Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
15. 5. 2015,
10.05

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Josip Iličić Fiorentina Vincenzo Montella Sevilla

Petek, 15. 5. 2015, 10.05

8 let, 1 mesec

Iličićev trener ogorčen nad odzivom navijačev Fiorentine

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski reprezentant Josip Iličić si ne bo rad zapomnil povratne polfinalne tekme lige Europa med Fiorentino in Sevillo. Zapravil je strel z bele točke, vijolice pa so izpadle in razjezile navijače.

Fiorentina je zapravila enkratno priložnost, da bi si prek evropske lige zagotovila nastop v ligi prvakov. Če bi letos osvojila evropsko lovoriko, bi jo Evropska nogometna zveza (Uefa) nagradila z nastopom med evropsko elito v sezoni 2015/16. V italijanskem prvenstvu so vijolice preveč oddaljene od tretjega mesta, da bi še lahko upale na čudež, po bolečem porazu s Sevillo pa so se poslovile tudi od upanja, da bi jim uspel evropski podvig.

Navijači Fiorentine so bili nezadovoljni že prejšnji četrtek, ko so bili njihovi ljubljenci nadigrani v Sevilli in se iz sončne Andaluzije vrnili z visokim zaostankom (0:3). Po novem porazu, tokrat na domačem štadionu Artemio Franchi (0:2), so bili še slabše volje. Izrazili so jo s koncertom žvižgov, naperjenim proti domači ekipi. Ni pa ostalo le pri tem, saj so se v drugem polčasu, ko je bilo na igrišču že vse odločeno, družno odločili, da bodo zaploskali in navdušeno skandirali gostom iz Seville.

Montella: Igralci si tega niso zaslužili

Nogometaši Fiorentine so se začudili takšnemu vedenju, trener Vincenzo Montella pa je po dvoboju privržence okrcal, češ da bi si njegovi varovanci zaradi truda, ki ga izkazujejo že vso sezono, zaslužili več spoštovanja. "Morda pa to pomeni, da navijači Fiorentine, ki so prišli na tekmo, ne razumejo svojega poslanstva v nogometnem svetu. Res škoda. Bayern, ki ima veliko večji proračun od nas, pa je drugič zapored končal evropsko pot v polfinalu, a so njegovi navijači igralcem po izpadu namenili aplavz. Mi tega nismo dočakali," je nekdanji napadalec potožil v mikrofon televizijske postaje Sport Mediaset.

"Igralci so razočarani nad porazom in odzivom navijačev. Podobno velja tudi zame. Igralci si tega niso zaslužili. Na obeh tekmah nismo imeli sreče, slabo smo zaključevali napade," je zaupal strateg Fiorentine in še povedal, da bi rad ostal na vročem vijoličastem stolčku tudi v prihodnji sezoni.

Iličić poslal žogo nad prečko in prekinil sanjski niz

Možnosti Fiorentine o morebitnem toskanskem čudežu so padle v vodo že v prvem polčasu, ko si je Sevilla prek Daniela Carrica in Carlosa Bacco zagotovila neulovljivo prednost. Rezultat se ni več spreminjal, čeprav so imeli gostitelji sredi drugega polčasa idealno priložnost za dosego častnega zadetka. Slovenski delivec pravice Damir Skomina je pokazal na belo točko, odgovornost za strel pa je prevzel njegov rojak Josip Iličić.

Na zadnjih dveh tekmah serie A je dosegel kar štiri zadetke, strelskega niza pa ni nadaljeval tudi proti Sevilli, saj je grdo zgrešil z 11 metrov in poslal žogo visoko nad prečko. Sedemindvajsetletni Kranjčan je do konca srečanja zapravil še nekaj zrelih priložnosti in se vklopil v sivino ekipe, ki jo je na cedilu pustila učinkovitost v napadu.

Ne spreglejte