Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 2. 2024,
22.40

Osveženo pred

1 mesec, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Sassuolo Atalanta Inter Napoli serie A italijansko prvenstvo

Sreda, 28. 2. 2024, 22.40

1 mesec, 4 tedne

Italijansko prvenstvo, zaostali tekmi 21. kroga

Izjemni Inter pustošil po San Siru, prvaki so se znesli nad Sassuolom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Lautaro Martinez, Inter | Inter je potrdil izjemno formo. | Foto Guliverimage

Inter je potrdil izjemno formo.

Foto: Guliverimage

Na italijanskem prvenstvu je vodilni Inter na zaostali tekmi 21. kroga na derbiju na San Siru s kar 4:0 odpravil Atalanto. Prvak Napoli, ki to sezono ne najde prave forme, je gostoval pri Sassuolu in zmagal s kar 6:1, Victor Osimhen je dosegel hat-trick, Khvicha Kvaratskhelia pa dva gola.

Inter je izjemno vstopil v koledarsko leto 2024 in je nad Atalanto dosegel še svojo sedmo zaporedno zmago v serie A, kar ob prelomu leta ekipi iz Milana ni uspelo še nikoli. Nerazzurri so na derbijih z Atalanto zmagali na zadnjih petih tekmah v vseh tekmovanjih, brez poraza pa so na zadnjih enajstih medsebojnih srečanjih. 

Inter je pot do visoke zmage tlakoval v 26. minuti, ko je za 1:0 zadel Matteo Darmian, že v sodnikovem dodatku prvega polčasa je na 2:0 povišal Lautaro Martinez. V 54. minuti je sicer prvi strelec lige Lautaro Martinez slabo izvajal strel z bele točke, a je odbito žogo po obrambi Marca Carnesecchija v mrežo pospravil Federico Dimarco. Piko na i visoki zmagi je nato v 72. minuti postavil še Davide Frattesi.

Atalanto lahko skrbi predvsem forma v gosteh, saj so na 13 gostovanjih v serie A štirikrat zmagali, trikrat remizirali in šestkrat končali brez točk. La Dei proti Interju ni uspelo zmagati na nobenem od zadnjih desetih ligaških srečanj na San Siru, vse od aprila 2013. Ekipi sicer na lestvici zdaj loči kar 23 točk, Inter pa je z novo zanesljivo zmago prednost pred drugim Juventusom povišal na velikih dvanajst točk. Atalanta je ostala četrta.

Napoli je s kar 6:1 premagal Sassuolo. | Foto: Guliverimage Napoli je s kar 6:1 premagal Sassuolo. Foto: Guliverimage

Napoli zaostajal z 0:1, nato pa ...

Prvaki iz Neaplja, ki zaostajajo za pričakovanji – na lestvici so šele deveti – so se znesli nad Sassuolom, ki se bori za obstanek. Obračun na stadionu Mapei Stadium – Città del Tricolore se je sicer začel po željah domačih, ki so prek Uroša Račića povedli v 17. minuti. Sledil je silovit odgovor gostov.

Amir Rrahmani je v 29. minuti izenačil, Osimhen pa v desetih minutah zadel dvakrat in postavil rezultat prvega polčasa (1:3). Nigerijec se je v začetku drugega dela podpisal pod klasični hat-trick, v 51. minuti pa podal do Kvaratskhelie, ki je zadel za 1:5. V 75. minuti je postavil tudi končni rezultat.

Napoli je po dveh remijih zmagal, po 26. tekmah ima 40 točk, kar zadošča za deveto mesto. Od šestega, ki prinaša evropske tekme, ga ločijo štiri točke.

Italijansko prvenstvo, zaostali tekmi:

Sreda, 28. februar:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

23 – Lautaro Martinez (Inter)
15 – Vlahović (Juventus)
12 – Giroud (Milan)
11 – Dybala (Roma), Osimhen (Napoli),  
10 – Soule (Frosinone), Thuram (Inter)
9 – Berardi (Sassuolo), Calhanoglu (Inter), Gudmundsson (Genoa), Lukaku (Roma), Orsolini (Bologna), Pinamonti (Sassuolo), Zapata (Torino), Zirkzee (Bologna)
8 – Koopmeiners (Atalanta), Kvaratskhelia (Napoli)
7 – Bonaventura (Fiorentina), Colpani (Monza), Gonzalez (Fiorentina), Lookman (Atalanta), Ngonge (Napoli), Pulisic (Milan)
...
1 – Lovrić (Udinese)

Ne spreglejte