Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
24. 12. 2007,
15.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 12. 2007, 15.17

8 let

Ilič zdaj igra, Birsa ne več

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V preteklem vikendu so bili naši nogometni legiornarji še kar aktivni.

Še pred kratkim je Valter Birsa redno igral za francoskega prvoligaša Sochaux, medtem ko je bil Branko Ilič daleč od prve postave španskega prvoligaša Betisa. Po spremembi trenerjev v obeh klubih je ravno obratno. Boštjan Cesar in Robert Koren sta z WBA sestopila z vrha angleške druge lige.

Španija Betis je pod vodstvom novega trenerja po dveh zmagah v prvi ligi tokrat remiziral. V gosteh se je z Valladolidom razšel brez zadetkov, Branko Ilič pa je vnovič igral od prve do zadnje minute in se v statistiko vpisal z rumenim kartonom. To je bila za zeleno-bele zadnja tekma koledarskega leta, trenutno pa so na 18. mestu, ki ob koncu sezone pomeni izpad, a vseeno zelo blizu mestom, ki zagotavljajo obstanek. Za devetim mestom, denimo, zaostajajo le za tri točke.

Veliko slabše se godi Daliborju Stevanoviču v drugi ligi. Pri zmagi Reala Sociedada nad Tenerifejem z 2:1 spet ni igral.

Francija Po prihodu novega trenerja Jeana-Luca Rutyja se Slovencem pri Sochauxu ne obeta nič dobrega. Še drugič zapored ni igral Valter Birsa, prav tako pa še naprej priložnosti ne dobi niti Bojan Jokič. Sochaux je sicer pred domačimi navijači izgubil proti Bordeauxu z 0:1.

Anglija Robert Koren in Boštjan Cesar sta bila do tega kroga z West Bromwichem na prvem mestu drugoligaške razpredelnice, po porazu proti Stoke Cityju z 1:3 v gosteh nista več. Koren je igral celo tekmo, medtem ko je bil Cesar, ki je prejel tudi rumeni karton, na igrišču bil do 68. minute.

Italija V prvi ligi je Udinese pred domačimi navijači remiziral proti Empoliju z 2:2. Samir Handanovič je barve Videmčanov branil 90 minut. Jan Koprivec za Cagliari, ki je izgubil z 1:5 proti Fiorentini, ni igral in si je tekmo v Firencah ogledal na klopi za rezerve. Igrali niso niti Zlatko Dedič (remi Frosinoneja v Modeni z 2:2), Jasmin Handanovič (zmaga Mantove doma proti Spezii s 3:1) in Anej Lovrečič (domača zmaga Lecceja proti Bariju s 4:0).

Nizozemska V prvi ligi je Groningen v gosteh premagal Heracles Almelo z 2:1, Tim Matavž pa je v igro vstopil v 67. minuti tekme, ko je bil končni izid že postavljen.

Ciper V prvi ligi je Tonči Žlogar igral 90 minut za Anorthosis, ki je pred domačimi navijači premagal Paralimni z 1:0. Pri gostih je vso tekmo igral Bekim Kapič, medtem ko je Almir Tanjič igral v zadnjih petih minutah tekme.

Ne spreglejte