Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
14. 9. 2016,
10.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,73

2

Natisni članek

PSV Eindhoven Atletico Madrid liga prvakov nogomet Jan Oblak Jan Oblak

Sreda, 14. 9. 2016, 10.42

6 let, 7 mesecev

Atletico začel s pomembno zmago v Eindhovnu

Jan Oblak kritikom zaprl usta: kdo je zdaj povprečen? #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,73

2

Jan Oblak | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nogometaši Atletica so v novo sezono elitne lige prvakov vstopili s pomembno zmago (1:0) na gostovanju proti PSV. Tekmo je z zadetkom v prvem polčasu odločil Saul Niguez, pomembno vlogo pri uspehu v Eindhovnu pa je imel tudi Jan Oblak, ki je že v prvem polčasu ubranil enajstmetrovko.

Morda vas zanima še:

 

Madridčani so tako na najlepši mogoči način pozabili lanski poraz v finalu lige prvakov, ko jih je bolj znani mestni tekmec Real premagal po enajstmetrovkah. Na Jana Oblaka, ki je sicer celotni finale v Milanu reševal Atletico, a se v loteriji ni znašel najbolje in ni ubranil niti enega strela belih baletnikov, so se po porazu proti Realu usule kritike, ki pa seveda niso bile upravičene.

Slovenski vratar, ki že tretje leto brani vrata Atletica, je kritikom zaprl usta že na uvodu nove sezone na gostovanju v Eindhovnu, ko je soigralce rešil ravno z ubranjeno enajstmetrovko. Torej na način, za katerega so mu po finalu očitali, da je le povprečen vratar, da ne ve, kaj je to skočiti v levo stran … Šal na njegov račun ni manjkalo, a Oblak je spet dokazal, da je eden najboljših vratarjev v Evropi.

Kdo je najboljši evropski vratar?

  • Jan Oblak.
    78,67 %
    546 glasov
  • Manuel Neuer.
    14,41 %
    100 glasov
  • David de Gea.
    5,48 %
    38 glasov
  • Thibaut Courtois.
    1,44 %
    10 glasov
Oddanih 694 glasov

Oblak: Pomembno je le to, da smo zmagali

"Finale lige prvakov je zgodovina. Izgubili smo po enajstmetrovkah, a to je vedno loterija. Takrat mi ni uspelo ubraniti niti enega strela, zdaj mi je. Na koncu to niti ni pomembno, pomembno je le to, da smo zmagali. Težko je bilo, a uspelo nam je osvojiti pomembne tri točke," je po tekmi za uradno spletno stran Atletica povedal šele 23-letni vratar, ki je v sodnikovem podaljšku prebral namero Mehičana v vrstah PSV Andresa Guardada in preprečil izenačenje.

Mehičan je šel po receptu Reala, ko so Oblaka rešetali po njegovi levi, a se je opekel. | Foto: Guliverimage/Getty Images Mehičan je šel po receptu Reala, ko so Oblaka rešetali po njegovi levi, a se je opekel. Foto: Guliverimage/Getty Images

Dve enajstmetrovki, dve obrambi

Jan Oblak je že v lanski sezoni ubranil eno enajstmetrovko, in sicer v četrtfinalu na povratni tekmi četrtfinala na Allianz Areni. Takrat je Škofjeločan zaustavil strel Thomasa Müllerja, preprečil vodstvo Bayerna z 2:0 in Madridčane ohranil pri življenju. Kar zadeva redni del v ligi prvakov, je nekdanji vratar Olimpije in Benfice stoodstoten. Malce drugačna slika je, ko pogledamo strele z bele točke, ki odločajo o tem, kdo bo napredoval v nadaljevanje tekmovanja.

Prvi slovenski reprezentančni vratar je imel v lanski sezoni priložnost braniti enajstmetrovke že na prvi stopnički izločilnih bojev. To je bilo v Madridu ravno proti PSV. Tako kot v finalu tudi v osmini finala Oblak ni ubranil niti ene enajstmetrovke, Colchonerosi so se v četrtfinale uvrstili šele po tem, ko je v osmem poskusu PSV-ja žogo mimo vrat poslal Luciano Narsingh. V dveh loterijah v lanski sezoni je prejel 12 zadetkov, ubranil pa ni nobene enajstmetrovke.

Slovenskemu vratarju je po tekmi v objem skočil tudi kapetan Gabi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Slovenskemu vratarju je po tekmi v objem skočil tudi kapetan Gabi. Foto: Guliverimage/Getty Images

Simeone: Zdaj nas čaka Bayern

PSV je drugem delu močno pritisnil, a obramba Atletica na čelu z Oblakom, ki je na koncu zbral štiri obrambe, je ostala nepremagana in pomembne tri točke so šle na račun čete Diega Simeoneja. "Za nami je zelo težka tekma. Vedeli smo, da imajo podoben načrt, kot so ga imeli v lanski sezoni na Calderonu. Hoteli smo jih prebiti po levi strani z Gaitanom, Juanfranom in Kokejem. V drugem polčasu so močno pritisnili, kar nam je odprlo veliko prostora v protinapadih, ki pa jih žal nismo izkoristili. A zmaga je zmaga, zdaj nas čaka Bayern, ki smo ga lani že izločili. Oni bodo naš glavni konkurent za prvo mesto v skupini," je bil po tekmi zadovoljen tudi argentinski strateg.

 

Ne spreglejte