Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
18. 7. 2016,
16.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Gareth Bale Ronaldinho

Ponedeljek, 18. 7. 2016, 16.00

6 let, 6 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Grozljiva poškodba afriškega zvezdnika, nogometni svet je ganjen #video

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Evropskega nogometnega prvenstva je konec že nekaj časa, zdaj je spet v ospredje stopil predvsem klubski nogomet. Kaj se je na in ob nogometnih zelenicah dogajalo v preteklem tednu? Pred vami je izbor desetih zanimivih dogodkov, ki smo jih zasledili na družabnih omrežjih.

Grozljiva poškodba afriškega zvezdnika

Nekdanji zvezdnik Newcastle Uniteda in Chelseaja Demba Ba od lani igra na Kitajskem, takrat je za 13 milijonov evrov prestopil v Shenhuo. Po 18 prvenstvenih krogih je ta Senegalec najboljši strelec prve kitajske lige, a po grozljivi poškodbi, ki jo je doživel na tokratnem derbiju proti Sanghai SIPG (njegova ekipa je zmagala z 2:1), je jasno, da kar nekaj časa ne bo igral. Koliko časa bo odsoten, še ni znano. Takoj, ko je posnetek zaokrožil po svetu, so se z željami po čimprejšnjem okrevanju javili številni nekdanji Bajevi soigralci. Med njimi je kar nekaj takšnih iz časov, ko je bil član Chelseaja. Oglejte si videoposnetek zloma noge tega odličnega nogometaša, a pozor, prizori so samo za tiste z dobrim želodcem.

Pet golov Ronaldinha na eni tekmi v Indiji

Nekoč najboljši nogometaš na svetu, Brazilec Ronaldinho, ki že nekaj časa ne igra več resnega nogometa, je nastopil na ekshibicijski futsal tekmi v Indiji in navdušil. Pri zmagi svojega moštva s 7:2 je zabil pet golov, gledalce razvajal z mojstrovinami in triki, ki jih v njegovem repertoarju res ne manjka, ter znova potrdil, da še zna.

Upodobili so ga kar na hiši

Čile je pred kratkim še drugič zapored postal južnoameriški prvak, potem ko je v finalu južnoameriškega pokala še drugič v dveh letih premagal Argentino. Glavni zvezdnik Čila, ki je blestel tudi na pred kratkim končanem prvenstvu v ZDA, je Alexis Sanchez, zato ne čudi, da so člana londonskega Arsenala, ki je v Čilu zelo priljubljen, z grafitom upodobili na eni izmed tamkajšnjih hiš.

 Najdražji nogometaš vseh časov je na svoj rojstni dan zasnubil spremljevalko

Valižanski zvezdnik Gareth Bale, ki je blestel na letošnjem evropskem prvenstvu in Wales popeljal do polfinala, je na svojem profilu na Instagramu delil veselo novico o tem, da se bo poročil. Ravno v soboto, ko je praznoval 27. rojstni dan, je za roko zaprosil svoje dolgoletno dekle Emmo Rhys-Jones. In ne boste verjeli, rekla je da.

 

 Navijači so med počitnicami gnjavili Lionela Messija

Lionel Messi je eden izmed največjih športnih zvezdnikov na svetu. Predvsem v Evropi in Južni Ameriki je njegova priljubljenost tako velika, da se ne more pojaviti nikjer, ne da bi ga obkrožile ponorele množice oboževalcev. Tako je bilo tudi tokrat, ko so ga, ko je prišel s svoje jahte na Ibizi, kjer preživlja dopust, "napadli" številni navijači, ki so želeli ukrasti trenutek po mnenju mnogih najboljšemu nogometašu vseh časov.

Ponesreči ga je poškropil

Manchester United, ki ga po novem vodi Jose Mourinho, je odigral pripravljalno tekmo proti Wiganu in ga premagal z 2:0. Ker sta prva vratarja Manchestra še na počitnicah, je tokrat med vratnicama rdečih vragov priložnost dobil ne preveč znani Sam Johnstone. Ta je v središče pozornosti stopil zaradi pripetljaja, ki se je temu 23-letnemu vratarju zgodil pred začetkom tekme. Poglejte, o čem teče beseda.

Veliki zvezdnik je šokiral okoliške otroke in se jim pridružil pri igri

Gianluigi Buffon je že vrsto let eden izmed zvezdnikov svetovnega nogometa. Legendarni italijanski vratar, ki je že nekaj časa kapetan in rekorder po številu nastopov v italijanski reprezentanci, v klubskem dresu pa že vrsto let brani barve torinskega Juventusa, je poskrbel, da je prišel na naslovnice tudi med počitnicami. Med preživljanjem teh je namreč poskrbel za potezo, ki se je za vselej vtisnila v spomin okoliškim otrokom, ki so igrali nogomet. Pridružil se jim je in zaigral z njimi. Nekdo je to posnel in seveda je posnetek hitro zaokrožil po svetu.

Portugalski zvezdnik je na predstavitvi celo zaplesal

Nani, ki je na letošnjem evropskem prvenstvu blestel v dresu Portugalske in z njo tudi osvojil naslov, je velika poletna okrepitev španskega prvoligaša Mestalle. Nekdanji klub Zlatka Zahovića je portugalskega asa zdaj predstavil svojim navijačem na štadionu Mestalla, ta pa je prisotne navdušil tudi s plesom, pri katerem je sodeloval.

Odmevna reklama za olimpijske igre v Riu, v kateri nastopa Ronaldinho

Poletne olimpijske igre, ki bodo letos v Riu de Janeiru, se vse bolj bližajo. Brazilci se tega spektakla veselijo, zagotovo ga bo obiskal tudi eden izmed najboljših brazilskih nogometašev vseh časov Ronaldinho. Ne čudi, da se je nekdanji as Barcelone znašel tudi v eni izmed odmevnih reklam za največji športni spektakel let na svetu.

Žalostna podoba nekoč slovitega nogometaša

Fotografije Paula Gascoigna, ki so se pojavile v javnosti v preteklem tednu, so marsikoga šokirale. Gre za nekoč enega najboljših nogometašev na svetu in po mnenju mnogih enega izmed najboljših angleških nogometašev vseh časov. Nekdanji as številnih znanih evropskih klubov in angleške reprezentance ima že vrsto let težave z alkoholizmom, a si marsikdo ni mislil, da je stanje takšno, kot je. Danes 49-letnega nekdanjega nogometaša so ujeli, ko je pijan s taksijem šel po nove steklenice alkohola. Nekdo ga je prepoznal, ga fotografiral in poskrbel, da se je nekaj dni spet govorilo o njem.

Ne spreglejte