Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
23. 9. 2016,
12.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

NK Gorica Prva liga Telekom Slovenije FIFA NK Celje Goran Cvijanović

Petek, 23. 9. 2016, 12.56

6 let, 6 mesecev

Goran Cvijanović še ni registriran za nastope v 1. SNL

Nesrečen, ker bi rad igral, a ne sme

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Goran Cvijanović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V soboto se bosta v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije pomerila Gorica in Celje. Na štadionu, ki ga pozna kot lastno dlan, bi lahko v celjskem dresu debitiral Goran Cvijanović, a bo ostala njegova želja neuresničena. Zaradi zapletov pri pridobivanju registracije bo moral na prvi nastop za Celje še malce počakati.

Občasni slovenski nogometni reprezentant Goran Cvijanović je stari znanec 1. SNL. Po številnih sezonah pri Gorici in Mariboru se je odločil, da se preizkusi tudi v tujini. Najprej se je odpravil na Reko, kjer je pomagal Kekovi Rijeki, nato pa se preselil na Bližnji vzhod.

Odšel je v Kuvajt, kjer je nameraval ostati poldrugo leto, a se je začetno navdušenje kmalu spremenilo v ogromno nezadovoljstvo. "Izplačali so mi le eno plačo, potem pa nič več. Ko so tako zamujali že štiri mesece, sem prekinil pogodbo na njihovo škodo," je potarnal izkušeni zvezni igralec, ki se je iz Kuvajta vrnil z dolgim nosom.

Naletel je na slabo organiziran klub

"Klub je slabo organiziran. Potekale so klubske volitve, nihče ni želel prevzeti finančnih obvez. Ne preostane mi nič drugega, kot da upam, da se bo obrnilo na bolje in da se zadeva čim hitreje reši," drži pesti, da bo njegov primer komisija za igralce na Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) čim hitreje obravnavala.

Atraktiven zadetek Cvijanovića v dresu Rijeke v sezoni 2014/15:

Če bi se primer rešil že prej, morda ne bi padli v vodo dogovori o podpisu pogodbe s poljskim oziroma angleškim snubcem. Na koncu se je nogometaš, ki je pred dvema tednoma dopolnil 30 let, odločil za vrnitev v domovino.

Rad bi spet užival

Za Celje bi morda lahko debitiral prihodnji teden. | Foto: NK Celje Za Celje bi morda lahko debitiral prihodnji teden. Foto: NK Celje S Celjani je sklenil dogovor v zadnjih dneh poletnega prestopnega roka. V knežjem mestu je že več kot tri tedne, a mu še ni uspelo zaigrati za Pevnikovo četo. Brez registracije je prisiljen v čakanje. Obstaja možnost, da bi mu prižgali zeleno luč prihodnji teden. Goran komaj čaka.

"Rad bi začel uživati na igrišču. V Celju sem naletel na dobro urejen klub. Igralci so me lepo sprejeli, fizično sem dobro pripravljen, manjka le pika na i, da se stvari uredijo in začnem spet igrati," upa na lepšo prihodnost.

Le v vlogi gledalca

Ko je nazadnje nastopil v 1. SNL, je Gorici pomagal do visoke uvrstitve v jesenskem delu sezone 2015/16. Zdaj bo skušal med najboljše na sončni strani Alp povzdigniti Celjane, ki jih v soboto čaka prav gostovanje v mestu vrtnic.

Cvijanović bo na tekmi, med katero ga bodo spremljali mešani občutki, najverjetneje v vlogi gledalca. Če mu bodo v klubu na dan srečanja odredili dodatne treninge, se ne bo odpravil v mesto svoje mladosti, drugače pa si bo z veseljem ogledal dvoboj med nekdanjim in zdajšnjim klubom.

Ne spreglejte