Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 3. 2021,
14.12

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

CSKA Moskva kvalifikacije za SP 2022 Zlatko Dalić hrvaška nogometna reprezentanca Ivica Olić

Torek, 23. 3. 2021, 14.12

3 leta, 1 mesec

Ivica Olić novi trener moskovskega CSKA

Legendarni Hrvat zapustil reprezentanco in prevzel velikana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
Ivica Olić | Ivica Olić je novi trener moskovskega CSKA. | Foto Reuters

Ivica Olić je novi trener moskovskega CSKA.

Foto: Reuters

Selektor hrvaške nogometne reprezentance Zlatko Dalić je pred začetkom kvalifikacijskega ciklusa za SP 2022, ki ga bo odprl v sredo z gostovanjem v Ljubljani, ostal brez pomočnika. Svetovne podprvake je zapustil Ivica Olić. Legendarni Hrvat se je vrnil v Moskvo, kjer je pred leti navduševal kot napadalec, in postal novi trener moskovskega CSKA.

Hrvaška Francija nogomet
Sportal Hrvaški novinar: Vsa čast Sloveniji, a …

Ruski velikan, ki v prihodnosti računa tudi na slovenskega reprezentanta Jaka Bijola, trenutno posojenega nemškemu drugoligašu Hannovru, ima novega stratega. Belorusa Viktorja Gončarenka, ki je treniral CSKA od leta 2016, je zamenjal nekdanji zvezdnik kluba Ivica Olić. 41-letni Hrvat je nosil dres moskovskega kluba med letoma 2003 in 2006. Zbral je 116 nastopov, dosegel 44 zadetkov, klubu pa pomagal do treh naslovov ruskega prvaka, dvakrat je osvojil ruski pokal, enkrat superpokal, osvojil pa je tudi pokal UEFA.

Danes bo v ruski prestolnici vodil prvi trening in se tako preizkusil kot samostojni trener. CSKA je po slabših rezultatih v zadnjem obdobju, na zadnjih štirih tekmah je kar trikrat izgubil, padel na peto mesto. Za CSKA igra tudi hrvaški reprezentant Nikola Vlašić, ki je bil ocenjen za najboljšega igralca ruskega prvenstva v sezoni 2019/20.

Ivica Olić, ki podobno kot nekdanji hrvaški reprezentant Mario Mandžukić prihaja iz Slavonskega Broda, je pomagal Hrvaški do drugega mesta na SP 2018. | Foto: Reuters Ivica Olić, ki podobno kot nekdanji hrvaški reprezentant Mario Mandžukić prihaja iz Slavonskega Broda, je pomagal Hrvaški do drugega mesta na SP 2018. Foto: Reuters

Olić je eden najboljših napadalcev v zgodovini hrvaškega nogometa. Največje uspehe je dosegel z Bayernom iz Münchna, v Nemčiji pa je tresel mreže tudi v napadu HSV, Wolfsburga, Hertho in 1860 München, kjer je pred štirimi leti sklenil bogato kariero. Za hrvaško reprezentanco je zbral 104 nastope in dosegel 20 zadetkov.

Sportal Večer, ko je Hrvaško stresla slovenska številka 10

V zadnjih letih je deloval ob selektorju Hrvaške Zlatku Daliću, ki mu je leta 2018 prav v Rusiji pomagal do zgodovinskega uspeha, drugega mesta na svetovnem prvenstvu. Selektor Dalić bo na uvodnem dejanju kvalifikacij za SP 2022 v Stožicah tako vodil izbrance brez dolgoletnega pomočnika. Strokovni štab bodo sestavljali še drugi pomočnik, nekdanji reprezentančni vratar Dražen Ladić, kondicijski trener Luka Milanović in trener vratarjev Marijan Mrmić.

Ivan Perišić
Sportal Perišić in Brozović bosta vendarle prišla v Ljubljano
Matjaž Kek
Sportal Kek prejel veselo novico iz Nemčije #video
Ante Rebić
Sportal Hrvaška v Ljubljano brez zvezdnika Milana
Matjaž Kek
Sportal Kek odpravil jugoslovanski urok, lahko še hrvaškega?
Ne spreglejte