Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2016,
19.29

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

NK Aluminij NK Zavrč Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 2. 6. 2016, 19.29

7 let, 10 mesecev

Haložani ostajajo med prvoligaško druščino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
NK Zavrč | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Zavrča ostajajo člani Prve lige Telekom Slovenije, potem ko so na povratni tekmi kvalifikacij v Kidričevem z Aluminijem igrali 1:1 (0:0). Haložani so na prvi tekmi zmagali s 3:2.

Zavrčani ostajajo prvoligaši, čeprav so na obeh tekmah dodatnih kvalifikacij imeli veliko dela z Aluminijem, ki tako ostaja le pri eni prvoligaški sezoni, in sicer pri sezoni 2011/12. Čeprav so domači začeli odločno, pa so bili gosti tisti, ki so prevladovali pri priložnostih v prvem polčasu. Ne nazadnje to potrjuje že razmerje v strelih na gol, domači so poslali le enega mimo vrat, gosti pa pet proti vratom in štiri mimo.

Zavrč je bil nevaren že v deveti minuti, ko je Jure Matjašič iz ugodnega položaja žogo poslal čez gol. Štiri minute pozneje je Ed Kevin Kokorović namučil domačega vratarja Luko Janžekoviča, ki se je izkazal tudi v 19. minuti po strelu z glavo Lovra Cveka. V 22. minuti je s prostega strel sprožil Kokorović, Aluminijev čuvaj mreže pa je žogo odbil. Šest minut pozneje je edini strel gostiteljev v prvem polčasu sprožil Dejan Krljanović, a za malo zgrešil cilj. Še bližje je bil v 34. minuti na drugi strani Aleks Pihler, ki je z 20 metrov zatresel okvir domačih vrat. Janžekovič pa se je izkazal še v 42. minuti, ko je obranil strel z glavo Francesca Tahiraja iz bližine.

Aluminij povedel, Zavrč takoj odgovoril

V drugem polčasu je Lovro Bizjak razveselil domače navijače, ko je v 57. minuti unovčil enajstmetrovko, ki so jo sodniki dosodili, ker je Robert Kurež v roko zadel Davorja Rogača.

Toda vodstvo je trajalo le pet minut, Zavrč je izenačil po prostem strelu Kokoroviča s precejšnje razdalje, na poti proti golu pa je smer žogi v gneči spremenil Pihler. V 77. minuti se je po novem poskusu Cveka z glavo izkazal Janžekovič, ob koncu tekme pa sta priložnosti za domače zapravila Robert Kurež in Mitja Križan, prvi je bil nenatančen, drugemu pa je strel obranil Marko Ranilović.

Aluminij : Zavrč 1:1 (0:0)

Športni park, gledalcev 1100, sodniki: Perić (Kranj), Kasapović (Ljubljana) in Vojska (Dob).
Strelca: 1:0 Bizjak (57./11 m), 1:1 Pihler (62.).
Aluminij: Janžekovič, Topolovec, Petrovič (od 64. Vrbanec), Rogina (od 79. Vezjak), Kurež, Krljanović, Bizjak, Čeh, Turkalj, Škoflek, Damiš (od 87. Križan).
Zavrč: Ranilović, Cvek, Rogač, Matjašič (od 90. Karamatič), Antić, Mužek, Jakšić, Pihler, Miketić (od 74. Tišma), Tahiraj (od 62. Golubar), Kokorović.
Rumeni kartoni: Topolovec, S. Čeh; Miketić, Kokorović, Mužek.
Rdeči karton: /.

 

Ne spreglejte