Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 4. 2023,
22.30

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Petar Stojanović Tio Cipot Domen Črnigoj Jaka Bijol Sandi Lovrič Samir Handanović Martin Turk Napoli Lazio Roma Inter AC Milan Juventus italijansko prvenstvo serie A

Ponedeljek, 3. 4. 2023, 22.30

1 leto, 1 mesec

Italijansko prvenstvo, 28. krog

Zaradi požara Stojanović na zelenico z uro zamude

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
AC Milan Rafael Leao | Rafael Leao je ob zmagi Milana dosegel dva gola. | Foto Reuters

Rafael Leao je ob zmagi Milana dosegel dva gola.

Foto: Reuters

V derbiju 28. kroga italijanskega prvenstva so branilci naslova, nogometaši Milana, v nedeljo zvečer s kar 4:0 nadigrali vodilni Napoli, ki je doživel šele tretji poraz v tej sezoni, in so tako še vedno blizu tako želenemu naslovu prvaka, prvem po 33 letih. Milan je po zmagi skočil na tretje mesto, pred mestnega tekmeca Inter in tudi Romo. Na prvi nedeljski tekmi sta Jaka Bijol in Sandi Lovrić z Udinesejem doživela visok poraz z Bologno, 0:3. Empoli je zmagal z 1:0.

Lazio Roma
Sportal Antisemitski izgredi na rimskem derbiju pod drobnogledom

Nogometni klub Empoli, katerega člana sta tudi Slovenca Petar Stojanović in Lovro Štubljar, je na tekmi 28. kroga italijanskega prvenstva na domačem igrišči proti Lecceju zmagal z 1:0. Tekma se je začela z zamudo, potem ko je kratek stik v električni napeljavi v slačilnici povzročil manjši požar. Iz kluba so sporočili, da so gasilci brez zapletov pogasili požar, zaradi varnostnih razlogov pa so tekmo prestavili za eno uro.

Dvoboj klubov, ki sta pred tem obračunom nanizala po štiri poraze v prvenstvu, je odločila enajstmetrovka v 62. minuti. Izkoristil jo je Francesco Caputo za še en pomemben korak k ohranitvi prvoligaškega statusa. Za toskansko moštvo Stojanović ni zaigral, Štubljarja pa ni bilo v kadru. Empoli ima po 28 krogih 31 točk, Lecce je ostal pri 27. V coni izpada so trenutno Verona z 19, Sampdoria s 15 ter Cremonese s 13 točkami.

Branilci naslov s hudo zauščnico Napoliju

V derbiju kroga je Milan nadigral vodilni Napoli in na stadionu Diega Armanda Maradone slavil visoko zmago 4:0. V prvem polčasu sta bila natančna Rafael Leao in Brahim Diaz. V drugem delu je še drugič zadel Leao, končnih 4:0 pa je z lepo samostojno akcijo postavil Alexis Saelemaekers. Milan je zdaj z 51 točkami tretji. Napoli ima na vrhu še vedno kar 16 točk naskoka pred Laziem, ta pa štiri nad Milanom.

AC Milan je prišel do visoke zmage. | Foto: Reuters AC Milan je prišel do visoke zmage. Foto: Reuters

Poraz za Bijola in Lovrića

V času nedeljskega kosila je Udinese gostoval v Bologni, na delu sta bila dva slovenska reprezentanta. Jaka Bijol je odpravil zdravstvene težave in tako odigral celotno tekmo, dobil pa je rumeni karton. Od prve minute je igral tudi Sandi Lovrić in bil zamenjan v 86. minuti. Razlogov za veselje pa nista imela, saj je Bologna že ob polčasu vodila z 2:0 in na koncu zmagala s 3:0. Bologna je Videmčane na lestvici zdaj celo prehitela. Na začetku sezone so bili Bijol in soigralci v samem vrhu, zdaj pa so na repu deseterice.

19-letni Koprčan Martin Turk je bil proti Romi na klopi Sampdorie. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko 19-letni Koprčan Martin Turk je bil proti Romi na klopi Sampdorie. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Spezia Tia Cipota, ki je sedel na klopi za rezerve in po prihodu iz Mure še čaka na prvo tekmo, na kateri bi se znašel v udarni enajsterici, se je z 1:1 razšla s Salernitano. Gostje so igrali brez Domna Črnigoja, ki ima še vedno zdravstvene težave.

Martin Turk, mladi slovenski reprezentant, je v vratih Sampdorie letos debitiral na gostovanju pri Juventusu, tokrat pa je obračun z Romo spremljal s klopi za rezerve. Ta je bila na domačih tleh boljša od Sampdorie s kar 3:0. 

Stojanović bo čakal na priložnost

V ponedeljek bo Empoli, pri katerem Petar Stojanović nima zasidranega položaja v začetni enajsterici, gostil Lecce.

V serie A se sicer dokazuje veliko slovenskih legionarjev. Največ izkušenj ima Samir Handanović. Kapetan Interja, ki se je v tej sezoni preselil na klop za rezervne igralce, je z Interjem v soboto utrpel domači poraz proti Fiorentini (0:1). Ljubljančan je sedel na klopi za rezervne igralce. Juventus pa je doma z 1:0 ugnal Verono in se povzpel na sedmo mesto.

Italijansko prvenstvo, 28. krog:

Sobota, 1. april:

Nedelja, 2. april:

Ponedeljek, 3. april:

Lestvica:

Najboljši strelci:

21 - Osimhen (Napoli),
14 - Martinez (Inter),
13 - Lookman (Atalanta), 
12 - Kvaratskhelia (Napoli), Nzola (Spezia),
10 - Dia (Salernitana), Dybala (Roma), Leao (Milan), 
9 - Beto (Udinese), Immobile (Lazio), Zaccagni (Lazio),
8 - Arnautović (Bologna), Giroud (Milan), Vlahović (Juventus), Sanabria (Torino),
...
3 - Jaka Bijol (Udinese), Sandi Lovrić (Udinese).

Ne spreglejte