Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 10. 2023,
18.10

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

špansko prvenstvo Barcelona el clasico Real Madrid Jude Bellingham

Četrtek, 26. 10. 2023, 18.10

6 mesecev, 1 teden

Jude Bellingham bo nared

Navijači Reala so si grizli nohte, zdaj si lahko oddahnejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Jude Bellingham | Jude Bellingham je v imenitni strelski formi. | Foto Reuters

Jude Bellingham je v imenitni strelski formi.

Foto: Reuters

Angleški nogometni zvezdnik Jude Bellingham po poletnem prihodu v Madridu navdušuje s predstavami in zadetki. Na 12 tekmah je v dresu Reala dosegel že 11 zadetkov. Med strelce se je vpisal tudi v torek na dvoboju lige prvakov v Bragi (Real je zmagal z 2:1), a se na tej tekmi tudi poškodoval. Ker čaka bele baletnike v soboto največji mogoči izziv, el clasico v Barceloni, so bili navijači Reala v skrbeh. Čakali so na informacije, kakšno je zdravstveno stanje Bellinghama, nato pa se je javil Anglež in jim polepšal dan.

Manchester United poklon Bobby Charlton
Sportal Poklon legendi Manchestra in trdo prigarana zmaga, olajšanje tudi za Arsenal

Mladi zvezni igralec Jude Bellingham je uvodni del sezone pri Realu zaznamoval s številnimi zadetki. Prispeval jih je že 11, dodal še tri asistence in hitro postal najbolj vroči nogometaš belih baletnikov. V španskem prvenstvu je v vodilnem položaju, dobro mu gre v tudi v Evropi, njegovo ime pa se stalno pojavljal na seznamu strelcev. Tako je bilo tudi v torek v Bragi, ko je zadel po asistenci Viniciusa Jr. in se vpisal v zgodovino šele kot drugi nogometaš Reala, ki je zadel na polno na uvodnih treh tekmah v ligi prvakov. To je uspelo le še Francozu Christianu Karembeuju, tudi on ni bil napadalec, ampak zvezni igralec, a še v prejšnjem stoletju. Zgodilo se je leta 1998.

Četrt stoletja pozneje je Bellingham v izjemni formi. Navijači Reala bi ga zelo radi spremljali na sobotnem el clasicu, a jih je v dodatne skrbi pahnila poškodba, zaradi katere je Anglež v torek predčasno zapustil zelenico v Bragi. Trener Carlo Ancelotti je zagotavljal, da poškodba mišice ne bi smela pomeniti resnejše težave. Klub ni podal informacije o tem, kako resna je poškodba, tako da so bili navijači še naprej zaskrbljeni, nato pa se je javnosti neposredno javil sam nogometaš.

Jude Bellingham nosi pri Realu "Zidanov" dres s številko 5. | Foto: Reuters Jude Bellingham nosi pri Realu "Zidanov" dres s številko 5. Foto: Reuters

V intervjuju za RTVE je dal vedeti, da je povsem pripravljen za nastop na sobotnem el clasicu v Barceloni. ''Imamo zelo kakovostno ekipo. Če bomo pokazali vse, kar znamo, bi lahko premagali Barcelono. Veselim se tega derbija, zelo se bom zabaval. Barcelona je tekmec, ki ga zelo spoštujemo,'' 20-letni Bellingham ne skriva navdušenja pred sobotnim vrhuncem španskega prvenstva, na katerem lahko vodilni Real še poveča prednost pred Barcelono. To bo prvi el clasico mladega Angleža, ki je v Madridu rekordno hitro osvojil srca navijačev. 

Fermin Lopez FC Barcelona
Sportal Šeškovi se niso ustrašili navijačev Zvezde. Oblak dobil prva dva gola.
Adam Delius
Sportal Blamaža Olimpije na Ferskih otokih, podvig Zajca in Kramerja
Ne spreglejte