Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 4. 2021,
11.03

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

1

Natisni članek

serie A italijansko prvenstvo Fiorentina AC Milan Atalanta Gian Piero Gasperini Josip Iličić

Ponedeljek, 12. 4. 2021, 11.03

3 leta, 1 mesec

Odmevi po zmagi Atalante v Firencah

Iličić spregovoril o prihodnosti, trener dvomi, da bi bil drugje srečnejši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

1

Josip Iličić | Josip Iličić je z bele točke odločil o zmagovalcu dvoboja v Firencah. | Foto Reuters

Josip Iličić je z bele točke odločil o zmagovalcu dvoboja v Firencah.

Foto: Reuters

Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je po dvoboju v Firencah, na katerem je z zadetkom z bele točke popeljal Atalanto do zelo pomembne zmage nad Fiorentino (3:2), prejel vprašanje o morebitni selitvi k Milanu. Kranjčan je pojasnil, da bo o tem govoril šele po koncu sezone, do takrat pa želi z Atalanto uresničiti zadane cilje. Njegov trener Gian Piero Gasperini mu je pihal na dušo in izrazil dvom, da bi bil lahko drugje tako srečen, kot je trenutno v Bergamu.

Samir Handanović Inter
Sportal Handanović vse bližje naslovu, Iličić zadel za zmago

Zadnja tekma 30. kroga italijanskega prvenstva je postregla z razburljivim srečanjem v Firencah. Gostje, pri katerih se Josip Iličić ni pojavil v začetni enajsterici, ampak na priložnost čakal na klopi za rezervne igralce, so po prvem polčasu vodili z 2:0. Oba zadetka je dosegel Kolumbijec Duvan Zapata. V nadaljevanju so gostitelji dobili krila, mladi Srb Dušan Vlahović je dvakrat zatresel mrežo gostov in izenačil na 2:2. Atalanta se je znašla v težavah, saj bi jo ob remiju po točkah na četrtem mestu, ki še pelje v ligo prvakov, ujel Napoli.

Za goste pa je vendarle sledil srečen konec, sodnik je v 70. minuti pokazal na belo točko, odgovornost za izvajanje najstrožje kazni pa je prevzel Iličić. Slovenski virtuoz je vstopil v igro v 64. minuti in z bele točke premagal Poljaka Bartlomieja Dragowskega. Atalanto je popeljal v novo vodstvo, stekel v objem soigralcu Cristianu Romeru, rezultat pa se do konca srečanja ni več spreminjal, tako da je La Dea osvojila zelo dragocene tri točke v boju za ligo prvakov.

O tem šele po koncu sezone ...

Tako je Iličić premagal poljskega vratarja Fiorentine. | Foto: Reuters Tako je Iličić premagal poljskega vratarja Fiorentine. Foto: Reuters Atalanta je ponovno "vstala od mrtvih" in dokazala, da jo krasi nepopustljivost. O njej je po srečanju spregovoril tudi 33-letni Gorenjec. "To nas krasi, po tem smo znani. Nikoli se ne predamo. Naša moč je v tem, da se znamo po prejetih udarcih postaviti na noge. Moramo pa v prihodnosti popraviti igro v obrambi," je v pogovoru za Sky Sport Italia povedal strelec šestih zadetkov za Atalantov tej sezoni, ki ga v zadnjem času, tudi zato, ker pri Atalanti nima več tako vodilne vloge, kot jo je imel še v prejšnji sezoni, povezujejo z možnostjo selitve k Milanu.

Iličića je po dvoboju doletelo prav vprašanje, kaj si misli o tem, dolgoletni ambasador slovenskega nogometa na Apeninskem polotoku pa je odgovoril: "O tem nočem govoriti. Najprej želim dobro končati sezono, potem pa bomo videli." Ni dejal, da ga selitev na San Siro ne bi zanimala, a ob tem napovedal, da bo o takšnih in podobnih govoricah spregovoril šele po koncu sezone.

Borussia Dortmund Manchester City
Sportal Pozor, Evropa! Slovencem se nasmiha bogata žetev.

Ne ve, ali bi bil lahko drugje tako srečen kot pri Atalanti

Gian Piero Gasperini je poln hvale na račun 33-letnega Slovenca.  | Foto: Reuters Gian Piero Gasperini je poln hvale na račun 33-letnega Slovenca. Foto: Reuters Kako pa o tem razmišlja njegov trener Gian Piero Gasperini, ki v zadnjem obdobju Iličića le redko uvršča v začetno enajsterico? "Iličić je odličen nogometaš. Ne vem, kaj se bo zgodilo v prihodnji sezoni. Zdaj igra za nas ter kaže ogromno prizadevnost in željo. Na nekaterih tekmah igra dobro, na nekaterih ne, a smo ga zelo veseli. Ne vem, ali bi bil lahko drugje tako srečen, kot je pri nas," je izrazil dvom, da bi Iličić v primeru odhoda pri drugem klubu čutil večje zadovoljstvo kot v tem trenutku v Bergamu.

"Je eden izmed nas, del močne skupine, ki jo povezuje ljubezen. Če igra manj, ga to samo motivira, da se na naslednjih tekmah še bolj izkaže," je pojasnil Gasperini, ki ga prihodnjo nedeljo čaka zelo zahteven preizkus, domača tekma z Juventusom.

Gneča pod vrhom, prihodnjo nedeljo doma z Juventusom

Cilj Atalante je jasen. Doseči eno izmed vodilnih štirih mest v serie A in si znova zagotoviti nastop v ligi prvakov. Vodilni Inter v serie A še naprej ostaja razred zase.

Milanski Inter je vse bližje naslovu državnega prvaka. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Milanski Inter je vse bližje naslovu državnega prvaka. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Osem krogov pred koncem imata Samir Handanović in druščina kar 11 točk prednosti pred mestnim rivalom AC Milan, tako da se 36-letnemu Ljubljančanu nasmiha prva klubska lovorika v karieri, za preostale vozovnice, ki iz italijanskega prvenstva vodijo v ligo prvakov, pa lahko pričakujemo dramatičen boj do zadnjih sekund. Milan ima 63 točk, branilec naslova Juventus jih ima 62, Atalanta še eno manj (61), zelo blizu je tudi Napoli (59), ne gre pa odpisati niti rimskih velikanov. Lazio ima s tekmo manj 55 točk, Roma pa je v 30 nastopih osvojila 54 točk.

Atalanto 19. maja čaka tudi pokalna poslastica, ko se bo z Juventusom v velikem finalu udarila za lovoriko.

Ne spreglejte