Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
4. 2. 2019,
19.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,11

2

Natisni članek

Edin Džeko Tyrone Mings Jamie Vardy Diego Armando Maradona Manuel Scavone golobi Ronaldo Dejan Lovren izbor z družabnih omrežij

Ponedeljek, 4. 2. 2019, 19.00

5 let, 2 meseca

Izbor z družabnih omrežij

Italijo pretresla nova grozljivka #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,11

2

Ponedeljek, večer, nogomet ... Čas je za Sportalov izbor z družabnih omrežij. Katerih deset dogodkov, ki so v prejšnjem tednu zakrožili po spletu, vam iz nogometnega sveta ponujamo tokrat?

Grozljivka s srečnim koncem

V italijanski drugi ligi smo bili priča novi grozljivki, ki pa se je k sreči končala dobro. Na tekmi druge italijanske lige med Leccejem in Ascolijem je bila tekma že po nekaj sekundah odpovedana, saj je Manuel Scavone ob trku z napadalcem Ascolija Giacomom Beretto izgubil zavest. Scavone je nepremičen obležal na tleh in gledalci na štadionu Via del Mare so se ustrašili najhujšega.

Tekma je bila nemudoma odpovedana, na igrišče pa se je usulo zdravniško osebje, ki ga je več minut reanimiralo, nato pa so ga vendarle odpeljali v bolnišnico. Na srečo se je v bolnišnici v Lecceju le zavedel, vsi podrobni testi pa so pokazali, da z 31-letnim vezistom ni hujšega, očitno je šlo le za močan trk v glavo. V nedeljo je član Lecceja lahko zapustil bolnišnico.

Angleški napadalec jezen na trenerja

Prvi zvezdnik Leicester Cityja Jamie Vardy po porazu proti Manchester Uitedu (0:1) ni bil najboljše volje. Jezo je stresel tudi na trenerja Clauda Puela. Ta je po tekmi nekaj besed spregovoril z rojakom Paulom Pogbajem, angleški napadalec pa je mu je zabrusil nekaj krepkih.

''Zakaj govori z njimi, prekleti neumnež,'' je zabrusil Vardy, ki je pred leti lisicam prinesel tako zgodovinski naslov angleškega prvaka. Sicer ni stoodstotno jasno, da so bile besede namenjena ravno Puelu, a glede na to, da glavna akterja nista v najboljših odnosih, vse skupaj ni daleč od resnice.

Neverjetno, spet je stopil na nasprotnikovo glavo

Branilec angleškega drugoligaša Aston Ville Tyrone Mings je poskrbel za nov incident. Na obračunu z Readingom je stopil na obraz nesrečnega Portugalca Nelsona Oliveire in mu s "kramponi" močno iznakazil obraz. Angleški branilec se mu je po tekmi opravičil. ''Upam, da je v redu,'' je zapisal po tekmi, a njegovim besedam ne verjame nihče.

Mings je pred leti že stopil na glavo tudi Zlatanu Ibrahimoviću. Že takrat se je videlo, da je to storil povsem namerno, podobno pa je bilo tudi zdaj. Marca 2017 ga je angleška zvezda (FA) kaznovala s petimi tekmami prepovedi igranja, najmanj toliko pa bi jih moral dobiti tudi zdaj, če jih ne bo celo več, ker je veliko grdobijo ponovil.

Pogledal je, kje leži Ibrahimović, in ga pohodil:

Nelsom je uspešno prestal operacijo. ''Končno doma … Rad bi se zahvalil zdravniškemu osebju Readinga in zdravnikom v bolnišnici Berkshire. Nimam besed, da bi opisal, kako hvaležen sem,'' je zapisal, njegova jezna žena pa za Mingsa zahteva dolgo kazen: "Za njegovo vedenje ni nobenega opravičila. Vedel je, kje je njegova glava. Vsaka poškodba je žalostna zgodba, toda nekaj takega je sramota. Upam, da se bo nekaj zgodilo, ne sme je odnesti brez posledic!''

Zvezdnik Tottenhama na spektaklu

Igralci New England Patriots so zmagovalci 53. Super Bowla, finala lige ameriškega nogometa NFL. V Atlanti so ugnali Los Angeles Rams s 13:3 (3:0) in s tem razveselili tudi zvezdnika Tottenhama Harryja Kana, ki je pesti stiskal ravno za Pats.

Angleški reprezentant je trenutno poškodovan in trenutno ne more pomagati Tottenhamu v boju za naslov. Londončani ga ne pogrešajo preveč, v premier ligi so na dveh tekmah brez njegove pomoči nanizali dve zaporedni zmagi.

Bosanec bo plačal 10 tisoč evrov in se hladil dve tekmi

Kapetan nogometne reprzentance BiH Edin Džeko je na tekmi italijanskega pokala poskrbel za incident. Fiorentina je Romo razbil s kar 7:1, zato ne čudi, da so bili živci Rimljanov zelo načeti. Džeko je pri eni izmed odločitev glasno protestiral pri sodniku, ta pa mu je z rdečim kartonom pokazal pot v slačilnico.

Sprva se je govorilo, da je sodnika pljunil, a očitno je šlo le za glasne in neprimerne besede. Italijanska zveza je bosanskega zvezdnika z dvema tekmama prepovedi v pokalnem tekmovanju, plačati pa je moral še 10 tisoč evrov. Če bi šlo za pljuvanje, kot se je pisalo in kot se morda zdi ob ogledu posnetka, bi bila kazen neprimerno višja. Lahko rečemo, da jo je Edin zelo dobro odnesel.

Vse skupaj nima smisla

Ameriški nogomet in s tem Super Bowl sta v zgodnjih ponedeljkovih urah po slovenskem času ustavila svet, a nad vsem tem pompom ni bil niti malo navdušen legendarni brazilski nogometaš Ronaldo. Brazilec se sprašuje, kako je mogoče, da se igra, ki se igra z roko in jajcu podobnim predmetom, imenuje nogomet?

''Ali mi lahko kdo to razloži,'' je ob svoji fotografiji z žogo za ameriški nogomet v rokah zapisal na Twitterju. Lahko rečemo, da je vprašanje nekdanjega člana Interja, Barcelone in Reala povsem na mestu.

Na nogi ima zdaj Maradono

Vratar Doradosa Gaspar Servio si je na stegno vtetoviral obraz svojega trenerja in idola Diega Armanda Maradone. Ob fotografiji, ki jo je objavil na Instagramu, je zapisal, ''verjamem v boga''. Maradona je morda res nogometni bog, a kot trener se nikakor ni izkazal. Tudi v drugi mehiški ligi mu ne gre, njegov Dorados je na prvih treh tekmah sezone doživel tri poraze in je brez točk na zadnjem mestu lestvice.

Golob še vedno buri duhove v slačilnici Uniteda

Velikokrat se zgodi, da med nogometno tekmo na igrišče kakšna nebogljena žival. Videli smo že pse, mačke, nemalokrat pa tudi ptiče. Med tekmo na King Powerju med Leicester Cityjem in Man Utd je priletel golob, ki ni bil razlog za prekinitev, je pa zato padlo več šal v slačilnici Manchester Uniteda.

Tam prav vsi še kako dobro vedo, kaj se je pred leti pripetilo zdajšnjemu kapetanu rdečih vragov Ashleyju Youngu. Angleškemu reprezentantu se je med tekmo naravnost v usta pokakal golob.

''Obiskala nas je žival, še dobro, da se ji Young ni približal,'' je zapisal soigralec Jesse Lingard in poskrbel za smeh na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Absolute Animal Out There Today 👏🏾 Glad @youngy_18 Stayed Away 👀🤣💩

A post shared by JLingz 🔱 (@jesselingard) on

Young in nesrečni dogodek iz leta 2014:

Hrvaški zvezdnik odgovoril možakarju, ki ga je prosil za denar

''Daj mi 20 tisoč evrov, da kupim audija A4 2.0 letnik 2015/16. Razmisli, tebi denar ne pomeni nič, jaz pa moram za to delati tri leta,'' je zapisal neznanec, Dejan Lovren, ki je eden od najbolj aktivnih hrvaških zvezdnikov na Instagramu, pa mu je odgovoril.

''Kako bi rekel legendarni dedek: 'Vježbaj, pi*ka ti materina.' Ne morem verjeti, koliko lenih ljudi je na tem svetu.''

Dejan Lovren | Foto: Instagram & Imdb Foto: Instagram & Imdb

Dedek je po izrečenih besedah postal spletna senzacija:

Sportal Ganljiv trening Nantesa: Rene Krhin in soigralci so bili v šoku
Ne spreglejte