostarju, Mariboru in Hafnarfjordorju, ko je še drugič zapored zatresel mrežo Islandcev.

Zbirko lahko še poveča. V petek bo malce po 12. uri izvedel ime tekmeca v play-offu kvalifikacij za ligo prvakov. "Kdorkoli bo tekmec, ga moramo premagati," je sporočil Tavares.

Mogoči tekmeci NK Maribor v odločilnem krogu kvalifikacij za ligo prvakov so Astana, Qarabag, Hapoel, Kekova Rijeka in praška Slavia.

Mariborčani si bodo po vrnitvi z Islandije privoščili zaslužen počitek. Trener Milanič jim je odredil prost dan, v petek pa se bodo vrnili k treningu, saj se bodo v nedeljo pomerili za prvenstvene točke z Ankaranom. Takrat bodo že vedeli, s kom se bodo udarili za glavno evropsko nagrado, preboj v skupinski del lige prvakov.

Ne spreglejte